Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Freitag, 17. Mai 2024 06:24   User Online: 4 

Community

myCommunity

Resim
AmberBeyaz karanfilAsterBebek -5KirmizigulBebek -10Dostluk 6Sevimli 15adam_ve_guel.jpgBebek BayrakSevimliKirmizi beyaz lallerSevimli 8Bebek -12Bayragimiz.Tabiat 5Manzara -16Tabiat 4Bayrak1Bebek -6

Hauptmenü

Internes

Türkiye tanitim - Türkei Sie sind nicht eingeloggt

Als letztes aktiv: 17/5/2024 um 04:24

Nach unten
« vorheriges  nächstes »
Aufsteigend sortiern Absteigend sortieren      print
Autor: Betreff: Neden Avrasya Birligi düşünülmüyor..?
Member
Member

KizilZora
Beiträge: 107
Registriert: 9/10/2007
Status: Offline
Geschlecht: weiblich
red_folder.gif erstellt am: 31/3/2009 um 23:29  
NEDEN AVRASYA BİRLİĞİ DÜŞÜNÜLMÜYOR..?”

sorusuna yanıt, neden Avrupa Birliği veya Arap Birliği değil (?) sorularına olan yanıt ile aynidir.

Birlik olma taraftarı bir kişi olarak, bu birliklerin hiç birisine karşı değilim. Benim karşı olduğum, bizlerin bu birliklere bilinçsiz bir şekilde, millet adına bir grup iç ve dış güçlerin güdümünde girme çabasıdır. Hiç bir kimse, Türkiye’yi sokmak istedikleri birliklerin getiri ve götürüleri hakkında kalkıp da açık ve net bir şekilde halkımızı olması gerektiği gibi bilgilendirmiyor inancındayım. Birlik bir ortaklıktır, öncelikli olarak bunu açıkça belirtmek lazım. Herkes takdir eder ki en iyi ortaklık eşit şartlar altında birbirleri ile uyumlu, ayni değerleri paylasan kişi ve/ya kurumlarla gerçekleşendir.

Biz Türkiye olarak, veya Türk devletlerinin her hangi bir ülkesi olarak bu eşit şartları, uyumu ve ayni değerleri hangi birlik içerisinde bulabiliriz?

AB içinde mi? Sevr antlaşması* ile Türkiye’yi tasfiye etmeye çalışmış ve hala aynı mantığı güden İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin başı çektiği “Hiristiyanlar kulübü” içinde ne kadar, hangi ve kimin hak ve hukuku çerçevesinde bir eşitlik sağlanacaktır? Onların Sevr ile dayattıkları maddeleri yavaş yavaş da olsa kabul etmeden bu birliğe girmek acaba ne kadar mümkün olacaktır?

Arap Birliği içinde mi? Bildiğiniz gibi pek etkin olmayan bu birlik gerçekte başka devletlerin güdümündedir. Birinci dünya savaşı ve öncesinde Osmanlı’dan koparılarak işgal edilmiş olan Arap toprakları, kabullenmesi zor olsa da, hala İngiltere, ABD ve Fransa’nın işgali altındadır. Bu galip devletlerin siyaseti doğrultusunda hareket etmeyen Arap devleti ve/ya “ Başkanı / Kralı”na neler olacağını Irak ve Saddam örneğinde görmüş bulunuyoruz.

Türkiye’nin ve/ya diğer bağımsız Türk devletlerinden herhangi bir tanesinin yeri Avrasya Birliği içinde ne kadar farklı olacaktır? Rusya’nın “arka bahçesi” olmaktan hangi Türk devleti kurtulabilecektir? Avrasya Birliğine bütün bağımsız Türk devletlerinin hepside girse, her birisi SSCB zamanında yaşandığı gibi Rusya’nın güdümünde ve egemenliği altında olmayacak midir? Burada ortaklığın gerektirdiği eşitliği, uyumu ve ayni dahi olmazsa da benzer değerleri bulmak nasıl ve ne kadar mümkündür? Daha da önemlisi Avrasya Birliği düşüncesinin oncusu olarak bilinen Alexander Dugin ve bu düşünceyi gerçekleştirmek için caba sarf eden Putin’nin Türkiye ve diğer Türk devletleri için biçtikleri rolün gerçekte ne olduğunu biliyor muyuz? (Bu konuda aşağıya bir aynısını aldığım Hulki Cevizoğlu yazısı sizlere bir fikir verebilir. Bir Bolşevik milliyetçisi olarak da bilinen Dugin hakkında daha ayrıntılı bilgi için: http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Alexander-Dugin)

Evet, küçülen dünyamızda bütün dünya devletleriyle, var olan ve/ya ileride gerçekleşecek diğer birliklerle iyi ilişkiler kurmamızın ve bazıları ile milli çıkarlarımız doğrultusunda ortaklıklar oluşturmamızın gerekliliği kaçınılmazdır. Bu birlikler ile eşit şartlar altında, onurlu ve kalıcı ortaklık istiyorsak öncelikli olarak biz kendi içimizde kendi birliğimizi kurarak, Okan kardeşimizin de yanıtında* vurguladığı gibi, elimizi güçlendirmeliyiz. Bugün için, Türkiye dahil olmak üzere hiç bir Türk devleti kendi başına eşit şartları oluşturabilecek, birliklerin başını çeken büyük devletlerle rekabet edebilecek güçte değildir.

Tarihimize baktığımızda büyük devletler kurabilmemizin ve dünya’da saygın bir yer alabilmemizin altında yatan da hep öncelikli olarak kendi aramızda, kendi birliğimizi gerçekleştirebilmemiz olmuştur. Ve yine bugün, AB, Arap Birliği ve/ya Avrasya Birliğine girmeyi düşünmeden önce gerekli ve 7 bağımsız Türk devleti arasında gerçekleştirilebilir olan kendi birliğimizi kurmak en mantıklı bir hareket değil midir?

Tanıtım videomuzu* seyrettiğinizde Önümüzdeki 10 yıl içinde, Türk Birliğinin kurulamadığı bir coğrafya’da dünyanın iki kutba ayrılacağı öngörülmektedir. Türkiye, Alexander Dugin ve Putin’e göre “Avrasya” kutbunda yer almalıdır. Obur tarafta AB ve ABD’nin bizlerden dayatması da onların yanında, soğuk savaş dönemlerinde olduğu gibi olası “Avrasya ittifakına” karşı bir kalkan görevini üstlenmektir.

Dünyanın güçlü devlet ve birlikleri kendi ülkelerinin çıkarları doğrultusunda hareket ederek kendilerine göre Türkiye (ve diğer Türk devletleri )için bir takim roller biçmişlerdir. Ben, kendi halklarının çıkarlarını on plana koyan bu devletleri kınamıyorum; onlar, kendileri için doğru olanı yaparken, bizim için doğru olan nedir sorusuna, gözümüzün önünde duran çözümü görmek istemeyen ve hatta gösterildiğinde, basit bir mantık yürütmeden inkar edenlerimizin olmasına üzülüyorum.

.. Ama ne mutlu bize ki, görebilenler ve inanlar arasında gereken fedakarlığı yapıp, TB’nin gerçekleşmesi için, bizi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çabalayanlardan daha çok, canla-basla çalışanlarımız ve onlara katılan insanlarımızın sayısı bir çığ gibi büyümektedir.

A.B.lerin her üç (3)'ünden ziyade (Avrupa Birliği, Arap Birliği, Avrasya Birliği) neden Türk Birliği ilk akla gelen çözüm değil (?) sorusuna olumlu yanıt veremeyenlere benim açıkça ortaya koyduğum, aşağıdaki soruya sizin cevabiniz nedir?

Türkiye’ye, AB/ABD’ye bağımlı bir kalkan rolünü mu, yoksa “Avrasya Birliği” içinde Batı’ya karşı kullanılacak bir piyon rolünü mu layık görüyorsunuz?

Doğru yolun TB yolu olduğuna inanmanız, diğerlerini de inandırmanız ve bu yolda

Ustun başarılarıMızın devamı dileğimle.

Sefer Özdemir
Profil anzeigen Nach allen Beiträgen dieses Users suchen
« vorheriges  nächstes »        print
Nach oben


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,051 Sekunden - 17 queries
Login

Benutzername:

Passwort:

Sprache
Sprache für das Interface auswählen

Deutsch Englisch Französisch Türkisch
Happy Birthday
Folgende Benutzer haben heute Geburtstag:

  • BirNefes: 47 Jahre
Terminkalender
Mai 2024
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Messen
Veranstaltung
Konzerte
Treffen
Sonstige
Ausstellungen
Geburtstage
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Punkte
  2. asliyok: 4 432 Punkte
  3. HarmanYeli: 4 396 Punkte
  4. KizilZora: 2 048 Punkte
  5. life23: 1 675 Punkte
  6. gokkiz: 1 657 Punkte
  7. BirNefes: 1 048 Punkte
  8. Erasmus: 984 Punkte
  9. -Pozan-: 785 Punkte
  10. Siyahinci: 623 Punkte
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7866 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10913 okuma)
Mektup......
(11747 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11783 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11572 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11795 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11854 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 935 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Alle Logos und Warenzeichen auf dieser Seite sind Eigentum der jeweiligen Besitzer und Lizenzhalter.
Im übrigen gilt Haftungsausschluss. Weitere Details finden Sie im Impressum.

Die Inhalte dieser Seite sind als RSS/RDF-Quelle verfügbar.

Diese Webseite basiert auf pragmaMx 0.1.11.

Die Artikel sind geistiges Eigentum des/der jeweiligen Autoren,
alles andere © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft