Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Perşembe, 02. Mayıs 2024 12:52   User Online: 10 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
IrmakTabiat 10Cok YorulmusAslanManzara -8AglayanGoek_Bayrak.jpgBebek -2Sevimli4Beyaz kardelenDostluk Resimi 3Manzara -9MaviorkideKardelenManzara -SensizBayrak3GerberaManzara -12Manzara -16

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: MHP ve ÇATI HAREKETİ..?
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 51
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 4/4/2009 Saat 23:47  
MESELELER
Ramazan NARİN
xsusurlukx@hotmail.com

MHP ve ÇATI PROJESİ..?

Bandırma MHP, 29-Mart Mahalli Seçimlerine Bandırma Merkezde ÇATI HAREKETİ adını verdiği bir yapılanmayla, 3 boyutlu veya 3 parti olarak (MHP-ANAP-DP) girdi. AKSAKAL ve EDİNCİK Beldelerinde ise, ülkücü adayları seçime katıldı. Bu yapılanmaya karşı çıkanlar oldu elbette ama, bazıları bildiğini okudu.

ÜLKÜCÜ ÜSTÜN TAŞDEMİR - AKSAKAL MHP BELEDİYE BAŞKANI

BANDIRMA MHP, geriye dönüp baktığımızda bu seçimlerde başarılı olmuştur elbet. Başarısının en önemlisi göstergesi, Cumhuriyet Tarihinde ilk defa Bandırma ölçeğinde, Üstün TAŞDEMİR ile AKSAKAL BELEDİYE Başkanlığını kazanmış olmasıdır. 28-Mart-1994 yılında başladığı adaylık mücadelesini 29-Mart-2009 yılına kadar sürdüren, ülkücülüğünü takdir ettiğim Üstün TAŞDEMİR, kendisi ve partisi adına çok önemli bir başarıya imza atmıştır. MHP’nin doğru tercihidir. Kendisini kutluyorum ve başarılı olmasını temenni ediyorum.

Şimdi, önceki 2004 - 2007 ve 2009 seçimlerindeki MHP’ye bakalım ve 29-Mart seçim sonucunun bir başarı olup-olmadığı hakkında düşünelim.

2004 Mahalli seçimlerinde ; % 75.13 katılımlı seçimde, AKP ve CEMAL ÖZTAYLAN, 52.808 geçerli oydan 18.091 oy alırken, MHP- ŞABAN ÇİÇEK Adaylığı ile, % 5.69 ile Başkanlıkta 2.995 oy, Belediye Meclisinde 3.372 oy..? almıştır. İl genel meclisi bazında da geçerli 67.921 oydan % 7.75 ile 5.262 oy almıştır. MHP’nin Türkiye Genelindeki oy yüzdesi; % 10.45’tir. Belediye Başkanlığına verilen oy, meclise göre 377 adet düşüktür. Sebebi şahsa tepkidir. Şaban ÇİÇEK ile ilgili, MHP İdarecilerinin kendilerini sorgulaması gerekmektedir. Yıllarca Doğruyol Partisi ve Cemal ÖZTAYLAN’ın peşinde siyaset yaptıktan sonra MHP ye geldiğinde önce İLÇE BAŞKANI, arkasından BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, akabinde de MİLLETVEKİLİ ADAYI yapılması karşısında, AKP Belediyesinin Taş Ocağında müdür ve personeli olmasının karşılığı olarak bu seçimlerde, MHP’nin ağır topu ! ünvanıyla AKP Adayı Recep ERAYDIN ile kahve toplantılarına katılıp, ar ve hicap duymadan AKP’yi desteklemiştir. Belediyedeki statüsünü, siyaset yapıp yapamayacağını tam bilmiyorum ama, AKP de yalakalığı andıran bir siyaset yapması en azından, MHP den aldığı payeleri hak etmediğini göstermiştir.

2007 Genel Seçimlerinde ; % 87 katılımın olduğu ve Bandırma ve köyleri ile birlikte 76.176 adet geçerli oy sayısının olduğu durumda, MHP geçerli oylardan, % 17.03 ile, 12.973 önemli oy almıştır. MHP’nin Türkiye Genelindeki oy yüzdesi; % 14.3’tür.

2009 Mahalli seçimlerinde ise ; 67.634 geçerli oydan, MHP Belediye Başkanlığında : %17.3 ile 11.772 oy, Belediye MECLİSİNDE, 11.788 oy, İl Genel Meclisi için ise geçerli 82.311 oydan; % 17.3 ile 14.311 oy almıştır. MHP’nin Türkiye Genelindeki oy yüzdesi; %16.13’tür.

Seçmen sayısındaki artışları değerlendirecek olursak ; Belediye Başkanlığı seçimlerinde 2004 yılına göre artan geçerli oy sayısı; 17.194 adettir, İl genel Meclisi bazındaki geçerli oy artışı ise ; 14.390 adettir. 2007 Seçimlerini sayısal olarak 2009 ile, İl genel bazında kıyaslayacak olursak; 6.135 adet geçerli oy atan seçmen artışı vardır.

MHP 2007 Yılındaki Adnan TUKSAL’ın da milletvekili adayı olduğu genel seçimlerde %17.03 ile 12.973 adet oy almışken, 2009 İl Genel Meclisi için % 14.311 adet oy almıştır. Oy Artışı; 1.388 adettir. Artış Yüzdesi; % 11’dir.

3 PARTİLİ İTTİFAK, TEK BOYUTLU ADAY…

Bandırma Merkezde, MHP Belediye Başkan Adayı eski ANAP İlçe Başkanı Mustafa GÖNENLİOĞLU, Belediye Meclisi 1. sırasındaki adayı eski DYP-DP İlçe Başkanı İsmail BİLGİ, İl Genel Meclisindeki 1. sıra adayı ise eski DYP Belediye Başkan adayı Mustafa ÇOBAN’ın oğlu, Bandırmadaki istişare toplantısında partiye yeni üye olmuş, genç Gökhan ÇOBAN’dır.

Büyük Birlik Partisinin, BANDIRMA İl Genel Meclisi bazında aldığı 706 oy, düşündürücüdür…Çünkü MHP den istifa etmiş bir Ramazan NARİN, BBP adına oy pusulasında yer açmış, reklamı ve tanıtımı olmasa da BBP Genel Başkanı Alperen Muhsin YAZICIOĞLU’nun vefatı anısına vefa olarak ülkücü oyların bir kısmı BBP’ye gitmiş ve ister istemez İL GENEL SEÇİMİ sonuçlarını etkilemiştir. 3 Parti olarak seçime girip öz insanlarını yok saymak yüzünden, 250 oyla İl Genel Meclisine üye gönderemeyenlerin, MHP’lilerin değerlendirmesi gereken bir husustur bu sonuç.

Ama, MHP kendi tarihinde ilk defa olmak üzere de ; Belediye Meclisine 4 üye vermiş ve İl Genel Meclisinin BİR üyeliğini, çok az bir oyla (250 oy) kaybetmiştir. Bandırma CHP si de böylelikle İl Genel Meclisine, 3. üyesini Sayın Ahmet GÖÇMEZ’i sokabilmiştir. Burada, bazı dersler alınırsa, gine de bir başarıdan söz edilebilinir.

Mahalli seçimler bilindiği üzere 3 unsurludur. Belediye Başkanı, Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeliği…Vitrin budur. Bandırma MHP’nin vitrininde bu bakımdan bir tek MHP’li veya ülkücü yoktur. Bu da, bir siyaset tercihi ama yanlış tercih olmuştur.

Bu 3 Partili proje, yerel seçimlere ülkücü adayla değil de ithal adayla girilmesi düşüncesinin başlangıç tarihi, 22 Temmuz 2007 seçimlerinin hemen sonrasıdır. Adeta MHP’nin kiraya verildiği hissini veren işbu görüntünün mimarı, benim naçizane kanaatime göre eski MHP ilçe başkanı ve 2007 milletvekili adayı Adnan TUKSAL’dır. (Kendisi de MİMARLIĞINI gururla teyit etmektedir) BİLGİTAŞ Şirketi tabelası altında aday açıklaması yapan MHP Bandırma Teşkilatı, Mülkü İNCİ (MHP), İsmail BİLGİ (DP), Zeynel KOKOLA (ANAP), Mustafa ÇOBAN (DP), Mustafa GÖNENLİOĞLU (ANAP)’dur. Bunu neden diyorum ? 2007 milletvekilliği seçimlerinde gerek yüzde, gerekse oy adeti bakımından başarılı bir seçimin ardından, İLK HABER Gazetemizde ve internet sitesinde yayınlanan bir habere göre MHP Milletvekili adayı sayın Adnan TUKSAL, “… ANAP İlçe Başkanı Orhan TUNÇ, DP İlçe Başkanı İsmail BİLGİ ve Mustafa GÖNENLİOĞLU’nun bulunduğu bir platformda 2007 seçim sonucunu değerlendirdiklerini, kapsamının önümüzdeki günlerde genişletileceğini…” ifade etmiştir. KAYNAK ; İLK HABER GAZETESİ, (http://simalyildizi.azbuz.com/blog/yazi/oku/5000000003403324/ MHP-BALIKESIR-MILLETVEKILI-ADAYI-ADNAN-TUKSAL-MILLETIN-IRADESINE-SAYGILIYIZ ..Tıklanabilinir.) Ayrıca, Bandırmalılara ait bir haber sitemizde (http://www.bandirmahaber.net/category/yazarlar-politika/ben adnan tuksalım Tıklanabilinir.) “ önceki yorum bana ait degildir. bu çatı hareketini devlet bahçeli genel başkanımız istemiş ve bizde bu istikamette kişilere teklif götürmüşüz kabul edilmiş karara baglanmış yola çıkılmıştır. bu kişilere fırıldak diyen arkadaş sen kimsen açıkça söyle medeni insanların yaptıgı gibi oturup konuşalım .” MİMAR yaa…

Projenin yetkilileri, kurumsal anlamda partielerin ittifakı olamadığını, bazılarının çomak soktuğunu ama şahısları olarak ittifakı gerçekleştirdiklerini def’aten beyan etmişlerdir. Liste başı olmak şahsi ittifak değil, çıkara dayalı şahsi iltihaktır. ANAP ta, DP de, ittifaka destek verenleri görevden almış ve kendi adayları ile seçime katılmışlar ve 1362 + 258 = 1.620 oy almışlardır. İşbu çatı hareketi veya şahsi iltihaklar olmasaydı, ANAP ve DP nin ne kadar oy alabileceği varsayımına girmiyorum.

MHP 3 Parti olarak seçime girmişse de asıl önemli olan Belediye Başkan Adayları M. GÖNENLİOĞLU maalesef MHP fobisi içindeki biridir. Bu fobi, Balıkesir’deki MHP Genel Başkanı sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin katıldığı aday tanıtım toplantısında sahneye çıkmamakla, Bandırma Aday toplantısında toplu fotoğraf verirken ve seçim çalışmalarında yanında bulunan herkese ve gençlere BOZKURT işareti yapmalarını yasaklamakla, MHP ideolojisine aykırı zırva ölçüsünde propaganda yapmakla, kendi adını MHP ve SEMBOLLERİNİN önüne geçirmekle kendini göstermiştir. MHP nin klasik ülkücü profili temsil edilmemiş, AKP nin alternatifi olunduğu halka kabul ettirilememiştir. Ayrıca seçim sürecinde “ Ben MHP’li değilim ve olmam da…” demiş olması, sürece tuz-biber ekmiş ve Çakma MHP li nitelendirilmesine muhatap olunmuştur.

M. Gönenlioğlu’ nun Seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir basın toplantısında verdiği mesaj manidardır ? “…Merkez sağda halen bir boşluk vardır. Kendilerini merkez sağ olarak tanımlayan partilerin artık tek bir çatı altında toplanmasının zamanı gelmiştir. Bunu MHP, DP veya ANAP olarak tanımlamak zor. Yeni bir parti oluşumu da olabilir. Ama mutlaka merkez sağdaki bu boşluğu doldurmak gerekiyor. 3’lü ittifak olarak başlattığımız ‘Çatı Hareketi’ tamamen başarılı olarak değerlendirilmese bile bu yerel seçimlerde, kısmen başarıya ulaşmıştır.” Kendisine bir parti arayışı içinde olduğu, ayan beyan ortaya çıkmıştır. MHP’nin 2004 adayının AKP ye geçmiş olması, 2009 adayının yeni merkez parti arayışında olması, calib-i dikkat ! hususlardır.

Birilerinin basına verdiği demeçlerde dediği gibi, MHP’nin 22 Temmuz seçimlerine göre oyunu 4 kat arttırdığı veya ÇATI HAREKETİNİN bir mucize yarattığı gibi ifadeler, maalesef gerçeği yansıtmamıştır. İlk sıraların ANAP ve DP ye verilmesi, partisel ittifakın dayatılması yanlış olmuştur. MHP Başkan Adayının, BAŞARISIZLIK ve KISMEN BAŞARI nitelendirmesi bir gerçeklik olmaktan öte bir itiraftır.

2007 seçimlerinde Bandırma MHP’nin oy yüzdesi % 17.03 ve Türkiye ortalamasından 2 puan yüksektir. 2009 seçimlerinde de Bandırma MHP’sinin oy yüzdesi 17.8 olup, Türkiye yüzdesinden 1 puan yüksektir. Bu sonuçlara göre ; MHP 2004 yılına göre başarılı gözükmekte, 2007 yılına göre ise; 3 partili ÇATISIYLA oy yüzdesini korumuş gözükmektedir.

BANDIRMA MHP, dışarıdan müdahalelere maruz kalmasaydı ve bir ülkücüsünü ADAY, alternatif yapabilseydi, mutlaka bugünden daha başarılı olacaktı. MHP ye bundan sonraki siyasi yaşamlarında, kendilerini ifade güçlüğü çekmedikleri bir süreç dilerim.


____________________
NOGAYTURK
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,036 saniye - 18 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mayıs 2024
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7860 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10905 okuma)
Mektup......
(11739 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11775 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11563 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11787 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11845 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 935 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft