Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415
Dostsesi - Stimme der Freundschaft - Haber endeksine git, Bilgisayer hakkinda sizle paylasimlar

  Perşembe, 18. Nisan 2024 08:47   User Online: 14 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
BittiAtatuerk.jpgManzara -3Sevimli 10TatliCicek1Deniz Bayrakkirmizi_gul_deni.jpgTabiat 7Sevimli 17KamelyaBayragimiz.Manzara -10Sevimli 9Goek_Bayrak.jpgLalelerSevimliTutukluKrizantemBebek -12

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Haber bu konuya: Bilgisayer hakkinda sizle paylasimlar


Bu konuda ara:   

Ana sayfaya git | Yeni bir konu seçin ]

MSN ADRESLERİMİ KİM NASIL BULUYOR (Bilgisayer)
Devamı... (13123 bayt kaldı) Yazdırılabilir Sayfa Bu Haberi bir başkasına gönder yorum (0) 3403 okunma
Konu: Bilgisayer hakkinda sizle paylasimlar
MSN ADRESLERİMİ KİM NASIL BULUYOR

Merhaba arkadaşlar. Belki bir çoğumuz dikkate almıyor ama bence güvenlik ve spam maillerden (sizin isteğiniz olmadan size gönderilen reklam amaçlı maillere spam denir) korunma açısından çok önemli bir konu. Size tanımadığınız insanlar ya da kendi şirketlerinin reklamını yapmak için firmalar size mail gönderdiğinde, veya tanımadığınız kişiler sizin msn adresinizi eklediklerinde “ya bu insanlar benim mail adresimi nerden buluyor?” dediğiniz olmadı mı hiç?”. Hiç tanımadığınız insanlardan mailler alıyor ve hatta msn davetleri alıyor musunuz. Evet, bu olay çok oluyor. Eğer mailinizin ve msn lerinizin başkalarının eline geçmesini istemiyorsanız bu maili okuyun, uygulayın ve mutlaka mail listenizdeki arkadaşlarınızla paylaşın. Eğer “mail adresime tanımadığım da olsa herkes mail yazabilir ve tanımadığım insanların da msn mi eklemelerinde sakınca yok” derseniz bu maili okumadan silebilirsiniz:) Mailimi kimler nasıl buluyor ve msn mi tanımadığım kişiler nasıl bulup ekliyor sorusunun cevabı ve bu durumlardan nasıl kurtulacağınızın cevabı bu mailde açıkça anlatılmıştır. Ayrıca mailimin ekinde konuyla ilgili bir slayt gösterisi var.

Önce kısa kısa bilgi verip sonra dilimin döndüğünce konunun önemini anlatmaya çalışacağım. Anlatırken de elimden geldiği kadar en alt seviyede anlatmaya çalışacağım. Bu maili bilgisayarı yeni öğrenen, ilk defa internete mail atmaya hazırlanan birinin bile anlayabileceği kadar basit bir dille anlatmaya çalışacağımdan mailim, olması gerekenden biraz daha uzun bir anlatımla yazılmış olacaktır. Bu yüzden bir çoğunuza (internet ve bilgisayarda tecrübeli olanlara) çok gereksiz şekilde basit anlatım gibi gelebilir.

From (Kimden): Mailin size kimden geldiğinin bilgisi bulunur. Yani elektronik mektubu gönderen kişinin elektronik mektup adresi yer alır. Bu kısımda e-maili gönderen kişinin e-mail ayarlarına bağlı olarak adı veya e-mail adresi görünebilir.

To (Kime): Mailin sizin tarafınızdan kime gittiğinin bilgisi bulunur. Yani bu kısımda, elektronik mektubu kime gönderecekseniz, emailinizin gönderileceği kişilerin elektronik mektup adresleri yer alır.

Bu kısma e-mail gönderilecek kişinin e-mail adresi açık bir şekilde yazılmalıdır. Örnek: huseyin@mynet.com

Eğer posta birçok kişiye aynı anda gönderilecekse, maillerin aralarına virgül koymak suretiyle birçok kişinin e-mail adresi yazılır. Ör: huseyin@mynet.com, ahmet@yahoo.com, derya@gmail.com, selma@hotmail.com gibi.

Begendiğiniz ve paylaşmak istediginiz herhangi bir maili, mail listenizdeki kayıtlı olan arkadaşlarınıza göndermek istiyorsunuz diyelim. Arkadaşlarınızın mail adreslerini To (kime) kısmına yazarak gönderirseniz, gönderdiğiniz mailinizi alan kişi, bütün mail gönderdiğiniz arkadaş listenizi görecektir. Anlayacağınız, maillerinizin tanımadığınız insanların eline geçmesinin ve sizi tanımadığınız kişilerin msn lerine eklemesinin en büyük sebebi maillerin to (kime) kısmına yazılarak gönderilmesidir. Zaten to (kime) yazıyor, kimlere demiyor, yani çoğul ifade yok.

Subject (Konu): Kısaca mektubun ne ile ilgili olduğu, yani konusu, amacı yazılır. (Genellikle birkaç kelime yazılır.)

Cc (Bilgi): Türkçe email servisi veren emaillerde mail yazmaya kalktığınızda “bilgi” adıyla gözünüze görünür. Cc (bilgi), e-posta içeriği ile 2. dereceden ilgili kişileri bilgilendirmek, bu maili onların da görmesi içindir. Yani e-postanın kopyasını başka bir kişiye ya da kişilere göndereceksek onları da bilgilendirmek amacıyla e-mail adresleri Cc (bilgi) yazılır. Örneğin Ahmet’e mail göndereceksiniz ama gönderdiginiz mailden Ali’ nin de haberi olsun istiyorsunuz. Ahmet’in adresini To (kime) kısmına, Ali’nin adresini de Cc (bilgi) kısmına yazarak maili göndermeniz gerekir. Cc kısmına adresini yazdıkların kişiler, senin maili kime gönderdiğini (to kısmında senin maili kime ya da kimlere gönderdigini) ve Cc kısmındaki adresler de kendileriyle beraber emailin gittigi diğer kişileri de görür. Maili gönderdiğin kişi de Cc kısmındaki mailin gittigi diğer kişileri, yani kendisine gönderdiginiz emailden kimlerin haberi olduğunu görür.

Bcc (Gizli): Bu yazıdaki en önemli, dikkatinizi çekmek istediğim ve maillerinizin başkaları tarafından bulunamaması için dikkat edilmesi gereken en önemli kısma geldik. Bcc nin Cc den tek farkı, Cc nin gizli hali. Türkçe email servisi veren emaillerde mail yazmaya kalktığınızda “gizli” olarak gözünüze görünür. Kullanımı Cc ile aynı. Yalnız, maili gönderdiginiz, yani mailinizi alan kişiler To ve Cc alanlarına yazarak gönderdiğiniz mail adreslerini görebilmelerine karşın, Bcc alanındaki bilgileri, bcc ye yazılarak bcc den gönderilen mail adreslerini göremezler. Bcc kısmındakiler ise birbirlerini göremezler ama mailin kime gittiğini (yani to kısmını) ve kimlerin bu mailin gittiginden bilgilendirildiklerini (yani Cc kısmını) görürler.

Eğer Mailinizi bir kişiden fazla kişiye ve gruba yollayacaksanız mutlaka Bcc yi kullanın. Diyelim ki bir mail hazırladınız ve bunu adres defterinizdeki herkese göndereceksin. Mailini hazırladıktan sonra, mailini göndereceğin bütün email adreslerini to (kime) yerine Bcc (gizli) kısmına yaz. Böylece Bcc kısmına mailini yazdığın 1000 kişi de olsa, 1000 kişiye de aynı anda maili gönderecek olsan, emailini alacak kişilerin hiçbiri birbirini göremeyecek, sanki emaili sadece sizden kendilerine geliyor görürler. Mail sadece kendilerine gelmiş, başka kimseye gitmemiş zannedecekler, yani mailinizin gittiği diğer adresleri göremeyeceklerdir. Bcc deki adreslerin hepsi to ve cc kısmını görür ama birbirini göremezler.

Mailinizi toplu yollayacaksanız maili göndereceginiz adresleri mutlaka Bcc ye yazın ki başkaları (ornegin kötü niyetli kişiler olabilir yada mail adreslerini spam amaçlı kullanan kişi yada şirketler olabilir) listenizdeki email adreslerini alamasın ve arkadaşlarınız bu durumdan, yani sizin dikkat etmemeniz yüzünden zarar görmesin. Ben el alışkanlığı yapmışımdır. Hazırladığım maili tek kişiye de gönderecek olsam adresi bcc ye yazarak mailimi gönderiyorum.

Ayrıca şu da çok çok önemli. Diyelim ki bir arkadaşınız size bir email gönderdi. Siz de bu emaili beğendiniz ve bu size arkadaşınızdan gelen emaili, kendi kişi listenizdeki arkadaşlarınıza ileterek onlarla da paylaşmak istiyorsunuz. İlet dedikten sonra emailinizin içinde bu emailin size kimden, hangi email adresinden geldiği bellidir. Maili arkadaşlarınıza gönderirken, mailinizin içinde görünen bu emailleri de silerek gönderin ki, karşı taraf emailin size kimden geldiğini ve de size o maili gönderenin email listesindeki arkadaşlarını da göremesin. Bazen bana gelen bir emaili okumak için açıyorum. Mailimin içinde o kadar çok adres görüyorum ki, adreslerin çokluğundan mailin asıl konusunu bile bulmakta zorlanıyorum. Her emaili alan, arkadaşlarına göndermek için “ilet” dedikten sonra mailinin içindeki adresleri temizlemeden arkadaşlarına ezbere göndermiş. Mailin ilk çıktığı yerden tutun da, mailin dolaşarak bana geldigi bütün adresler ve bu adreslerin bütün kişi listesindeki adresler de ortada. Yapmanız gereken çok basit. Size gelen bir maili arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsunuz. “İlet” dedikten sonra maili göndereceginiz adresleri bcc ye yazın, sonra da mailinizin içinde görünen adreslerin tamamını sildikten sonra “ilet” diyerek mailinizi tertemiz şekilde gönderin. Böylece hem kendinizin mail adresinizi, hem de arkadaşlarınızın maillerini tehlikelerden korumuz olursunuz ve böylece mail avcılarına fırsat vermemiş olursunuz. İnternet ve bilgisayarı yeni kullananlar için ayrı bir bilgi vereyim. “Maili gönderirken mailimin içinde o kadar çok adres var ki silmek saatlerimi alır” diyorsanız çözüm şu. Toplu görünen adresleri bir hamlede tamamen silmek için farenizle en baştaki adresin üzerine gelin ve farenizi tıklayarak adreslerin üzerinde gezdirin. Fareyi üzerinde gezdirdiginiz adresler siyahlaşacak, yani seçili hale gelmiş olacak. Adresleri tamemen seçtikten sonra enter düğmesinin üstündeki geri ok işaretine tıklayın. adreslerin tamamı aynı anda ve bir hamlede silinmiş olur.

Not 1: Bu bilgilerin dogruluğunu kontrol etmek isteyenler (olur ki bilgisayarda ya da internette yeni olabilecek arkadaşlar varsa) googleden From, Cc, Bcc, Subject olarak yazıp aratabilir ve doğruluğunu gözleriyle görebilirler.

Not 2: Bu emailimi yazarken emailimin başında “Anlatırken de elimden geldiği kadar en alt seviyede anlatmaya çalışacağım. (Bu maili bilgisayarı yeni öğrenen, ilk defa internette mail atmaya hazırlanan birinin bile anlayabileceği kadar basit bir dille anlatmaya çalışacağım.) demiştim. Bu yüzden genellikle kullanılan mail servislerine göre açıklama yapayım.

Mynet kullanıcıları için açıklama: Mynet kullanıcıları göndermek istedikleri emaili hazırlayıp göndermek için “adres defterimden ekle” dediklerinde çıkan kutudan bu emaili kime To, kime Cc ve kimlere Bcc ile göndereceklerine karar verip (bu kutuda email listenizde kayıtlı olan her arkadaşınızın emailinin önünde To, Cc ve Bcc seceneklerini işaretleyebileceğiniz ufak kutucuklar var) ilgili kutuyu işaretleyip gönderebilirler.

Windows live Hotmail kullanıcıları için açıklama: Mailinizi açtınız ve posta kutunuzdanız diyelim. Live Hotmail kullanıcıları emaili göndermek için new ya da yeni düğmesini tıkladıklarında email yazacakları sayfa karşılarına çıkar. Ama ilk bakışta sadece kime seçeneğini görürsünüz. Bilgi (cc) ya da gizli (Bcc) seçeneğini göremezsiniz. Hemen burada Bilgi ve Gizli alanlarını göster yazar. Bilgi ve Gizli alanlarını göster yazısına tıkladığınızda bilgi (cc) ve gizli (bcc) bölümleri hemen karşınıza çıkacaktır. Burada gördüğünüz To (kime), cc (bilgi) ve bcc (gizli) yazılarından birinin üzerine tıklayın. To (kime), cc (bilgi) ve bcc (gizli) seçeneklerinden hangisine tıkladıysanız onla ilgili kişi ekleme kutunuz açılacak ve eklediginiz bu adresler seçtiginiz bölüme (kime, bilgi ya da gizliden hangisine tıkladıysanız o bölüme) eklenecektir. Tabii ki Gizli ile gönderin ki mail listenizdeki arkadaşlarınızı maili gönderdiginiz kişi görmesin. Aynı zamanda bcc ile maili gönderdiğiniz bütün kişiler birbirlerinin adreslerini göremeyecek ve mail sadece sizden ona gidiyor gibi görünecektir.

Yahoo kullanıcıları için açıklama: Yahoo email kullanıcıları emailini yazarak hazırlayıp göndermeye hazır olduğunda, To kısmının hemen üzerinde görecekleri insert adress (adres ekle) yazısına tıklayarak açılan kutudan ilgili kutuyu işaretleyip (bu kutuda email listenizde kayıtlı olan her arkadaşınızın emailinin önünde To, Cc ve Bcc seçeneklerini işaretleyebileceğiniz ufak kutucuklar var) sonra da insert checked contacts tıklayarak maillerini gönderebilirler..

Gmail kullanıcıları için açıklama: Gmaili kullanan arkadaşlar email yazmak için posta oluştur dediklerinde Cc ve Bcc yi çok kolay göreceklerdir. Cc ya da Bcc ye tıklayın ve adresleri to kısmından kes yapıştırla göndermeyi istediğiniz bölüme yapıştırın ve gönderin.

Outlook kullanıcıları için açıklama: Outlooku yeni yeni kullanmaya başlayanlar için ufak bir bilgi vereyim. Outlook ayarını ilk yapıp kullanmaya başladığınızda sanki outlookta Bcc yokmuş gibi görünür. Yani posta oluştur deyip açılan sayfada emailinizi yazıyorsunuz ama burada Bcc göremiyorsunuz. Bu durumda Görünüm menüsünden “tüm üst bilgi” seçeneğini tıklayın, böylece bcc meydana çıkacaktır. Sonra da araçlardan alıcıları seç diyerek mail göndereceğiniz adresleri to, cc ya da bcc ye aktarabilirisiniz.

Umarım bu email işinize yarar, sizin ve arkadaşlarınızın güvenliği açısından gerçekten çok gerekli. Umarım bu konuda biraz olsun faydalı olmuşumdur. Sizler de bu maili arkadaşlarınızla paylaşarak onların güvenliğine katkıda bulunun

Yazar life23 Tarih: Cuma, 07. Ocak 2011 Devamı...

Bilgisayer ana donanimleri
Devamı... (212 bayt kaldı) Yazdırılabilir Sayfa Bu Haberi bir başkasına gönder yorum (0) 1971 okunma
Konu: Bilgisayer hakkinda sizle paylasimlar Bir  Bilgisayer (laptop -pc) ana moduleri kisaca anlatim

bilgisayer moduleri 3 kategori dir

1 kategori CPU (beyin)
2 Giris
3. cikis
Yazar life23 Tarih: Pazartesi, 23. Kasım 2009 Devamı...


Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Nisan 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(7832 okuma)
Hatırlarmısın .!
(10872 okuma)
Mektup......
(11705 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11744 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11533 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11753 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11819 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 930 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft