Konu: Bilmek lazım: İyi bir hafıza için iyi bir uyku ister

Forum: Hayata Dair

Konuyu açan: Berraksu


Berraksu - 5/5/2011 Saat 09:31

Günümüzde yaşamın zorlukları, haberlerde izlediğiniz üzücü olaylar ister istemez beyninizin yorulmasına ve en kücük konuları bile unutmanıza yol açabiliyor.

Kimisi arabanın anahtarlarını koyduğu yeri hatırlamıyor,
kimisi güneş gözlüğünü nerde unuttuğunu... Hergün mutlaka buna benzer unutkanlıklar başınıza geliyordur. Peki, beyninizi geliştirmek için neler yapabilirsiniz?

Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Northwestern Üniversitesi´nde görevli nörobilimciler, küçük fakat oldukça ilginç bir araştırma yaptılar. Sonuçta, uyku ile hafızanın gelişimi arasında bir bağ buldular.

İyi bir gece uykusuna geçerken rutin oluşturun ve uyumadan önce günün düşüncelerinden uzaklaşıp dinlenin ve sakinleşin. Beyninde gıdaya ihtiyaci vardır. Bunun için deliksiz ve kaliteli bir uykunuz olmalı. Eğer beyniniz gıdası olan oksijeni yeterince alırsa cok akıllı olursunuz, hafızanız gelişir.

Zeka oyunları sadece çocuklar için değildir. Bunlar hatırlamanıza yardımcı olur. Uyanıkken biraz zeka oyunu oynayın. Bunlar birkac farklı nörolojik fonksiyonu aktifleştiren beyin egsersizleridir.

Birkac oyun örnekleri:

- İsim, Şehir, Hayvan, Bitki, Eşya
- Kim kiminle ne zaman nerede ne yapıyorlar?
- S.O.S Oyunu
- Sözcük/Kelime bulma
- Bellek Oyunları
Teyzem Çarşıya Gitti ......Ne aldı?
Babam Çin'den Geldi..... Ne getirdi?

vs. vs.

Not: Bu zeka oyunlarını aileniz (çocuklarınız!) ile oynadığınızda çocuklarınızın hangi dilde olursa olsun kelime hazineleri genişler ve herkes için çok eğlencelidirler.


:) :) :) :egypt: :egypt: :) :) :)

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&fid=46&tid=1445