Thema: Karagöz Halk Dansları Topluluğ?u 24. Yilını Kutladı

Forum: Sizin Paylasimlariniz

Autor: DeliMert


DeliMert - 19/2/2010 um 18:04

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde Faaliyet Gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu 24. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu 24. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Başarılarıyla Bursa'nın adını dünyaya duyuran Karagöz Halk Dansları Topluluğu üyeleri, eski dansçılar ve eğitmenlerle halk oyunlarına gönül verenler, topluluğun 24. kuruluş yıldönümü kutlamasında bir araya geldi.

Altın Ceylan'da düzenlenen programın tadını çıkaran konuklar, dostlarıyla keyifli sohbetlere imza attı. Karagöz dansçılarının özel gösterileriyle renklenen programda davetliler eğlendi.

Karagöz Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Kenan Çelik, Bursa'yı ve Türkiye'yi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gururla temsil eden topluluğun, başarılarına her geçen gün yenilerini eklediğini belirtti. Halk oyunlarının, Türk kültürünün geleneksel öğelerinden olduğunu söyleyen Çelik, topluluğa katılmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu da ifade etti.

Bursa'nın gölge oyunu kahramanlarından Karagöz'den adını alan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 24 yıl önce Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) bünyesinde kuruldu.

Türkiye'nin etnik ve folklorik zenginliği ile dans kültürünü çağdaş sahneleme olanaklarından yararlanarak sunan topluluk, bu yolla kent kültürü ile hemşehrilik bilincinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Grubun repertuarında Bursa, Aydın, Bartın, Fethiye, Silivri, Eskişehir, Iğdır, Adıyaman, Akçaabat, Karadeniz, Artvin, Hakkari, Tokat, Kırklareli gibi Türkiye'nin farklı yörelerinden derlenen halk dansları ile kılıç kalkan, çiftetelli, semah, davul şov, Anadolu Güzellemesi (Potpuri), Roman ve Aşuk ile Maşuk gibi oyunlar yer alıyor. (CİHAN)

Dieses Thema kommt von : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

URL dieser Webseite:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoards&file=viewthread&fid=104&tid=1315