Konu: BAYRAM

Forum: ÖnemLi GÚn ve HaftaLar

Konuyu açan: Gul1965


Gul1965 - 1/10/2008 Saat 12:43

Yarın sabah erkenden demli bir çay, sucuklu yumurta, incir reçeli, üç çeşit beyaz peynir; masada bol renkli bayram şekerleri, bÖrekler, kÖmbeler, çÖrekler, kapıda bayram şekeri almak için gelen yüzleri gülücüklü çocuklar! Evin içinde bir koşuşturma, her kafadan bir ses, televizyonlarda çığırtkanlıkların bini bir para!

Eve gelecek olanlar için biraz tedirgin, Öğleden sonra da bazı arkadaşları, akrabaları gÖrmek için ise biraz telaşlı olacaksınız!

Düşüneceksiniz : Eski Bayramlar vardı, bazı büyüklerimiz vardı, eskiden yollarda topluca yürünürdü diyeceksiniz. Mezar ziyaretine belki de üçüncü gün akşam üzeri gideceksiniz yine!

Değişimi, uzaklıkları, unutulanları, Özlemleri, karşılaştırmaları, varsılları, yoksulları bir kez daha düşüneceksiniz ister istemez.

Ellerinizi gÖkyüzüne doğrultarak ya da içinizden bir zikir gizliliği içinde peşpeşe nice dualar okuyacaksınız!

Kutlu Ramazan'ın bitmemesini isteyebilir: Ne kadar da alışmıştık sana gitme ey onbir ayın sultanı diyebilirsiniz!

Bayramın getirdiği dinlenme için mutlu olanlar kadar mutlu olmayanlar da olabilir aramızda! İnsanlık durumu, geçim dünyası bu ya!

Fakat herşeye rağmen Yüce Yaratıcıya karşı bir nebze de olsa oruç tutarak; kulluk yarışında bulunmuş olmanın gÖnüllere yerleştirdiği esenliği, uzak yakın nice canlar ile paylaşmanın mutluluğu ile direnciniz artarak daha güvenli bir duruş artık sizin de hakkınız!

O karşı konulamayan değişime karşı koymak, yer yer de başkaldırmak, herşeyi iyice düşünmek için bugünler kadar güzel bir fırsat olabilir mi?

Sağlık esenlik içerisinde tam bağımsız bir TüRKİYE için nice mutlu bayramlar...

Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&fid=24&tid=989