Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Pazar, 22. Aralık 2024 06:57   User Online: 97 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
SelaleSevimli 17Dostluk 3Sevimli 6Tabiat 5GelincikBayrak3Tabiat 1Uykusu kacmisGerberaKamelyaSevimli 18Bebek -9Bebek -2HayatManzara -8Manzara -16BirbenMaviorkideTabiat 6

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Dostsesi.Com Serbest Arsiv 01.2007 - 11.2008 Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Ecevit´in sakladığı Maraş katliamı belgesi
deleted
Member

KizilZora
Cevaplar: 158
kayıt olmuş: 9/10/2007
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 01:25  
Kahramanmaraş katliamının 27 yıldönümünde sorumluların yargılanmaları için Ecevit’in arşivinden çıkan belgelerin delil olarak kullanılması istenirken, 105 kişinin öldüğü katliamı MİT ve Türkeş’in tertiplediği ileri sürülüyor.

Ecevit’in 1979'dan beri sakladığı belgeye göre, katliam MİT görevlilerince planlanıyor.

İşte Ecevit'in üzerine “çok ciddi bir kaynaktan verilmiştir” notu düştüğü belge:

“CHP iktidarı devraldıktan sonra vuku bulan büyük olayların (Malatya, Sivas, Kahramanmaraş) çıkacağına dair 1-2 ay evvelinden haber verilmediğinden yüzlerce vatandaşımızın can ve mal kaybına sebebiyet vermişlerdir. Önceden haber vermek bir tarafa olayın yaratılmasında en etkin rol oynamışlardır. Nitekim Kahramanmaraş olayı MİT'ten…müşterek planlamaları ile çıkarılmıştır. Türkeş oraya ...'in tavassutuyla ....'u tayin ettirerek Güney Bölgesi'ni ele geçirmiş ve Maraş olayını rahatlıkla tertip ettirmiştir.

MİT olayın içinde olmasaydı Maraş'tan her türlü istihbaratı aylar evvel alır ve olayın zuhur etmesine meydan vermezdi. MİT, CHP zamanında büyük olayları yapan ve yaptıran MHP'lilere ait bilgileri saklamış, sıkıyönetim mahkemelerine sadece sola ait raporların verilmesi hususunda Türkeş, MİT'teki elemanlarına talimat vermiştir.”

[tarihinde düzeltildi 15/3/2008 Saat 01:42 Yazar KizilZora]

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 01:37  
Ecevitin olayi saklamasi ozamanki baskilari.Mitin üstünemi gelemsindendir?Diye düsünmeden edemiyorum.

life23
Cevaplar: 12
kayıt olmuş: 29/4/2004
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 02:52  
Maras katliyami kimse arsiv de saklamdi

biline köy klavuz isdemez

o zamanin göz yümanlari gecen dönem icisler bakanidi

Sivas katliyamin sorumlulari simdi Türkiye yönetigi gibi

Biz onlardaki ufak defek kusurlari aradikca
elimizde özgürlük dedigimiz gidiyor

Siz günün ortami görmeye davet ediyorum

1 kIlo pateteze yaz ortasi 1 kilo kömüre satilan
bakin

Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 03:34  
Sizce bu Arsivde olan Haber Katiliam yani olmadimi life23? Saklanmadi da Gercek nekadar Itraf edildi ?

Bir arstirmaya Klakarsak okdar Saman altinda Nelerin gitigigini Sahid oluruz"ki Akkilari durduru

Yönetime gelince Zaman neyin ne oldugunu Göstercek ve hata Göstermeye baslyior bugün izledi isneiz AKP kapanamsi gündemde.

Cevaplar: 808
kayıt olmuş: 6/11/2004
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 11:43  
kim bilir neler saklaniyor :redhead:
tskler zora paylasimin icin :t:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 14:36  
Ülkemizi iç düşman konseptiyle bölerek perde arkasından yönetmeye çalışan, toplumsal huzuru kargaşa ortamıyla sağlayacağını sanan derin devletimizin pekte güzide sayamayacağım elemanlarını ithaf ediyorum.

Ülkemiz yapay terör yapılanmalarından çok çekti. Paravan sağ veya sol terör örgütlerinin istihbaratların özellikle de CIA nın güdümünde olduğunu ne zaman kavrayacağız bilemiyorum. Türk-Kürtü Alevi-Sünni çatışmaları, Ulusalcı AB karşıtı-AB yanlısı, Laik Kemalist- Antilaik dindar gibi ayrımları körükleyen, kamplaştırma politikası izleyen her türlü yapılanmaya ve provakasyona şüpheli yaklaşıyorum. Ulusalcı yapılanmayı derin devletin son ürünü bir tahrik aracı olarak algılıyorum. Başında Doğu Periçnek gibi bir sabıkalı bulunan bir yapılanmada ülkücüsünden Kadiri Şeyhine birbirine zıt kutupların aynı çatı altında toplanılmasına karar verildiyse ortada cidden ciddi bir gizli psikolojik savaş ilanı var demektir.

Asıl işin garip tarafı nedir arkadaşlar farkındamısınız 1970 lerin sonlarına kadar MİT in maaşını CIA nın vermesi ve beraber çalışılması… (Soner Yalçın Bay Pipo kitabında belgelere yer veriyor.)

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Alexander Pack, kanlı olayların başlangıç tarihi olan ve resmi rakamlara göre 111 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı 19 Aralık 1978'den kısa bir süre önce Kahramanmaraş'taydı. Yine benzeri bir senaryonun ortaya konduğu, onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce Alevi'nin kenti terk ettiği 28 Mayıs 1980'den önce de Çorum'da. Hatta Malatya ve Amasya'yı da ziyaret etmişti. Tercümanıyla birlikte ziyaret edip görüştüğü kişilere yönlendirdiği sorular ise aynıydı: "Bu ilde Sünni-Alevi çatışması çıkar mı? İran tipi, dine dayalı bir siyasi irtica olasılığı nedir?" Bu soruları yönlendirdiği kişilerden biri de dönemin AP Çorum İl Başkanı Ali Ayhan Çetin: “Bana, İran'da siyasi atlama yapıp, İran'ı kaybettik. Türkiye’yi kaybetmek istemiyoruz' anlamında görüşlerini belirtti" diyor. Görüştüğü diğer isim Çorum olaylarında saldırılara maruz kalan Sadık Eral ise şunları söylüyor: "Bu dönemde gittiği her yerde olaylar çıkmasıyla bilinen Pack denilen kişinin CIA ajanı olduğu biliniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Çorum ve Amasya'da da görüşmeler yaptığı, bu görüşmelerinde de gerek MHP'den gerek CHP'den gerek AP'den, değişik insanlarla temasta bulundu. Bu insanlara da genellikle Çorum'daki gelişmelerin bir sağ-sol ekseninde mi, yoksa bir Alevi-Sünni ekseninde mi olacağını sordu, bu konudaki tahminlerini aldı. Çorum'da uzun süre kalmıştı." Pack, Çorum olaylarından kısa bir süre sonra sessiz sedasız Türkiye’yi terk etti.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Kenan Evren'e yıllar sonra "Neden?" diye sorduklarında aldıkları cevap insanın yüreğini acıtıyor: "Yeterli gücümüz yoktu."

Bir de Alexander Pack tarafı var olayın... O günlerde ABD'nin Ankara büyükelçiliği'nde ikinci katip olarak görev yapan Mr. Pack, yanında tercümanı, ülkenin 'hassas' illerini dolaşıyormuş: Maraş, Çorum, Malatya, Amasya... Sorduğu sorular şunlar: "Bu ilde Alevi-Sünni çatışması çıkar mı? İran tipi, dine dayalı bir siyasî irtica ihtimali var mıdır?" Görüştüğü AP il başkanına, "İran'ı kaybettik, Türkiye'yi de kaybetmek istemiyoruz" demiş Mr. Pack...

Çorum olaylarında saldırılara hedef olan Sadık Eral da hatırlamış Amerikalı diplomatı: "Bu dönemde gittiği her yerde olaylar çıkmasıyla bilinen Pack adlı kişinin CIA ajanı olduğu biliniyor.

Kahramanmaraş, Malatya, Çorum ve Amasya'da görüşmeler yaptı, bu görüşmelerde gerek MHP'den gerek CHP'den gerek AP'den değişik insanlarla temasta bulundu. Bu insanlara Çorum'daki gelişmelerin sağ-sol ekseninde mi, yoksa bir Alevi-Sünni ekseninde mi olacağını sordu, bu konudaki tahminlerini aldı. Çorum'da uzun süre kalmıştı."

Tempo'daki yazıya şu not düşülmüş: "Pack, Çorum olaylarından kısa bir süre sonra sessiz sedasız Türkiye'yi terk etti."

Ülkemizi derinden sarsan, çok sayıda insanımızın canını alması yanında toplumda bugün bile izleri görülen bir kırılma noktası teşkil eden kitle eylemlerinden söz ediyoruz.
Eylemler biliniyor. Eylemcilerin bir bölümü yargılandı, dolayısıyla onlar da biliniyor. Ecevit'in 'ciddi bir kaynak' dediği kişinin elinden çıkan raporda olayları planlayanların isimleri de açık biçimde yer alıyor. Olayda 'dış parmak' izi sürülecekse, onun da bir ismi var işte...

Artık başka yorum yapmaya gerek varmı …
Cevap 5
Site kurucusu
Senior Member

Rojin
Cevaplar: 660
kayıt olmuş: 11/9/2006
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/3/2008 Saat 15:24  
Tsk bence ve kizilzora bu konuyu gündeme getirdiginiz icin.Maras Katilami hep aklimda bir soru isretidi simdi biraz aydinlanmis oldu.

Ama gercekleride bir nevi sergiliyor diye bilirim. Izah etiginiz husular Kardesi Kardese yine kiridirmak Amac .111 insanin öldürülmesi, degil vahsice katledilmesi'nin Aciklik getirilmedigide okdar vahim .Neden ise konusmamayi Tercih ediyorlar.Konusanlarda azla yetiniyor.

Konuyu kendi adima arastirmalara girdim"de az yani olmaz bukadar"da Diye biliirm. Umarim birdaha Milletimiz böle bir katilama Kurban gitmez.

[tarihinde düzeltildi 15/3/2008 Saat 19:54 Yazar Rojin]

Junior Member

life23
Cevaplar: 12
kayıt olmuş: 29/4/2004
posticons/sad.gif Yazılış Tarihi: 16/3/2008 Saat 03:16  
Kizilzora katliam olmadi cunku artik gecmisdeki lerle ugraseceginize su ortamdaki sorunlara bakmaya cagirdim
Rahmetli Bulent Ecevit
Ismet Inönü
Mustafa Kemal Atatürk

yapdiklari kesinlikle devlet menfati icin yapildigini bunu sen gibi bir aydin bende iyi bilmeli.

Ben kizilzora adina laik sekilde su devirde ki
haksislikleri gercek özgürlük mucadelesi verenlerin yaninda olmani beklerdim.

Arsiv leri arasdirmak ve gecmisdeki hatalari burda yazmakla.

AKP nin yanislerinde hic senin azinda bir yazi görmedim.

Özgürlügun sembolu kizil zora din demokrasi adina sinirlamlar bilincli bir sekilde seriyata yol alindigina hic bir yorumu görmedim.

Ama arsiv lerde Bülent Ecevit gibi demokrasi, Halki ve devleti icin kendini heder eden biri ni karaliyen haberle karsimizda ;(

Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 16/3/2008 Saat 15:23  
Slm life =Hayat demek uzun zamandir senle alip vermyiorduk,Öncelikle senide Forumda yazilarini görmek hos.

Simdi gelelim yorumlarina life23 Hayat gercekleri unutmak ise ileriye gercekleri hice sayrak bakmak ise,Ve bu Özgürlük ise,Aydinlik bu ise.Bu özgürlük bu Aydinlik Bana göre degil.

Kizilzorayi Akp hakinda bir yazimi görmedigini yazmisin,Demek Beni algilayamadin life23,Bir konu varki Senlerce Aydinlanmais ve hala Sizin gibileri Birakin diyorsa Vah"ki Vah" life23.Simdi resim dili ile birde anlatacam Baklaim buna yanitin ne olcak

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 16/3/2008 Saat 15:36  
Ve diyorumki Gecimisiden Kacan bir Devlet ilerleyemez.Nasil ermeni Soykirimi senlerce Türkiyenin önünde bir Asilmaz duvar gibi ise bu gercekleri örtbas edecegimize,Aciklik getirme Zamani Gecti bile.

Senin gibi bende cok sistemin degismesini isterdim,Lakin Gercekleri arakya atarak degil.
Yüzlesecegiz arkadasim Gerceklerimizle sona.
Diyecegiz biz Laik bir Ülkeyiz,Babamda olsa Yanlisi gördüm ise derim Yazarim.

Benim Özgürlük Anlayisim Gerceklere örtbas etmek degildir.AKP gelince Haticede Neticede zate ortada yorum yapmaya gerek yok.

Bugün Ecevit ile Akp ininSiyasi Görüslerini tartisimyiorum,Ecevitin nelleri basardigini Sen benden ii bilirsin.

Yok sen hala takintin bir yönde ise ozman derimki Sen nicki life23 degilde AKP Fixiert

Bu Duruma simdi geldik bir sor kendine,Gecmisi ile yüzlesmeyen bir Devlet Sonuc =AKP olur.

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,033 saniye - 37 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft