Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Cumartesi, 27. Nisan 2024 03:56   User Online: 6 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Bebek -8Manzara -Elde MumKirmizigulCicek -3Sevimli 4TatliFantazi ResimTabiat 5Son BaharDostluk 1Bebek -6Sevimli 20Bayragimiz.Beyaz kardelenManzara -11Tabiat 7KamelyaDeniz BayrakCicek1

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: SUSMA, Sustukça sıra sana gelecek..!
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 51
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 27/6/2008 Saat 23:47  
SUSURLUK

Ramazan NARİN

xsusurlukx@hotmail.com




SUSMA,

SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK..!



Bu sloganı dilimize yerleştiren olay; basınımızın ve düşün dünyamızın değerli insanı Uğur MUMCU’nun katledilmesi olayı olmuştu. O’nun ardından yürüyen yığınlar bu sloganı öyle bir haykırdılar ki, bugün hala aynı kuvvetle bu sloganı duyuyor ve seslendiriyoruz.



Ben, bir süredir özel nedenlerim sebebiyle yazılarıma ara vermiştim. Ama, özellikle yerel basınımızı her gün takip ediyordum tabii. Öncelikle GENÇ BAYRAK GAZETESİ’nde tam sayfa simsiyah ilanlar çıktı ve çıkıyor. SUSTURMAYIN ! diye…ve bende üzüldüm ve tepki koymak adına, gine geldim.



YEREL BASININ SUSTURULMASI PROJESİ ;

KİK. Kamu İhale Kanunu’nda bir değişikliğe hazırlanan meclisimizdeki AKP, Avrupa Birliğinin direktifi ile ve yapılacak değişikle resmi ilanlarla yaşam gücü bulan YEREL BASINI susturacak gibi gözüküyor. Gerçi ben bunu gayet normal karşılıyorum. Geç bile kaldılar… Bugünkü iktidar, ulusal basında muhalif sesleri STAR, KANALTÜRK, YENİÇAĞ gibi… bir bir susturuyor ve susturdu zaten. Haa, şimdi de sıra yerel basında. Hükm edemediği yerel basında yani. Aslında yerele de hükm edecek ama, sayıları fazla ve il il, ilçe ilçe farklı sesler var.



KAPİTALİZMDEN gayet iyi anlayan ve bunun dersini Amerika’da almış olan bazıları, resmi ilan gelirinden yoksun kalan yerel basının, abone ücretleriyle ayakta kalamayacağını biliyor tabii. Ve bu yüzden de MİLLİ İRADE BİZİZ deyip işi bitirecekler. Anayasamızın ve Cumhuriyetimizin temel ve değiştirilemez ilkelerini değiştirirken, arkamızda milli irade var diye cüret bulanların, totaliter ve faşist rejimlere özenip kendilerine eleştiri getirenleri susturmasını doğal karşılamamız lazım.



Yerel basının güç birliği içinde ve milletimizin desteğini arkasına alarak bu konuda ortaya çıkan faşizme direnmeleri durumunda YEREL BASIN susturulamayacaktır. Susturulursa bu sistemin adı KAPİTAL FAŞİZM olacaktır.



TRAVMA..! ve DENGİR MİR ;

Unutmayalım ki bu iktidar partisi kapatma davasıyla karşı karşıya. KAPATILACAK muhtemelen. Kendilerine eleştiri gördükleri bildiriler ve muhtıralar karşısında Genel Kurmayımıza bile bu adamlar, "sen başbakanlığa bağlı bir memursun!" deme cesaretini gösterdiler. Kapatılmaya karşıda, ne kadar gayrimüslim varsa, hepsinin desteklerini arkalarına aldılar. Aslında kapatılsalar da kalanları ile hükümet icra edecekler ama, liderlerini kaybetmekten korkuyorlar tabii ve bunun için değişik kombinezasyonlara kalkışıyorlar.



Acelecilikten olacak, adeta emperyalizmin işbirlikçisi olduklarını o kadar belli ediyorlar ki, DENGİR MİR diye biri çıkıp, bu Cumhuriyetin, bu devletin kurucusu ulu önder BAŞBUĞ ATATÜRK’ün inkilaplarını, toplumun bir kesimi için TRAVMA diye gösterebiliyor.



Aslında bir kesimi derken kast ettiği kesim, KÜRTLERDİR. Kaşınan yer orasıdır. Bu adam kimdir peki ? Hükümetin 2 numaralı adamı. DENGİR MİR MEHMET FIRAT. Bu adam kimdir peki ? Kurtuluş savaşımızda, işgalci emperyalist devletlerin uşaklığını yaparak doğuda Atatürk’e direnen ve işbirlikçilik, hainlik yapan ŞEYH SAİT’in torunu... Söyledikleriyle Dedesine layık olduğunu gösteriyor zevat-ı zat-ı muhterem...



DENGİR MİR’ in KİM OLDUĞUNA BİR BAKALIM ?

ADIYAMAN’da bir aşiretin reisi…

Eski Adalet Partisi'nin milletvekili ve Süleyman Demirel'in gözdesi…

Eski FAZİLET PARTİSİ milletvekili ve Erbakan’ın gözdesi…

Eski DOĞRUYOL PARTİSİ merkez karar yöneticisi…

AKP’nin milletvekili TAYYİP ERDOĞAN’ın gözdesi ve HÜKÜMETİN 2 numaralı ismi !



Yani, isyan ettikleri Cumhuriyetin verdiği imkanlarla her dönemde mecliste, her dönemde bir partinin içinde olmuşlar.



Türkiye’nin binlerce küçük köyünden sadece biridir Piran. Ancak, küçüklüğüne aldırış etmeden, genç Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutmuştur. Piran Köyü, Bingöl’ün Ergani ilçesine bağlıdır. Tarih, 13 Şubat 1925’i göstermektedir. Şeyh Sait ve arkadaşları ya da yandaşları, sonuçları bugün bile hâlâ tartışma konusu olan isyanı başlatmışlardı, bu birkaç on hanelik küçük köyden. Başkaldırı, Piran’dan genç Cumhuriyet’in Genç ilçesine, Muş’a, Çapakçur’a, Elazığ ve Palu’ya kadar yayılmıştır. Sonuçta, Başbuğ Mustafa Kemal’in emriyle ordu isyanı bastırmakla görevlendirilmiştir. Şeyh Sait ve arkadaşları yakalanmışlardır ; yargılama sonucu 46 kişi idama, diğerleri ise kürek ve değişik hapis cezalarına çarptırılmışlardır. DENGİR MİR’in dedesi Şeyh Sait ise, 29 Haziran 1925’te idam edilmiştir. Dün, muhtemelen DENGİR MİR MEHMET ve aşireti dedelerinin mezarı başında 83 yılı anmışlardır.



ÇERÇEVE ÇİZİLMİŞ…

ŞEYH SAİT’in torunları ve aşireti ; AKP, RP, FAZİLET, AP, DYP, ANAP, ve hatta DEHAP’a bile temsilci yollamış. Bugün, en dikkat çeken siyasetçileri ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile, DTP’nin yerine veya KÜRDİSTANA hazırlanan Hak-Par Genel Başkanı Abdülmelik Fırat. Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP’nin Kürt politikasına yön veren isim olarak biliniyor. Abdülmelik Fırat ise Kürt sorununun çözümüne yönelik fikirleri nedeniyle, “ Dedesi gibi o da isyan ediyor ” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.



DENGİR MİR; Aleyhinde yazı yazan muhalif köşe yazarlarını yani yerel basın dahil herkesi HEZEYAN içinde olmakla da suçluyor. Bu kişi; İDAM cezasının kaldırıldığı meclis görüşmeler sırasında “TERÖRİST BAŞINI ASAMAYACAKSINIZ, BUNDAN ÖTE ASAMAYACAKSINIZ ! “ diyen kişidir. Bu kişi; “LOZANDAKİ AZINLIK MEFHUMU DEĞİŞMELİDİR !” demiştir. Bu kişi; PKK eylemlerini “TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASI”, bu kişi, PKK Katillerine “SAVAŞÇI” diyen kişidir. İdamın kaldırılmasına onay veren milletvekillerinden birisidir. Bu kişi ; AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISIDIR.



Amerika’nın planlarının yürüdüğü bugünlerde, nasıl oluyorsa bizim Yargıtay Fetullah Hocanın cezasını ortadan kaldırdığı anda, GÜLEN’in Amerika'daki misafirliği ve stajı bittiği için sınırdışı kararı alındığı günlerde, DENGİR MİR, Amerika planının bir parçası olarak Fetullah GÜLEN’in geleceğini ve burada mutlu olacağını söylemektedir. Hocanın nasıl mutlu olacağını, bekleyip görecez ? Şeyhülislam mı yapılacak ? Halife mi yapılacak ? Peygamber olarak mı ilan edilecek ? Bilmiyoruz şimdilik. Bilen birileri varsa, onlarda Amerika ve buradaki o’nun uşaklarıdır.



Bütün bunlar yetmemiş, DENGİR MİR, ANIRMAKTAN ! bahsetmiştir. Allah selamet versin !



ATATÜRK ve Devrimlerinin eleştirilebileceğini düşünürdüm de, bu kadarını doğrusu beklemiyordum. DENGİR DİYOR Kİ ; " Devrimler kötü demedim ama bir gecede tekke ve zaviyeler kapanmadı mı ? Şeyhülislamlık sona ermedi mi ? Yalan mı, yanlış mı ? Dünyanın her yerinde devrimler böyle yapılıyor. Türkiye’de de böyle yapıldı. Türkiye’de de bir travmaydı. Devrimler uzun bir içselleştirme sonunda oturdu. Bir gecede yaşanan her şey travmadır. Konuşanlar, eğer bunların (Devrim Kanunları’nın) tamamını okuduysa ben Meclis’in ortasında eşek gibi anıracağım. Lozan Anlaşması’nı kim tam anlamıyla okudu ve özünü kavrayabildi. Okumadan konuşuyoruz. Her zaman yapmaya çalıştığım, yabancılarla konuşurken Türkiye’yi anlamaları için tarihsel bir çerçeve çizmektir. Burada da yaptığım, bugüne nasıl gelindiğini anlatmak için tarihsel bir çerçeve çizmektir." ÇERÇEVE ÇİZMİŞ ?



< AKP’ye oy vermiş veya vermeyi düşünen vatandaşlarımızın özellikle okumasını ve bir daha düşünmelerini istiyorum.! >


____________________
NOGAYTURK
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
Member
Member

Rojin
Cevaplar: 174
kayıt olmuş: 11/9/2006
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 29/6/2008 Saat 14:42  
Bu ülkede nedense insanlar bana dokunmayan yılan bin yasasın zihniyetindeler!

Tek canı yanan sesini cıkartıyor susmuyor!Ama susanında elbet canı yanacak

O yuzden!


____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen Zaman ...
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Junior Member
Junior Member

BirNefes
Cevaplar: 21
kayıt olmuş: 22/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 24/7/2008 Saat 12:07  
Susmak :hallucine: Basarisiz oldugum uzmanlik noktam :D Basarim sumsakta %1
:egypt: :egypt:
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 2
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,044 saniye - 24 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Nisan 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7853 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10898 okuma)
Mektup......
(11731 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11768 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11556 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11781 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11838 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 934 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft