Konu: KORKUSUZ BİR YüREK...ATATüRK...

Forum: ÖnemLi GÚn ve HaftaLar

Konuyu açan: dava_adami


dava_adami - 18/5/2008 Saat 19:23





O yıllarda Anadolu insanını en güzel Kemal Tahir’in romanına verdiği isim tarif edebilir: Yorgun Savaşçı.




Kafkas ve Galiçya Cephelerinde Ruslar’a; Sina, Filistin, Suriye, Irak cephelerinde İngilizlere, Çanakkale cephesinde İngiliz ve Fransızlara karşı savaşmıştı Anadolu. Yemen, Trablusgarp, Balkan savaşlarının ardı sıra…





Yorgun ve umutsuzdu millet…





Tarih sahnesini terk etmek üzere olan imparatorluk mondrosla ateşkesti, sevre dirençsizdi.





Ordu yoktu, para yoktu, düşman çoktu.





Namık Kemal soruyordu:





Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini


Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?





Ordu için yapılır; para için bulunur; düşman için yenilir diyen, vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini diye cevap veren, Ömrü savaş meydanlarında geçen yiğit bir Türk evladı ve inançlı yol arkadaşları vardı (hamdolsun). Bir bÖlümü yanında, bir bÖlümü Anadolu’da O’nu bekliyorlardı.





Vatan onlara mezar olmadan düşmana gülzar olmazdı!





Önce İstanbul’da gÖrüşmeler yaptı sonra ordu müfettişi gÖreviyle Samsun’a çıktı.





Tarih 1919’un 19 Mayısıydı.





Samsuna çıktıktan birkaç ay sonra Ruşen Eşrefle yapmış olduğu rÖportajda; bu milletin, bu memleketin parçalanmaması için şahsi rütbeleri ve mevkileri feda ettiklerini sÖylüyor, bunu anlamayan ve milleti hala kendi kafalarının keyfine gÖre idare etmeye çalışanların millet için artık tahammül edilemeyen belalar hükmünde olduğunu dile getiriyordu.





BÖyle kendinden emin ve inançlı konuşan kişi çok iyi bilir ki çıktığı yolun sonunda idam ve zafer ikilisinden başka üçüncü bir alternatif yoktur.





Hayatı zafer ve Ölüm çizgisinde yaşayabilmek için de korku denilen duyguyu çoktan yenmiş olmak gerekir. O da Öyle biriydi zaten: KORKUSUZ BİR YüREK!





Nazım Hikmet, Kurtuluş Savaşı Destanı adlı şiirinin sekizinci babında onu ‘’sarışın bir kurda benziyordu’’ diye tasvir ediyor. Aynen doğrudur. Türklük sevdalısı mavi gÖzlü sarışın bir bozkuttu O!





O, kahraman bir askere, şerefli bir vatan evladına, onurlu bir insana yakışanı yaptı. Güç için, iktidar için, para için değil, vatan için, millet için, bağımsızlık için savaştı.





Ve kazandı.





Sadece savaş meydanlarında elde edilmiş başarılarla değil, her alanda modern dünya ile rekabet edebilecek atılımlarla yükselen bir devletin kurucu lideri oldu: 17. Türk Devletini kurdu. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldızın etrafını çevrelediği güneşle sembolize edilen, tarihte 2. Türk ismi geçen, vatandaşı olduğumuz devletimizi.





Kurucu ideolojisi Türk milliyetçiliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti.





O, Türk Milliyetçiliği’nin 20 yy.’daki Önderidir. Yalnızca Türkiye’nin değil, bütün Türk Dünyası’nın lideriydi. Türk dünyasının sorunlarıyla yakından ilgilenirdi.





12 Kasım 1933 yılında bağımsızlığını ilan eden Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti’ni ilk tanıyan devlet Türkiye oldu. Ve Türkler’in lideri Doğu Türkistan’dan gelen Uygur heyetine şÖyle seslendi:





AL BAYRAK'TAN GÖK BAYRAGA SELAM OLSUN!!!





‘’NE MUTLU TüRKüM DİYENE’’ sÖzünün büyük sahibi Mustafa Kemal ATATüRK’ü saygı ve minnetle anıyoruz. ALLAH ondan razı olsun, mekanı cennet olsun.





O’NU SEVİYORUZ.





19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

gokkiz - 18/5/2008 Saat 19:41



AL BAYRAK'TAN GĞÖK BAYRAGA SELAM OLSUN!!!





‘’NE MUTLU TĞÅ“RKĞÅ“M DНYENE’’ sözünün büyük sahibi Mustafa Kemal ATATĞÅ“RK’ü saygı ve minnetle anıyoruz. ALLAH ondan razı olsun, mekanı cennet olsun.





O’NU SEVНYORUZ.





19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Eline yüregine saglik,sevgili kardesim.










asliyok - 18/5/2008 Saat 20:21

atam izindeyiz. :thumbup:

dava_adami - 20/5/2008 Saat 18:12

1919 RUHU VE DНRENĞÂĞŞ


Bir tahayyül edelim dostlar,

Mustafa Kemal 1919 da değilde 2008 de Karadeniz üzerinden Anadolu’ya geçmeye kalksaydı;



Samsun’a çıkmak istese Samsun limanı satılmış,



Ordu limanına yönelse satılmış,



Hadi Trabzon’a , satıldı!



Rize? Satıldı,



Hopa, Sinop????



SATILDI!!!!



Ereğli, yarımca…..????



ĞÅ“zgünüz , satıldı.



Memleketi artık Karadeniz üzerinden kurtaramazsınız, size ege’yi önerelim sayın Paşam



Нzmir, Dikili, Kuşadası, Marmaris…..?????



Paşam üzgünüz ama Ege’dede limanlar satılmış!!!!



‘O zaman istikamet ve ilk hedefiniz Akdeniz????’



Antalya limanı???



Ya Alanya???



Mersin???



Нskenderun????



Hepsi satıldı!!!.



yukarıdaki tespitler geçen bana ulaşan bir mailde dahada ayrıntılı bir biçimde mevcuttu.Bu ülkenin limanlarına da (Havalimanları dahil),tersanelerine de, topraklarına da girildi.



ĞÅ“lkeyi yönetenler gaflet, delalet ve korkarım ki bir kısmıda apaçık hiyanet içindeler.Memleketin dört bir yanı ekonomik bir işgal altında.



Yunanlıların aldığı Finansbank Egeli tarım işçilerine arazilerinin ipoteği karşılığında kredi veriyor.Pası hükümete atıyor.Hükümet tarıma tüm sübvansiyonları kaldırarak, mazotu dünyanın en pahalısı yaparak, kotaları ağırlaştırıp fiyatları düşürerek topu tekrar yunana atıyor.Ve yunan harple alamadığı egede binlerce dönüm araziyi ipotekle alıyor.

.

.

.

19 Mayıs 1919 Türk milletinin dünyaya kucağında yetiştirdiği bir büyük liderin ağzından ‘özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diye haykırdığı bir gündür.Bu çığlık ünlü Türk düşmanı H.C.Armstrong’un kitabında uygun gördüğü isimle bir büyük BOZKURTUN bağımsızlık çığlığı idi.Bu çığlık sadece Anadolu’nun bağrındaki bozkurtları değil Adriatikten Їin seddine kadar tüm Bozkurtları bir araya toplamaya yetmişti. Bir milli direnişin başladığı gündü.Bu öyle bir direniştir ki aç gezerim , çarıkla gezerim, son evladımı da veririm ama vatanımı asla diyenlerin direnişidir.(1 torba kömüre oyunu satanlara duyurulur)



Bu direniş Pakistan’da çocuğunu amele pazarına götüren ĞÖzbek ananın çocuğunun bedeli olarak eline geçen üç kuruşu Anadoludaki direnişe gönderen Asenaların da direnişidir.



Bu direniş, cephede erkeğine testisi ile su götürürken tam da göğsünden vurulup erini,n yanında şehit olabilen yiğit Türk kadınlarının direnişidir.Kim ne derse desin bu direniş %100 Türk, Türkmen bir direniştir.Son yazılan Oğuz destanıdır.



SON SĞÖZ:



Tüm bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen TĞÅ“RK НSTНKLAL VE CUMHURНYETНNН korumaktır.MUHTAЇ OLDUАUN KUDRET DAMARLARINDAKН ASНL KANDA MEVCUTTUR.



M.KEMAL ATATĞÅ“RK

gokkiz - 20/5/2008 Saat 20:04

Paylasimina tesekkürler kardesim.

Bu direniş, cephede erkeğine testisi ile su götürürken tam da göğsünden vurulup erini,n yanında şehit olabilen yiğit Türk kadınlarının direnişidir.Kim ne derse desin bu direniş %100 Türk, Türkmen bir direniştir.Son yazılan Oğuz destanıdır.










Bu konunun yazarı : Dostsesi - Stimme der Freundschaft
http://dostsesi.com/forum

Bu sayfanın URL'u:
http://dostsesi.com/forum/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&fid=24&tid=775