Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Pazar, 28. Nisan 2024 10:23   User Online: 4 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
ates_guel.jpgBeyaz karanfilCicek -4Bebek BayrakTabiat 5Dostluk Resimi 8Guen_Batimi.jpgManzara -12Tabiat 7Dostluk 2GerberaSevimli3KaplanBeyazgulKrizantemDostluk 6Fantazi Resim 9Manzara -11CamguzeliHayat

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: BU FİLMİ GÖRMüŞTüK..!
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 18
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 7/5/2008 Saat 23:03  
BU FİLMİ GÖRMüŞTüK, AMAN DİKKAT !

Türkiye, tek partili <AKEPE> bir gücün denendiği, milletimizin bÖlünmesine yol açacak yasaların çıkarıldığı veya çıkarılmaya çalışıldığı, üÇ ERK’in (YASAMA-YüRüTME-YARGI) kavga ettiği veya kavga eder gÖrüntünün verildiği, iktidar partisinin davalı olduğu, zor bir dÖnemeçte demokrasi sınavı veriyor. En Önemlisi devletimizin temel nitelikleri ve bekası tartışılarak, toplum geriliyor.

Ankara’daki gerginlik, ANTALYA Akdeniz üniversitesinin kampüsünde, hiçte istemediğimiz bir gÖrüntü olarak karşımıza çıkıyor. Akdeniz üniversitesinin RektÖrü; üniversiteler arası kurulun başkanı. AKEPE Hükümetinin bürokratı YÖK Başkanının, davalı olan bir anayasal değişikliği genelge ile üniversitelere kabul ettirmeye çalıştığı süreçte, RektÖr; buna karşı çıkan biri. Ve rektÖr hükümetle ters düşmüş durumda. Ama, bu karşıtlığından sonra üniversitesinde silahlı ve bıçaklı hadiseler başlamış. 6-Nisan en son olay, bu olaydan Önce de, kampüste bıçaklar ve silahlar konuşmuş. PKK’lı olarak bilinen bir gurup, üniversitede karşıt düşüncedeki, yani vatansever Öğrencilere karşı bir tehdit, bir terÖr başlatmış.

TerÖr ve anarşi ve tehdit ve baskı, elbette ki karşıtlık bulacak eylemlerdir. Fakat. Akdeniz üniversitesindeki Öğrencilerin gÖsterdiği sabır ve sağduyu da, takdire şayandır.

Tam bu sırada, dış gÖrünüşü hizbul, sakallı birisi (geçmişinde, uyuşturucudan tutun da pek çok konuda sabıkalı birisi) Antalya MHP binasına gidip gelmeye, ordaki faaliyetlerde gÖrüntü yapmaya çalışıyor ama asla parti üyesi değil veya ülkücü bir geçmişi yok. Bu kişi, 6-Nisan günü nedense üniversite kampüsünde ve güya PKK lı guruplarla kavga ediyor ve kameraların kendisini çektiğini gÖre gÖre, onlara kameraların Önünde silah sıkıyor.! Bunun adını biz biliyoruz. Bunun adı tertip, bunun adı PROVAKASYON’ dur.

AMAN DİKKAT !

MUSTAFA PEHLİVANOĞLU ; 12-Eylül ihtilalinden sonra asılan, ilk üLKüCü,
Mustafa, Ankara’nın Balgat semtinde oturan 22 yaşında bir delikanlıdır. 10.08.1978 günü, teravih vakti Balgat’ta 5 kahvehane kimliği belirsiz kişilerce tarandı ve 5 kişi hayatını kaybetti. Solculara ait Taranan 3 kahvehanede hayatını kaybeden 3 kişi sol gÖrüşlü, ülkücülere ait taranan 2 kahvehanede hayatını kaybeden 2 kişi ise, ülkücü idi. Olaylardan sonra operasyona başlayan polis, 3 km Ötede bir kahvehanede oturanları ve arasında teravih namazından çıkmış Mustafa PEHLİVANOĞLU’ nu gÖzaltına aldı. Mustafa, iki yıl hapis yattı. Aynı olaylardan yargılanan İsa ARMAĞAN ile birlikte, güya idamları Önlenmek üzere MAMAK Askeri cezaevinden kaçırıldılar. İsa yurt dışına çıkarıldı fakat Mustafa, Kütahya’ya getirildi. Ve Kütahya’da kendisini tanıma şansım oldu. Bir idam mahkumunun, bÖylesi serbest dolaştırılmasını halen aklım almamaktadır. Tekrar güya yakalandı ve 7-Ekim-1980 günü, ihtilalden 25 gün sonra, ailesinden habersiz şehit edildi.
Babası, Necmi Fırtına, dava devam ederken Balgat katliamında kullanılan silahların, Dev Sol'un hücre evi olarak kullandığı GÖlbaşı'ndaki bir mağaradan çıktığını, ancak bunun da Mustafa'yı kurtarmaya yetmediğini sÖylemişti. Annesi Zeynep Fırtına da, "Savcılık kararı ile mezarı açtılar. Limon kabuğu nasıl sararmışsa yavrumun kefeni Öyle sararmıştı. Ne kefeni, ne vücudu, ne teni hiçbir şekilde bozulmamıştı. Oradaki herkes şahit, mis gibi bir koku yayıldı etrafa. Oradakiler, 'Biz bugüne kadar bÖyle bir mevta gÖrmedik' dediler" diye konuşmuştu.
Bu olaydaki ilginçlik; ülkücülerin de, devrimcilerinde Ölümüne açan silahlar aynıydı ve failleri de aynıydı. Yani, bir provakasyon vardı ama, ihtilalin o şartlarında incelenemedi ve gencecik bir fidan, ülkücü Mustafa PEHLİVANOĞLU, üstelik devrimci Nejdet ADALI ile, aynı gece idam edildi. Denge sağlanmıştı…. Devrimci Necdet ADALI’yı da, ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nu da rahmetle ve saygıyla anıyorum, Bu idamların denge olduğunu daha sonradan itiraf eden de; 12 Eylül dÖneminde 40 kadar idam kararı veren, eski SıkıyÖnetim Mahkemesi Hâkimi Ali Fahir Kayacan’dır. Pehlivanoğlu’ nun ; idamından Önce yazdığı SON MEKTUP;
Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yaşa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı işlemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkınızı helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız bÖyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an Önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu Ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar Ölür, Allah davası Ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır.
Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkım varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin. Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim. Oğlunuz Mustafa 7 Ekim 1980
Milletimize bu acıların tekrar çektirilmemesini, provakasyonlarla huzurumuzun bozulmamasını istiyor ve bütün okuyucularımızı, geçmişi hatırlamaya çağırıyorum. 12-Eylül Öncesini hatırlatan tüm senaryolar elbette ki bozulacaktır ve düşmanlarımız emellerine ulaşamayacaklardır. Lakin, hepimizin hafızalarımızı taze tutarak, olaylara Öyle bakmamız gerekmektedir.


____________________
NOGAYTURK
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
deleted
Member

KizilZora
Cevaplar: 337
kayıt olmuş: 9/10/2007
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 7/5/2008 Saat 23:34  
Gesmisteki hatalrin bedelini cekyioruz cekmeyede devam etirilyoruz :thumbdown:

Has aramiza NOGAYTURK :k:


[tarihinde düzeltildi 7/5/2008 Saat 23:35 Yazar KizilZora]



____________________
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 8/5/2008 Saat 06:04  
Eline yüreğine sağlık arkadaşım. Hoş geldiniz şeref verdiniz.

Belirttiğiniz gibi bu film pembe dizi gibidir hiç bitmez. Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar yüzyıllardır sürüyor. ĞŞöyle bir düşünüyorum da gücünüz varsa kargaşa yaratmak çok basit.

ĞÅ“lkeyi kendinize borçlandırırsınız (Allah a şükür yaklaşık 500 milyar dolar borcumuz oldu, özkaynaklarımızda satıldı;)

ĞÅ“lke içerisinde aşırı milliyetçilik ve etnik kökenleri galeyana getirirsiniz. (Eh bereket versin millet olarak zaten hır çıkarmaya alışığız)

En önemli olgu ise din olgusunu kullanırsınız.(Yani bu konudada din denilice vatan millet sakarya ön saflardayız her zaman)

Demek istediğim biz bu cağrafya üzerinde yüzyıllardır yaşadık yaşayacağız da neyi bölüşemiyoruz. ĞÖnemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip çıkabilmek. Yoksa herkesin illaki türk olacak, müslüman olacak diye bir zorunluluğu yok.

Affınıza sığınarak

Gerisini Bekir Coskun'dan ileteyim:


Baktım, yine o...

BEN o siyah giysili, eli tabancalı, eşkıya bakışlı, daha çok bir yarasaya benzeyen adamı dünkü gazetelerde görünce tanıdım.

1973 yılında, Kızılay'daydı.

Elinde yine tabancası vardı.

Kurşun sıkmıştı üzerimize.

Amerika'ya kızanlara kızmıştı.

1977'de Їorum'da, Maraş'ta baktım yine o.

Yine bir yarasa gibiydi.

Elinde tabancası duruyordu.

Birçok insanı vurmuştu.

Bu sefer Alevi vatandaşlara kızmıştı.

1980'den hemen önce Taksim'de de onu görmüştüm:

"Sen misin?.."

"Evet..."

"ĞŞimdi kime kızdın?.."

"Komünistlere..."



Nazım Hikmet'in kemiklerini bile istemeyen, 6-7 Eylül'de azınlıkları yakıp yağmalayan, Abdi ĞÂÂpekçi'yi öldüren odur.

Ugur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı, öbür aydınları...

Madımak Oteli'nin içine ozanlar, yazarlar doldurulup ateşe verildiğinde, en önde baktım o.

Sormuştum:

"Tabancan hani?.."

"Tabancam mı?.."

"Evet..."

Bir yarasa gibi kara dumanların içinde kaybolurken bakmıştım, bu sefer elinde benzin bidonu...

Ve dün gazetelerde onun fotoğrafı vardı, öğrencilerin üzerine ateş ederken, bir yarasa gibi.


O asla bir "provokatör" değildir.

Gerçeği bir türlü görmemek için, kimi siyasileri kurtarmak için, bazılarımız ona "provokatör" deriz.

Oysa o; kendini vatanın bekçisi sayan, hurafeler ve efsanelerle beyni yıkanmış, uygar olmak istemeyen, kaba kuvvetten başka zenginliği olmayan, ilkel tutkularla yaşayan, gördüğü her aydınlık düşünceyi öldürmek isteyen, çağdışı bir yaratıktır.

Hiç de az değildir sayıları, bakın etrafınıza...

Dün gazetelere baktım; o...

Elinde tabancası vardı.


Sevgiyle


[tarihinde düzeltildi 8/5/2008 Saat 06:05 Yazar Bence68]
Cevap 2
Site kurucusu
Posting Freak

Rojin
Cevaplar: 1061
kayıt olmuş: 11/9/2006
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 20/7/2008 Saat 18:15  

Alıntı:
BU FĞÂÂLMĞ GĞÖRMĞÃ…â€œĞŞTĞÅ“K, AMAN DĞÂÂKKAT !




Bu söz Simdi Yerini buldu diyorum ,Evet bu filimi görmüstük ;)


____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen Zaman ...
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 3
Junior Member
Junior Member

umut1960
Cevaplar: 57
kayıt olmuş: 16/5/2008
Durum: Çevrimdışı
../../../images/forum/smiles/ros.gif Yazılış Tarihi: 21/7/2008 Saat 12:24  
biz bu flimlerin zaten senarsitlerinin kim olduğunuda biliyoruz.sevgili arkadaşım NOGAYTĞÅ“RK
SENĞÂÂN akdeniz üniversitesinde
ĞÖĞÂÂRENCĞÂÂLERE MEDYA ĞÖNĞÅ“NDE SĞÂÂLAH ЇEKEN ARTĞÂÂSĞÂÂN KĞÂÂM OLDUĞÂÂUNUDA BĞÂÂLĞÂÂYORUZ ĞÅ“LKĞÅ“CĞÅ“ OLMADIĞÂÂINI SĞÖYLESENDE BASINDA ĞÅ“NLĞÅ“ ĞÅ“LKĞÅ“CĞÅ“ MUHSĞÂÂN YAZICIOĞÂÂLUYLA ЇEKTĞÂÂRDĞÂÂĞÂÂĞ BOY BOY RESĞÂÂMLER ONUN KĞÂÂM OLDUĞÂÂUNU BĞÂÂZE SĞÖYLĞÅ“YOR.Bizler senaristleri ve maşaları açıkladığımızda yine biz değiliz bunu yapanlar koministler onlar dediler herzaman. ama zaman bizi haklı çıkardı.Utanmasalar Akdeniz üniversitesinde silah çeken ülkücüyüde kominist o diyecekler.
BU senaryolar herzaman oynanıyor dahada çoook senaryo göreceğiz.

Not bazı cümleleri büyük harfle yazdığım için özür dilerim. asla bağırmak amacıyla yazılmadı dikkat çekmek amacındaydım.
Profiline gir E-mail gönder Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 18
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 21/7/2008 Saat 16:46  
muhsinli çektirdiği resim onu ülkücü yapmaz da...
Ben gine de olayların arkasındakini görmemiz lazım geldiğine dair vurgu yapmıştım. Sanırım sizde arkadaki güçlerin farkındasınız.


____________________
NOGAYTURK
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 5
Junior Member
Junior Member

umut1960
Cevaplar: 57
kayıt olmuş: 16/5/2008
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 22/7/2008 Saat 12:06  
Peki bunca senaryo ve pisliğin içinde asıl olan bizlerinde bunlara alet olmamız onları neredeyse savunur durumda olmamız bizim hatamız değilmi. örneğin Bugün ЇATLIyı hala savunanlar var onun kahraman olduğunu söyleyenleri ne yapalım. işte bu oyuna alet olanlar Onların ekmeğine yağ sürmüyorlarmı?
Profiline gir E-mail gönder Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 6
Member
Member

BirNefes
Cevaplar: 121
kayıt olmuş: 22/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 22/7/2008 Saat 12:16  
Bir yag sürseler iyi,Kahraman ilan edilyior nerde ise.Kahrman görmesek yani diyecem :D
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 7
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 18
kayıt olmuş: 6/5/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 22/7/2008 Saat 16:20  
Allah gani gani rahmet etsin de,
ЇATLI ne yapmış bu memlekette?

Yetimin hakkını mı yemiş, gemicikler mi almış? kredileri mi hiç etmiş? banka mı soymuş? sahi ne yapmış sizce?

ЇATLI, Devletin içindeki bazı birimlerin talebi ve desteği ile PKK'nın kökü olan ERMENĞ ASALANIN kökünü kazımış. BU MUDUR SUЇ?

Vatanseverlik ne zamandır suç? Amerika kendisine tehlike oluşturuyor diye IRAKI işgal edip 1,5 milyon insanı öldürürken onun askerleri kahraman, ĞÂÂSRAĞÂÂL bana karşı bomba üretiliyor diye orayı burayı bombalarken onun askerleri kahraman, benim devletim kendisini korurken ĞÅ“NĞÂÂTER yapısının bozulmaması için bölücülerle ölümüne mücadele ederken, edenler vatan haini öyle mi?

Arkadaşlar, kulaktan dolma ve soroz basınının değerlendirmeleri ile, entellektüellik adına lütfen ihanete destek vermeyiniz.

ЇATLI, benim kahramanımdır.ĞÖLĞÅ“SĞÅ“NE DE DĞÂÂRĞÂÂSĞÂÂNE DE, YAPTIKLARINA DA SAHĞÂÂP ЇIKARIM.


____________________
NOGAYTURK
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 8
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday
Doğum Gününüz Kutlu Olsun!:

  • Safiye: 46 Yaşında
Etkinlik Takvimi
Nisan 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7853 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10899 okuma)
Mektup......
(11732 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11769 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11557 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11781 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11838 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 934 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft