Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415
Spor - Sport Forum - Spor

  Cuma, 19. Nisan 2024 03:57   User Online: 11 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Bayrak2dogaKrizantemBeyaz karanfilGoek_Bayrak.jpgTabiat 6Dostluk Resimi 3adam_ve_guel.jpgSevimli 16Sevimli4PembesakayikTatliDostluk Resimi 10Bayrak1Tabiat 9TutukluGecesefasiSevimli 5LalelerAglayan

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Spor - Sport Forum Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Spor
Junior Member
Junior Member

delimert
Cevaplar: 12
kayıt olmuş: 10/1/2010
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 14/1/2010 Saat 18:27  
Digitürk ihaleyi kazandı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için düzenlenen Medya Hakları İhalesi İstanbul'da yapıldı.
Turkcell Süper Lig'in canlı yayın haklarını içeren A paketini, yıllık 321 milyon dolarlık teklifiyle Dijital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş (Digitürk) kazandı. B paketi, yıllık 40 milyon 210 bin dolara TRT'nin, C paketi ise yıllık 13,5 milyon dolara Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom) oldu.

TFF'nin İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirilen ihale, tekliflerin kapalı zarf içerisinde TFF Medya Hakları İhale Komisyonu ve notere teslim edilmesinin ardından gerekli incelemelerin tamamlanmasıyla başladı. TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'ın konuşmasının ardından 3 paket için teklifler alındı. A paketi için 2, B ve C paketleri için de 1'er teklif verildi.

TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan başkanlığında, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof, Dr. İlhan Helvacı, TFF Mali İşler Direktörü Özkan Kılık, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Beşiktaş 9. Noteri Erkan Vardar'dan oluşan İhale Komisyonu önce A paketi için verilen iki teklifi değerlendirmeye aldı.
214 milyon 300 bin ABD Doları muhammen bedelle başlayan A paketi ihalesinde Türk Telekomünikasyon A.Ş. 215, Dijital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. (Digitürk) ise 220 milyon ABD Doları teklif verdi. Bunun ardından açık artırma şeklinde gerçekleşen ikinci tura geçildi. Açık artırma, Dijital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş'nin 220 milyon dolarlık teklifi üzerinden başladı ve 4 saate yakın sürdü. Kıran kırana geçen ihaleyi, 321 milyon dolarlık teklifle, halen yayıncı kuruluş olan Digitürk kazandı.

AÇIK ARTIRMADA 163 KEZ TEKLİF VERİLDİ

Digitürk ve Türk Telekom kuruluşları 2. turdaki açık artırmada 163 kez teklif verdi.

İhaleyi kazanan ve 1. turda 220 milyon dolar teklif veren Digitürk, 2. turdaki açık arttırmada 163. teklifinde 321 milyon dolar vererek ihaleyi kazanan kuruluş oldu.

Birinci turda 215 milyon dolar teklif veren Türk Telekom, 163. teklifinde 320 milyon 950 bin dolar teklif verdi. Digitürk'ün 321 milyon dolarlık teklifinin ardından, mola isteyen Türk Telekom temsilcileri, bir süre sonra ihale salonuna geri dönerek, artırıma devam etmeyeceklerini ifade ettiler.

DİGİTÜRK MOLA ALMADI, TÜRK TELEKOM 7 KEZ MOLA İSTEDİ

Yaklaşık 3,5 saat süren (A) paketi ihalesinde Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ve Digitürk Yönetim Kurulu Üyesi ve Digitürk'ün yüzde 46,7'lik payla ortağı olan Providence Equity şirketinin Avrupa direktörü John Hahn tarafından temsil edilen Digitürk, ihalede mola almadı.

Hukuk Başkanı Dr. Mehmet Kömürcü ile Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan'ın temsil ettiği Türk Telekom ise uzun süren yarışı 7 molayla tamamladı.

4. teklifte Digitürk'ün verdiği 233 milyon doların ardından mola isteyen Türk Telekom yetkilileri, 5. tura 236 milyon dolarlık teklifle girdi.
12. turda Digitürk'ün verdiği 268 milyon dolarlık teklifin ardından yine mola alan Türk Telekom, 13. tura 269 milyon dolarlık teklifle girdi.

22. turda Digitürk'ün verdiği 285 milyon dolarlık teklifin ardından 3. kez mola alan Türk Telekom ekibi, 200 bin dolar artırımla devam etti.
36. turda Digitürk'ün verdiği 297 milyon dolarlık tekliften sonra 4. kez mola hakkını kullanan Türk Telekom, teklifini 297 milyon 250 bin dolara çıkardı.

75. turda Digitürk'ün 309 milyon 800 bin dolarlık teklifiyle 5. molasını alan Türk Telekom, 76. turda bu rakamı 100 bin dolar artırdı.

133. turda Digitürk'ün 316 milyon dolarlık teklifi sonrası 6. kez mola isteyen Türk Telekom ekibi, bu teklifi de 50 bin dolar attırarak geçti.

163. turda Digitürk'ün 321 milyon dolarlık teklifiyle 7. kez mola alan Türk Telekom temsilcileri, devam etmeyeceklerini bildirdi.

TFF 1. Lig maçlarının naklen yayını ve TFF Süper Lig maçlarının geniş özetini kapsayan (B) paketi ihalesine giren TRT'yi, haber ve spor yayınları dairesi başkanı Ahmet Çavuşoğlu ve yardımcısı Ersin Küçükbarak temsil etti.

İhale Komisyonu Başkanlığı'nı TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'ın yaptığı ihalede, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, TFF Mali İşler Direktörü Özkan Kılık, Beşiktaş 9. Noteri Erkan Vardar, TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı ve Kulüpler Birliği Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ da hazır bulundu.

A PAKETİNİN KAPSAMI

Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince TFF Süper Lig müsabakalarından her hafta en az 4 (dört) adedini yurt içine şifreli ve canlı olarak yayınlamak zorunda. Yayın hakkı sahibinin bu hakkı münhasır. Yayın hakkı sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV/Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın hakkı sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değil. Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince TFF Süper Lig'e ait isim sponsorluk hakkını ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.

-B PAKETİ TRT'NİN-

TFF Süper Lig'in geniş ve kısa özetleri ile TFF 1. Lig'in canlı yayınını şifresiz olarak içeren B paketi için sadece 1 teklif verildi. TRT, 40 milyon 210 bin dolarlık teklifiyle B paketi ihalesini kazandı.

B paketinin kapsamı şöyle:

Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince TFF 1. Lig müsabakalarından her hafta en az 3 (üç) adedini yurt içine canlı, şifreli veya şifresiz olarak yayınlamak zorunda. Yayın hakkı sahibinin bu hakkı münhasır. Yayın hakkı sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV/Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın hakkı sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir. Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince TFF 1. Lig'e ait isim sponsorluk hakkını ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.

-C PAKETİ TÜRK TELEKOM'UN-

TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig'in mobil haklarını içeren C paketi için de tek teklif verildi. İhaleyi, 13 milyon 500 bin dolarlık teklifiyle Türk Telekomünikasyon A.Ş kazandı.

C paketinin kapsamında şu hükümler bulunuyor:

Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince tüm TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının haber amaçlı görüntülerini 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden münhasıran yayınlayabilecek veya yayınlatabilecek. Söz konusu haber amaçlı görüntüler herhangi bir sayı sınırlamasına tabi olmaksızın ve canlı yayınlanan müsabakaların tamamlanmasının üzerinden 45 (kırkbeş) dakika geçtikten sonra yayınlanabilir. Haber amaçlı görüntülerin mobil iletişim operatörleri dışındaki üçüncü kişilere devri mümkün değildir.

ARIBOĞAN: "TARİHİ BİR GÜN YAŞADIK"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından TFF Süper Lig ile TFF 1. Lig'in önümüzdeki 4 sezonu için düzenlenen Medya Hakları İhalesi sonuçlanırken, TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

TFF'nin İstinye'de bulunan merkezinde gerçekleştirilen ihalenin sonlanmasının ardından açıklama yapan Lutfi Arıboğan, ihalenin başlangıcında tarihi bir gün yaşadıklarını söylediklerini ve sonucun da aynı şekilde olduğunu belirterek, ''Gerçekleşen rakamlara bakıldığında A paketi 321 milyon dolara Digitürk tarafından, B paketi 40 milyon 210 bin dolara TRT tarafından, C paketi de 13 milyon 500 bin dolara Türk Telekom tarafından alındı. Toplamda ilk yıl için Süper Lig ile 1. Lig'e 374 milyon 710 bin dolar katkı sağlanacaktır'' dedi.

Ortaya çıkan rakamlara yüzde 10 TFF payı ve yüzde 2 organizasyon bedeli ile ayrıca Katma Değer Vergisi (KDV) ekleneceğini aktaran Arıboğan, 4 yıl olarak toplamda 2 milyar 298 milyon 300 bin 872 dolarlık rakamın ortaya çıktığını aktardı.

''GELİNEN NOKTA BİR SON DEĞİL, BAŞLANGIÇTIR''-

Lutfi Arıboğan, Türkiye'de ve dünyada global ekonomik krizin hissedildiği, spor sektörünün bir çok ülkede yara aldığı bir dönemde, TFF olarak, yayıncı kuruluşlarla birlikte Türk futboluna böyle bir kaynak yaratmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, gurur duyduklarını söyledi.
Yayın ihalesi için bir yılı aşkın süredir TFF Yönetim Kurulu, kulüpler ve uzmanlarının fedakarca çalıştığını vurgulayan Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gelinen nokta bir son değil, başlangıçtır. Türk futbolunun uluslararası rekabeti açısından yapacağımız çok şeyler olduğuna inanıyoruz. Türk futbolunda maalesef gelirler ne kadar artmışsa, finansal sıkıntılar da o kadar artmıştır. Bundan sonraki dönemde taslak aşamasındaki Kulüpler Yasası'nın da uygulamaya geçmesiyle, kulüplerimizi bu dönemde finansal olarak çok daha programlı, disiplinli, güzel günler beklediğini düşünüyorum. Bu finansal disiplinle birilikte, kaynakların verimli kullanımı açısından aşama kaydedeceğimize inanıyoruz. Uluslararası rekabet açısından çok önemli yıllar olacak.''

Türkiye'nin futboldaki ataklarından birinin de 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı olduğuna dikkati çeken Lutfi Arıboğan, ''Mayıs ayında hep birlikte mücadele edip, bu organizasyonu Türkiye'ye getirirsek, 2016 yılına kadar 9 yeni stat inşa edeceğiz demektir. Türk futbolu için çok önemli değişimlerin, aşamaların yaşanacağı bir dönemdir önümüzdeki 4 yıl. Yeni statlar, daha pahalı satılacak biletler, daha kaliteli yayınlar, bunların hepsini biraraya getirdiğimizde, gerçekleşmeyecek şeyler olmadığını görürüz'' diye konuştu.

-GÜMÜŞDAĞ: ''KULÜP GELİRLERİNDE YÜZDE 126'LIK ARTIŞ OLDU''-

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, kulüp gelirlerinde meydana gelen artıştan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Son 1,5 yıldır TFF ile uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Göksel Gümüşdağ, herkesin uyum içinde olduğunu vurgulayarak, ''Bugün, bu büyüklükte bir ihalenin şeffaf olarak yapılabileceği kanıtlanmıştır. Gelirlerde yüzde 126'lık bir artış oldu. Yıllık bazda yaklaşık 420 milyon dolar gibi bir rakamın çıkması, bizleri mutlu etmiştir. Önümüzde 4 yıl için kulüplere önemli bir kaynak aktarımı olup, ligimizin değeri, Avrupa'da 6.'lıktan 5.'liğe yükseldi. Hayırlı olmasını diliyoruz'' şeklinde konuştu.

MAHMUT ÖZGENER'İN AÇIKLAMALARI

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF Süper Lig ile TFF 1. Lig'in gelecek 4 sezonu için düzenlenen Medya Hakları İhalesi'ne katılarak oluşturdukları rekabetten dolayı, yayıncı kuruluşlara teşekkür etti.

Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş'nin (Digitürk) kazandığı ihaleden sonra bir konuşma yapan Özgener, ihalenin çok şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek, ''Futbol Federasyonu, değerli yayın kuruluşlarımız ve Türk futbol kamuoyu olarak, tüm paydaşlarımıza yakışır bir şekilde, olaysız ve tartışmasız bir süreci geride bıraktık. Yayıncı kuruluşlarımız, birbirleriyle Türk futboluna hak ettiği maddi değeri kazandırmak için yarıştı. Bu yarışlarında futbolun en önemli olgusu fair-play'e harfiyen uydular ve hepimize örnek bir ihale yaşattılar. Hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.

DİGİTÜRK'E TEŞEKKÜR...

İhaleyi kazanan Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş'ye de teşekkür eden Özgener, ''Türk futbolunun 2000'li yıllarını birlikte yaşadık. Bu ihaleyle 2010'lu yıllarının ilk yarısını da birlikte yaşayacağımız belli oldu. Kendileriyle olan uyumlu çalışmalarımızı, önümüzdeki yeni dönemde de artırarak sürdüreceğimize inanıyoruz. Bu ihalede yer alan ve yarattıkları rekabet ortamıyla Türk futbolunun daha yüksek bir maddi kazanıma ulaşmasını sağlayan tüm yayıncı kuruluşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kulüplerimize ve tüm yöneticilerine de tam bir işbirliği içinde hareket ettikleri ve ihalenin en sağlıklı şekilde yürümesi için ellerinden gelen tüm desteği sağladıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz'' diye konuştu.

Mahmut Özgener, yayın ihalesini Türk futbolunun son 25 yılda yaşadığı ilerlemelerde yeni ve büyük bir adım olarak gördüklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Birçok konuda altını çizdiğimiz 'Güven' konusu, bu ihaleyle birlikte bir kez daha kendini gösterdi. Türk futboluyla ilgili çok sözler söyleniyor, tenkitler birçok kez amacını aşıyor, ancak tüm bu tenkitlere rağmen rakamlar daha farklı bir gerçeği işaret ediyor. Türk futboluna ait tüm ekonomik ve rakamsal değerler çok istikrarlı bir büyüme içinde. Büyüme rakamlarına baktığımızda, bu ihale de dahil birçok konuda, tüm dünya ekonomisini alt üst eden global krize rağmen tarihin en büyük yükselişlerini görüyoruz. Biz tüm bu büyüme rakamlarını Türk futbol ailesine olan güvenin bir tecellisi olarak görüyoruz. Bu güveni futbolumuzun tüm katmanlarına yaydığımız sürece Türk futbolunun önünde hiçbir gücün duramayacağını biliyoruz. Gelecek dönemde de el ele verip birlikte daha büyük, istikrarlı başarılara imza atmak en büyük dileğimiz.''

-''YÜZDE 126'LIK ARTIŞ OLMASI ÇOK İLGİNÇ BİR DURUM''-

Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ertan Özerdem ise Türk Telekom ile girdikleri rekabetin, maliyetlerini çok yükselttiğini ifade ederek, ''Ancak 9 yıldır beraber olduğumuz Futbol Federasyonu ve kulüplerle, bu futbolu yukarı doğru sıçratırsak, bunun ticari olarak geri dönüşünü sağlamak için bir fırsat var. Bu fırsata inanıyoruz ve güveniyoruz. 9 yıllık ilişkilerimize güveniyoruz ve Türk futbolunun sıçrayabilmesi için biz de üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah güzel bir dönem geçiririz'' diye konuştu.

Özerdem, yeni ihalenin yüzde 126'lık bir artışla gerçekleştiğini hatırlatarak, ''Federasyonun burada çok büyük bir başarısı var. Bugün Türkiye'nin futbolunun ekonomik gerçekleri, bu parayı bence tam hak edecek durumda değil, çünkü geçen dönemden bugüne Türk futbolunda ne kalite ne de başarı olarak yüzde 126'lık bir iyileşme oldu. Kaldı ki son 6 ayda Avrupa'da yapılan ihalelerde yüzde 10-15 civarında artış olurken, Türk futbolunda yüzde 126'lık artış olması, üstelik dolar bazında olması çok ilginç bir durum'' değerlendirmesini yaptı.

Son sözlerinin sorulması üzerine Özerdem, ''Keşke Digitürk Genel Müdürü olacağıma futbolcu olsaydım'' dedi.



____________________
"Bu Millet tarihte Türktü, halende Türktür ve ebediyen Türk olarak yasayacaktır.."
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday
Doğum Gününüz Kutlu Olsun!:

  • AdaletliKadin: 54 Yaşında
Etkinlik Takvimi
Nisan 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7832 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10872 okuma)
Mektup......
(11705 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11744 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11533 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11755 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11820 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 930 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft