Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Cumartesi, 07. Haziran 2025 04:04   User Online: 13 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Son BaharManzara -12Manzara -14Manzara -Sevimli 10Tabiat 10Beyaz karanfilFantazi ResimGaillardiaDostluk 7Sevimli 2dogaAglayanSevimliCigdemSevimli 9Manzara -Renkli karanfilTabiat 3Tabiat 9

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Dostsesi.Com Serbest Arsiv 01.2007 - 11.2008 Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Hz. Muhammed Çanakkale'de Savaştı
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/5/2008 Saat 22:23  
Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Burdur Müftüsü Halil Arık, Çanakkale Savaşları'nda Hz. Muhammed'in de Türk askerinin yanında savaştığını iddia etti. Çevre ilçelerden gelenlerle yaklaşık bin kişinin Yeşilova Belediyesi Düğün Salonu ve bahçesinde kurulan büyük ekranlardan izlediği konuşmanın yapıldığı salonda Yeşilova Kaymakam Vekili Osman Okay da dinleyiciler arasında yer aldı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Burdur İl Müftüsü Halil Arık, Hz. Muhammed'in Çanakkale Savaşı sırasında Türk ordusunun yanında savaştığını, askere zafere ulaşmada yardımcı olduğunu söyledi. Düğün salonunun bahçesinde kurulan büyük ekranlardan da vatandaşların konuşmasını dinlediği müftü Arık, ağlayarak şöyle konuştu:

“1915 yılında kabrini ziyaret eden bir gönül dostu Hindistanlı hacı, Peygamber Efendimizi makamında göremiyor. Şaşkına dönen Hindistanlı olayı yanındakilere anlatıyor. Hindistanlı'ya inanmayan bir görevli o gece rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor. Hz. Muhammed rüyada, ‘Gördüğü doğrudur, ben makamımda değildim, ben kabrimde değildim. Ben Çanakkale'de var olma, yok olma savaşı veren, yedi düvele aslanlar gibi karşı koyan Türk evlatlarımın yanındaydım, onlara yardım ettim’ diyor.”

Bu cümlelerin ardından salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlanan müftü Arık, daha sonra da savaşta şehit olan bir askerin ölmeden önce “Ya Resulallah niye zahmet ettiniz ben geliyordum” dediğini öne sürerek Hz. Muhammed'in şehit olmak üzere olan Türk askerlerine de gözüktüğünü söyledi. Türk milletindeki peygamber sevgisinin hiçbir millette olmadığını söyleyen Arık, konuşmasını, “Türk milleti Peygamber Efendimizi sever, Peygamber Efendimiz de bizi sever” diye sona erdirdi.

Katılımcıların harem selamlık oturduğu salonda Burdur Valiliği Hukuk İşleri Müdürü ve Yeşilova Kaymakam Vekili Osman Okay ile Yeşilova Belediye Başkanı Yunus Tokgöz de hazır bulundu. Programın sonunda Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 2 saat süren programdan sonra salondakiler ilahiler eşliğinde dağıldı.

BUNU BÜTÜN HATİPLER YAPAR

Burdur İl Mütfüsü Halil Arık, önce “Bunlar hiçbir şekilde doğru değil. Fevkalade de üzülüyorum. Buradan bir arkadaş bunu ajite etti. Bunlar hurafe. Orada hurafeleri anlattım. Bunlar sübjektif şeyler. Kimse ispat edemez” dedi. Arık, konuşmalarının kamera ile kaydedildiğinin hatırlatılması üzerine ise, “Uzun bir konuşmadan birkaç cümleyi böyle cımbızla çekmek fevkalade yanlış. Bunu bütün hatipler yapar. Lütfen böyle şeylerle uğraşmayın. Toplum iyi gidiyor, sosyal barış var, huzur var. Sizin yapmış olduğunuz şey doğru değil” diye konuştu.

DİRİLİŞ'İN ÖNSÖZÜNDE VAR

Tarihçi ve yazar Turgut Özakman, Çanakkale Şavaşı'nı anlattığı Diriliş adlı kitabının önsözünde, Çanakkale Zaferi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün başarısını küçültmeye çalışanların Allah, Hz. Muhammet ve erenleri alet etmeye çalıştıklarını yazmıştı. Özakman'ın uzun önsözünün bir bölümü şöyle:

“Hurafecilik Allah'la yetinmiyor, Çanakkale Savaşı'na Hz. Peygamber'i de katıyor. Hz. Peygamber 1915 yılında, Çanakkale savaşı sırasında türbedarının rüyasına girerek demiş ki ‘Ben şimdi Medine’mde değilim.

Çanakkale’deyim. Çok zor durumda olan asker evlatlarımı yalnız bırakmaya gönlüm razı olmadı. Şimdi onlara yardım ediyorum’ Bu da yetmiyor, yazar Mehmet Gençcan Çanakkale'ye Anadolu’dan alay alay, tabur tabur erenler, veliler ordusunun geldiğini de ekliyor. İnsanın sorası geliyor: Yüce Allah, Hz. Peygamber, erenler ve veliler, iki yüzyıldan beri yenilip duran Osmanlı Devleti'ne ve ordularına neden böyle yardım etmediler?”

Basından

Sevgiyle
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/5/2008 Saat 23:07  
Çanakkale, emperyalizme başkaldırının savaşıdır.

Çanakkale, ezilen ulusların DİRİLİŞİDİR.

Çanakkale, çılgın Türklerin tüm sömürgeci milletlere cevabıdır.

İlhan Selçuk bir yazısında der ki:

"... Çanakkale bir dirilişti, Türk'ün geri dönüşüydü, Milli Mücadele'nin ve Cumhuriyetin habercisi, taç kapısı, arifesiydi, 'Yeni Türkiye' nin önsözüydü..."

Çanakkale'de yazılan destan üzerinden rant sağlamaya çalışan AKP li politikacıların burada şehit olanlara hiç mi saygısı yok!
Cevap 1
Site kurucusu
Senior Member

Rojin
Cevaplar: 660
kayıt olmuş: 11/9/2006
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 6/5/2008 Saat 01:13  
Kelimeler kifaytesiz kaliyor var oldunu sayalim öle bir durumun.

Alıntı:
Çanakkale bir dirilişti, Türk'ün geri dönüşüydü, Milli Mücadele'nin ve Cumhuriyetin habercisi, taç kapısı, arifesiydi, 'Yeni Türkiye' nin önsözüydü..."

Bundanda Nasiplenmek isteyenler yine neyin pesinde olduklarini sergiliyorlarlar.Sistem ayni Dini malzeme ederek.

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 6/5/2008 Saat 02:24  
Yine Gündemi karsitirmak amac .Türban bitti simdi bunum koz kulanacaklar. :D Gecin bunlari diyoruz -neyin ne oldugunu cok iyi bilyioruz.Tek Gercek :ztc:

[tarihinde düzeltildi 6/5/2008 Saat 02:25 Yazar Kazirga]
Cevap 3
Member
Member

Cevaplar: 289
kayıt olmuş: 27/1/2008
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 6/5/2008 Saat 10:00  

Amac,insanlarin dikkatini baska yerlere cekmek,uyutmak,Türk insanini uyutmak zor olacak bundan sonra...

Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,046 saniye - 27 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Haziran 2025
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8367 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11479 okuma)
Mektup......
(12306 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12282 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12006 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12261 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12453 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 1 032 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft