Konu: ''Rijkaard'ı kınıyoruz..''

Forum: Türkiye superlig - Türkische Superliga

Konuyu açan: DeliMert


DeliMert - 8/2/2010 Saat 17:15

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın Kayserispor maçı sonrası Antalyasporlu futbolcu Yalçın'a tepki göstermesinin ardından Akdeniz ekibinden cevap gecikmedi. Kırmızı-Beyazlı kulübün başkanı Hasan Akıncıoğlu, Hollandalı teknik adamı topa tuttu..

Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın futbolcularına yönelik beyanatlarının maksatlı olduğunu, Yalçın'ı hedef göstermesini etik bulmadıklarını ve kınadıklarını söyledi.

Hasan Akıncıoğlu yaptığı açıklamada, Antalyaspor'un, 3 Şubat Çarşamba günü Galatasaray ile Antalya Atatürk Stadı'nda oynadığı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk ayak maçının 34. dakikasında Galatasaraylı Jo ile Antalyaspor savunma oyuncusu Şenol'un girdikleri ikili mücadele esnasında Şenol'un herhangi bir teması olmamasına rağmen Jo'nun pozisyon itibarı ile sakatlanarak oyunu terk etmek mecburiyetinde kaldığını hatırlattı.

Akıncıoğlu, durum böyle iken, 5 Şubat'ta Galatasaray yönetiminin genel, fakat imalı ve maksatlı bir açıklama yaparak, Turkcell Süper Lig'de ''Kasap'' olarak isimlendirilen futbolcuların bulunduğunu ve bunların as futbolcuları sakatlayarak Galatasaray ve diğer bazı kulüpleri müşkül duruma soktuklarını belirttiğini savundu.

Başkan Akıncıoğlu, Galatasaray yönetiminin, dolaylı olarak Antalyaspor kulübünü işaret ederek ve sakatlanmış Jo isimli futbolcularından dolayı mağdur duruma düştüklerinden bahisle bu konuda MHK ve hakemlere daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunmak suretiyle özellikle geçtiğimiz hafta sonu oynanmış lig ile önümüzdeki hafta oynanacak kupa müsabakalarında, klasikleşmiş olan malum baskı unsurlarını yaratmayı amaçladığını ileri sürdü.

Akıncıoğlu, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
''Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın medya önünde gerçek dışı bir beyanla futbolcumuz Yalçın'ı, Jo'nun sakatlamasından mesul tutarak hedef göstermesini etik dışı buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Zira Jo, sakatlandığı pozisyonda Yalçın ile değil başka bir futbolcumuz ile ikili mücadeleye girmiş, ancak futbolcular arasında herhangi bir fiziki temas olmadığı için pozisyon, maçın hakemi tarafından durdurulmamış ve cezalandırılmamıştır. Rijkaard gibi tecrübeli ve ünlü bir futbol adamının, maçın görüntüleri mevcut olduğu halde, hedef ve gündem saptırmak gayesiyle ve özellikle de 10 Şubat 2010 Çarşamba günü takımlarımızın oynayacağı çeyrek final ikinci ayak müsabakası öncesinde böyle bir gerçek dışı söylemde bulunmasını büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyor, değerlendirmeyi kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.''

''Bu tip beyanatlar rakip takımın futbolcusunu ve hakemleri etkilemeye yöneliktir'' diyen Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonuna ve hakemlere güvenlerinin tam olduğunu, onların bu tür söylemlerden etkilenmeyeceklerini kaydetti. Akıncıoğlu, ''Futbolun marka değerine zarar verdiğine inandığımız, kamuoyunu yanlış yönlendirmenin ötesinde, rakip kulüpler ve futbolcular ile bağımsız kalması gereken kişi ve kurumları etkilemeye yönelik bu tür etik dışı tavır ve beyanatlardan kaçınılmasını temenni ediyoruz'' dedi.

Akıncıoğlu, 10 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, ''Galatasaray bu ligin en güçlü takımlarından biridir. Kupada Galatasaray'ı eleyerek yarı finale yükselmek için elimizden geleni yapacağız. Teknik heyete ve futbolcularımıza güveniyoruz'' diye konuştu.

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoardsp&file=viewthread&fid=29&tid=99