Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Perşembe, 18. Nisan 2024 17:59   User Online: 14 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
SarikardelenlerSevimli 20SevimliManzara -16kirmizi_gul_deni.jpgSevimli 11Manzara -18Bebek -5Cok HosFantazi Resim 10Bebek -12Fantazi ResimManzara -15IrmakCicek -4Manzara -2Fantazi Resim 6Dostluk 5Fantazi Resim 9Beyaz kardelen

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Dostsesi.Com Serbest Arsiv 01.2007 - 11.2008 Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Hep Benim Dediğim Olsun'cular
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 69
kayıt olmuş: 12/10/2007
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 3/6/2008 Saat 21:25  
İnsani bir zaafın ötesinde ruhsal bir bozukluk olarak değerlendirilmesi gereken konudur ‘’ben bilirim’’ sendromu. Bu hastalıklı hali en çok siyaset sahnesinde gözlemliyoruz.



Fransız sosyolog Aron’un tarifiyle; bir kimsenin, bir grubun veya bir hükümetin bir anlayışına, icraat programına veya icraatın kendine siyasa ismi verilir. Siyaset ise, değişik siyasalların çatışma alanıdır.



Komplekslerinden sıyrılmış entelektüel bir akıl, buradaki çatışmanın kuru bir hep benim dediğim olsun davası olmadığını kavramakta zorlanmayacaktır. Fikirlerin çatışmasından kasıt; ortak iyiyi, doğruyu ve güzeli bulma faaliyetidir. Bu, bilgiye dayalı bir mücadeledir. Temel unsuru insandır. Hedefi insan mutluluğudur. Siyasal alanda var olan insanların başarısını maksimize edebilmeleri ancak ortak akılla mümkündür. Zira ortak aklın ışığında büyük hedeflere ulaşılabilir.



Lakin üzülerek tespit ediyoruz ki memleketimiz dahilinde devlet yönetiminden mahalle yönetimine kadar hasbelkader sorumluluk makamında bulunanların otoriter bir siyasal yönetime meylettikleri görülüyor. Bu gayet tehlikeli bir durumdur. Çünkü otoriter/totaliter rejimlerde bir kişi ya da bir zümrenin eleştirilmesi dahi mümkün olmayan mutlak hakimiyeti söz konusudur ve kadim çağlardan beri insanoğlunun dünya üzerine akan kanının/göz yaşının sebebi bu mutlak hakimiyet kurmak hırsıdır, bu hep benim dediğim olsun anlayışıdır.



Bu bazda son yaşanan hadiselere bakıp ülkemizi değerlendirdiğimizde devlet geleneklerimiz ve milli birliğimiz adına endişelenmemek mümkün değildir.



Bu endişemi 12 senedir siyasetle ilgilenen bir siyaset gözlemcisi olarak ifade ediyorum. Kesin inançlı, sürekli düşman üretip, düşmanlıklarla kendini var kılan, cepheleştiren, kutuplaştıran, eleştirilere tahammülü olmayan, kaba ve hoyrat siyaset anlayışının ülkemize zerre kadar katkısı yoktur. Bu anlayış her alanda ciddi tahribata sebep olmaktadır.



Makyavelli’nin yüzyıllar öncesindeki telkinleri paralelinde, olası rakiplerini birbirine düşürüp, uzaktan manzara seyreder gibi kavga seyredip, düşene geçmiş olsun, ayakta kalana helal olsun demek suretiyle durmaksızın yoluna devam edenlerin, bu çarpık zihniyete meşruiyet alanı yaratmaya çalışması siyaset kurumuna olan güveni yok etmekte ve toplumun siyaset kurumundan umudunu kesmesine sebep olmaktadır. Sorunlara çözüm arama alanı olan siyasetten yüz çeviren kitleler çözümü başka alanlarda aramaya itilmektedirler.



Yandaşların çıkarından başkasını düşünmemek, farklı sesleri bastırmaya çalışmak, perde arkasından filmler çevirmek, güç bende sendromuyla intikam projeleri sahnelemek, kuzeyde ayrı, güneyde ayrı, doğuda ayrı, batıda ayrı konuşmak, içerde ceberut, dışarıda uslu çocukları oynamak ve sair tezgahlar yapmak kimseye hayır getirmez. (kendileri dahil)



İktidara sahip olanlar –ya da en azından öyle gözükenler- öncelikle devlet kavramının ne demek olduğunu öğrenmeli ve devlet adamına yakışan olgunluk ve asaletle davranmalıdırlar.



Hep benim dediğim olsun diyerek bırakınız devlet idare etmeyi, kanarya sevenler derneği bile yönetilemez .



Sorumluluk ve uzlaşma kültüründen nasibini almamış, entelektüel birikimi zayıf, çözümün değil sorunun parçası olan yöneticileri seçmek hatasının tekrar edilmeyeceğine dair umutlarımızı hala koruyor ve açıkca bu gidişata, bu düzene, bu anlayışa itiraz ettiğimizi beyan ediyoruz.



Son bir hatırlatma: Saygı ile boyun eğme, sadakat ile köleleşme, demokrasi ile oligarşi arasında ince bir çizgi vardır.



GÜZEL SÖZ : Söylediklerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür; düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür; duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza dönüşür; davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür; alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize dönüşür; değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür; karakterinize dikkat edin kaderinize dönüşür. (Mahatma Gandhi)
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,042 saniye - 20 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Nisan 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7832 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10872 okuma)
Mektup......
(11705 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11744 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11533 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11754 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11819 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 930 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft