Konu: Modern Çağın Tarkanları*

Forum: Serbest Kürsü

Konuyu açan: dava_adami


dava_adami - 24/4/2008 Saat 00:26

Vapurda, tramvayda veya otobüste tesadüfen yolculuk ettiğiniz kişilerden birinin, kökleri tarihin derinliklerine uzanan bir mücadele misyonunun günümüzdeki temsilcisi olabileceği aklınıza gelir mi hiç?



Sokakta yürürken yanından geçtiğiniz, çok dikkatinizi çekmeyen, fazla fark edilmeyen kişinin küresel sermayenin, abd’nin, ab’nin ülkemizdeki planlarını deşifre edip bozduğunu tahmin edebilir misiniz?



Belki bir daha hiç karşılaşmayacağınız o, arabasız, korumasız, sıradan görünümlü, tek gezen kişinin ülkemiz için ifade ettiği ayrıcalıklı ve sıra dışı konumun farkına varabilir misiniz?



Onlar, modern çağın tarkanları, kimlerdir, neden çok tanınmazlar?



Çünkü şöhrete malik değillerdir. Ayrıca dünya ehli değillerdir. Ve tabi ki paraya meyilli değillerdir.



Medya patronlarının yanında, siyaset pazarlamacılarının yakınında, yabancı misyon şeflerinin davetlerinde, işadamlarının kokteyllerinde yer almazlar. Onlar dava adamlarıdır.



İnanmadıkları hiçbir şeyi konuşmaz, yazmaz, savunmazlar. Karşılarındaki kim olursa olsun eğilmez ve hangi ikbal önlerine serilirse serilsin ideallerinden taviz vermezler. Onlar ideal adamlarıdır.



Kalemleri vardır. Kendileri gibi hiçbir dönemde satılık ya da kiralık olmayan kalemler. İyinin ve doğrunun emrindedirler. Güçlünün ve sömürenin yanında değil, ezilenin ve haksızlığa uğrayanın yanındadırlar. Hak adamlarıdır.



Kolay zamanlarda ortaya çıkıp zor zamanlarda izlerini kaybettiren reklam adamcıklardan değillerdir. Onlar fark edilme kaygısı ve menfaat beklentisi içinde olmadan daima ‘’var’’ olan ‘’hizmet’’ eden değer adamlarıdır.




Arabasız, korumasız ve pek çok zaman parasızdırlar. Her şartta asaletlerini ve dürüstlüklerini muhafaza ederler. Dünya malı için ‘’eyvallah’’ demezler.



Yabancı vakıflardan fon almaz, istihbarat örgütlerine çalışmaz, patronların iş takipçiliğini yapmaz, güç sahiplerini görünce yamulup şaşırmazlar. Satın alınamazlar. Zalime hiç çekinmeden ‘’zalimsin’’, haksıza hiç endişelenmeden ‘’haksızsın’’ diyebilirler.



İnandıkları gibi yaşarlar çünkü bilirler ki inandıkları gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar. Sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de vardır. Sıradan insanlar olmadıkları için hasımları da sıradan değildir. Mücadele ettikleri güçler, küresel sermaye gruplarıdır, abd’dir, ab’dir. Aradaki güç uçurumu onları ürkütmez, geriletmez, sindirmez. Aksine azimlerini arttırır. Sorumluluk duygusu ve vatan sevgisi ile devasa güçlere karşı herkesin göremeyeceği bir savaş verirler.



Onlar, Türkiye üzerine Türkçe yapılmayan bütün zararlı planları milli çizgide ve aydın ölçeğinde değerlendiren, deşifre eden, bozan ve alternatif çalışmalar yapan, Türk milleti var olsun diye gece gündüz araştıran, okuyan, yazan ve düşünen kahraman ruhlu adamlardır. Silahları bilgidir. Güçleri damarlarında dolaşan homojen kandır.



Türklüğün varoluş ve hakimiyet mücadelesi uğruna Kür Şad nasıl çin sarayına yalın kılıç nasıl akın ettiyse, nasıl kolonizatör dervişler Anadolu ve Balkanlara Hakkı anlattıysa, nasıl ki rahmetli Atatürk ve arkadaşları Anadolu’yu direnişe ve dirilişe inandırdıysa bugün de onlar Türk Milletinin moral ve direnç gücünü kendilerinden milyonlarca kat güçlü odakların karşısında diri tutmanın mücadelesini vermektedirler.



Direnmenin ve fedakarlığın estetiği hayatlarına bambaşka anlamlar katmış, ömürleri harikulade bir güzelliğe bürünmüştür. Kuşandıkları bilgi kılıçları, milletlerine besledikleri engin sevgi ve gösterdikleri derin sadakat onları herkesten farklı bir kimliğin sahibi kılmıştır. Onlar modern çağın yenilmez savaşçılarıdır, tarkanlarıdır.



Neredeler mi?



Öyle derinlerde aramayın onları. Karmakarışık ilişkiler ağının çarpıklığında, çelişkilerinde, kördüğümlerinde aramayın. Rant ve tezgah üzerine kurulu dünyaların ismi büyük (!) kendileri ufak adamcıklarından sanmayın sakın onları. Şöhretli ‘’abi’’ lere benzetmeyin bile. Dünde kalmışlardan, sadece dünkü sıfatlarıyla varlıklarını devam ettirmeye çalışanlardan zannetmeyin. Lüks restoranlarda, lobilerde, kulislerde, yatlarda, katlarda aramayın. Oralarda bulamazsınız. Yazının başında bahsettim. Onlar bizimle birlikteler.



Milletin birlik ve beraberliği için, ülkenin huzuru ve refahı için, devletin varlığı ve bekası için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da olmaları gereken her yerde, her zaman var olmaya devam edecekler.

gokkiz - 24/4/2008 Saat 00:36


Milletin birlik ve beraberliği için, ülkenin huzuru ve refahı için, devletin varlığı ve bekası için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da olmaları gereken her yerde, her zaman var olmaya devam edecekler.


Tamda Dava Adamina, yakisan bir yazi sevgili kardesim.
Eline yüregine saglik. Mert ve yigit kardesim.








Rojin - 24/4/2008 Saat 17:05

Emegine yuregine saglik dava_adami (Yarenim) :k: :alkis:

asliyok - 25/4/2008 Saat 19:46

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

harikasin davacim.

ama kafama takilan biz turkler neden bu kadar mıtolojik iz. :redhead:

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eboardzser&file=viewthread&fid=44&tid=620