Konu: Kültürü Mutfagi

Forum: Kültür Mutfagi Hikayeleri

Konuyu açan: Rojin


Rojin - 17/2/2008 Saat 16:29

Kilis mutfağı kendisine has yemekleri ile zengin bir yapıya sahiptir. Yemeklerimiz; "günlük pişen yemekler" ve "özel günlerde yapılan yemekler" olmak üzere ikiye ayrılırlar. Yemeklrimizin temelini et ve bulgur oluşutrur. Bunun yanında sebze ağırlıklı yemekler de mevsimine uygun olarak yapılmaktadır.

Kilis yemekleri zengin Türk mutfağının özellikleri taşımakla birlikte Halep mutfağının özellikleri de yansıtır. Ön planda yağlı , baharatlı yemekler olduğu gibi zeytin yağlı yemeklerde Kilis mutfağının vaz geçilmez unsurlarındandır. Zeytinyağı yörede yetiştirilen yüksek kaliteli zeytinlerden elde edilir ki hemen her Kilis'linin mutfağında bulunan vazgeçilmez bir besin maddesidir.

Kilis yemeklerinde damak zevki ön planda gelmektedir. Yemeklerin lezzetli ve emekli olmasına özel önem verilir. Yemeklerde , yemeğin özelliğiğne göre çeşitli baharatlar kullanılır.

Rojin - 17/2/2008 Saat 16:30

Dolmalar Köfteler Çorbalar Pilavlar Musakkalar
>>Acir Dolmasi >>İçli Köfte Tatlı Malhita Otlu Aşı Alanazik
>>Kabak Dolmasi >>Oruk Ekşi Malhita Simit Aşı Silkme
Şıhılmahşe Kübbülmüşviyye Köllük Aşı Firik Aşı Teşrube
>>Yaprak Sarması >>İç Katması Kelle Paça Keşkek Acur Musakka
Patlıcan.,domates.,biber >>Çiğ Köfte Lebeniye Bulgur Aşı Patates Musakka

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoardtr&file=viewthread&fid=482&tid=138