Konu: Din Kavramına Bir Panorama

Forum: Serbest -Genel

Konuyu açan: Bence68


Bence68 - 7/3/2008 Saat 15:05

Bildiğiniz gibi insanlığın oluşumundan bir süre sonra ortaya "DİN" kavramı adı altında mistik yaklaşımlar ve manevi arzular ortaya çıkmıştır.

Dinin çıkış temeli kime ve neye göre adlandırılır bilemem ama bence "DİN KORKULARDAN KAYNAKLANAN SAKINMA GÜDÜSÜDÜR"!..

Yani bilinmeyenden korunma ve sakınmadır!..

Hemen her toplumda değişik şekillerde görülen din, yaşanan coğrafyaya göre de değişiklikler göstermiştir. Kimi, güneşe-aya taparken, kimi kendi yaptığı putlara tapmıştır.

Konumuz değil ama bir tek TÜRK milleti tek TANRILI din olan KÖK TENGRİ ya da GÖK TANRI inancına sahip olmuştur.

İnsanlığın gelişmesiyle dinler de değişiklik göstermeye başlamış hatta bir "güc" simgesi haline gelmiştir. Öyleki, insanların bilinmezlik karşısındaki korkuları etkileşim altına alınmalarına sebep olmuştur.

Günümüz dünyasında hak olduğu idda edilen dört din vardır, bizi alakadar eden kısmı ise İSLAMİYET'dir.

Biz TÜRK MİLLETİ olarak kendimize yakın görüp tercih ettiğimiz ya da öyle zannettiğimiz din ARAP DİNİ olan İSLAM olmuştur. (Bu durum insanın doğduğu yer ile de alakalı olan bir seçimdir, aynı zamanda).

Milletler dini manevi dünyalarında kurtarıcı olmaktan çıkartıp yaşam biçimi haline dönüştürmekde geri kalmamışlardır ve bununla da guruplara istediklerini yaptırdıklarını farkeden akıllı uyanıklar çıkmıştır.

(Eğer din tek başına bir çözüm üretme mekanızması ya da kurtarıcı olsaydı, ARAP dünyası batının şamaroğlanı olmaz, el kadar İSRAİL tokat, üstüne tokat yapıştırmazdı Arapcıklara...)

İslam'da tarikatlar, meshepler bu minvalde ortaya atılmış, aslı-astarı olmayan iktidar mücadelesi safsatalarıdır.

İnsan gelişen bir mahluktur ve inancımız gereği, yaratılanın en kutsalıdır. Hoş buna da pek inanmıyorum, dünyaya bakmak yeterli...

Bugün bizim toplumumzda yani TÜRK TÜRKİYE'sinde bağnaz bir dini anlayış hüküm sürmekte. Başın kapalı ya da açık olmasıyla insanların iffeti ölçülmekte, şıhlara-şeylere ve tarikatçı sahtekarlara boyun eğmenizle alakalı inancınızın kalitesi verilmekte.

Bugün iktidarda dindar olduğunu idda ederek ön plana çıkan ve bu şeraitten dolayı da insanlardan oy alan AKP hükümetinin yaptıkları da ortada.

Her türlü arsızlık ve uğursuzluk kol gezmekte, sahip olduğu değerleri dahi hiçe saymakta, bırakın TÜRK TÖRESİ'ne bağdaşmayan davarnışları, İSLAM'a bile ters gelen edalar göstermekteler.

Buna rağmen, etrafındaki sürü mantığını anlamak mükabil değildir.

Hal böyleyken, siz nasıl dindar kalabileceksiniz ki, siz nasıl ve kimi örnek alacaksınız ki?

En basiti forumlar da bile, insanları sinir eden, alay eden ve hatta kimi zaman sırf onlardan değilsin diye şarlatanlık yapanları gördükçe, kendi değerlerine dönüp dininden dahi soğumamak mümkün mü?

Tüm bunları gördükten sonra, dindarım diye geçinen zavallıarı gördükçe DİNSİZ olmak zor mu?

Saygıyla kalın!..


Senden benden hepimizden

asliyok - 7/3/2008 Saat 19:15

din sosyal ihtiyaclardan dogmusdur.

:thumbup:
fakat sömurulmeye ve kitlweleri pesinde surumeye en musait sosyal alanlardan biri olmusdur. :redhead:

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoardb&file=viewthread&fid=117&tid=181