Konu: ''Bütün kupaları kaldıracağız..''

Forum: Türkiye superlig - Türkische Superliga

Konuyu açan: DeliMert


DeliMert - 8/2/2010 Saat 17:07

Fenerbahçeli Bilica, hatalı goller yediklerini bildiklerini ifade ederken, sezon başına kıyasla şu anda takım oyununa daha iyi konsantre olabildiklerini söyledi. Brezilyalı, milli takım ve oyun karakteri hakkında da yorumlar yaptı..


Fenerbahçe Gazetesi'nin 74. sayısında röportajı yer alan Brezilyalı futbolcu, savunmada yaşanan sıkıntılar nedeniyle yan yana oynadığı Lugano ile antrenmanlarda çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''İtiraf etmek gerekirse, sezon başına kıyasla ilerleyen zaman içinde biraz daha takım oyununa konsantre olduğumuzu söyleyebilirim. Son bazı maçlarda istemeden de olsa bazı konsantrasyon sorunları yaşadık. Yemememiz gereken golleri yediğimizi biz de biliyoruz. Bunun üzerinde de antrenmanlarda Lugano ile çalışmalar yapıyoruz ve en kısa zamanda bu sıkıntıyı gidereceğiz'' şeklinde ifadeler kullandı.

-''ÖNCELİK FENERBAHÇE...''-
Brezilya Milli Takımı'na çağrılmayı bekleyip beklemediği sorulan Bilica, önceliğinin Fenerbahçe'de başarı olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe'de kazanacağı başarının kendisine zaten milli takım şansını getireceğine inandığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Ben Brezilya Milli Takımı'na en son 2001 yılında çağrılmıştım. Tabii ki her futbolcu kendi ülkesinin milli takımına hizmet etmek ister ve bundan da gurur duyar. Fakat şimdi benim birinci odaklandığım konu Brezilya Milli Takımı değil, Fenerbahçe'de başarılı olmak. Buradaki hedeflerimize ulaşmak için çok çalıştığım zaman, belki bir gün bana yeniden milli takım şansı doğacağına eminim. Ama dediğim gibi ilk amacım, ilk hedefim Fenerbahçe. Burada kendimi gösterirsem yeniden milli takım kapılarının açılacağından eminim'' diye konuştu.

Savunmanın son adamı olarak birebir pozisyonlarda bazen risk aldığı ifade edilerek, bu davranışının kendisine olan aşırı güveninden mi kaynaklandığı sorulan Fenerbahçeli futbolcu, ''Ben kendi karakterim ve futbol stilim açısından, sert görünmeme karşın sakin bir insanım. Buna kimse risk almak demesin. Genelde, oyun içinde sakinliğimi koruyorum. Risk almam gereken pozisyonlarda topla oynamayı seven bir insanım. Kendimi o şekilde daha rahat hissediyorum. Tabii bu kendime olan güvenimden kaynaklanan bir olay. Aksi takdirde bunu yapmam'' şeklinde konuştu.

-''DURAN TOPLARDA RAKİP KALE ÖNÜNDE GOL ARIYORUM''-
Fenerbahçe'nin gündemine Sivasspor forması giyerken Kadıköy'de attığı frikik golüyle geldiği ifade edilerek yöneltilen ''Şimdi neden aynı şeyi rakip takımlara karşı denemiyorsun?'' sorusuna Bilica, şöyle yanıt verdi:
''Tabii ki, Fenerbahçe formasıyla önüme fırsat, pozisyon çıkarsa bu şekilde gol atmayı ben de isterim. Ama şunu da unutmayalım, Sivasspor'da oynarken takım arkadaşlarım ve teknik ekibin, Bilica olmamda ve Fenerbahçe'ye gelmemde çok büyük payları, yardımları oldu. Orada oynadığımız oyun düzeni, formasyon her şey farklıydı. Benim önüme bazen o tarz pozisyonlar geliyordu. Burada çok büyük bir takımda oynadığım için, daha fazla defansif anlamdaki öncelikleri düşünüyorum. Öyle bir pozisyon geldiği zaman ben de gol atmak için elimden geleni yapmak isterim. Şimdi daha çok duran toplarda, rakip kale önünde gol arıyorum.''

Brezilyalı futbolcu, mücadele ettikleri bütün kulvarlarda iddialı olduklarını ifade ederek, ''Taraftarımızın bize verdiği güç, moral ve destekle bütün kupaları kaldıracağımızdan eminim'' şeklinde ifadelerle sözlerini tamamladı.


[tarihinde düzeltildi 8/2/2010 Saat 17:16 Yazar DeliMert]

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoardsp&file=viewthread&fid=29&tid=97