Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Cumartesi, 08. Mart 2025 09:59   User Online: 97 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Bebek -4Bayrak1Fantazi Resim 4dogaBebek -11Sevimli 16Tabiat 1Sevimli 19Bebek -6Dostluk 2KirmizigulHayatCicek -3YaseminGelincikGoek_Bayrak.jpgSen gitinSon BaharIrmakFantazi Resim 7

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Dostsesi.Com Serbest Arsiv 01.2007 - 11.2008 Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Türban, İçki, Kumar (ama gerçekler)
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 13/2/2008 Saat 11:18  
1980'li yıllardan beri zaman zaman alevlenen, zaman zaman durulan tartışmalarla türban bir ölüm kalım meselesi haline geldi. annelerimizin, ninelerimizin güzelim baş örtüsü döndü bir garip kuşa.

İşin trajikomik bir yönü de var…
siyasilerin büyük bir açlıkla üzerlerine saldırdığı müslüman vatandaşlarımız sevinç içinde…
dini vecibelerimiz yerine getiriliyor diye…

Türkçe kuran-ı kerim mealini inceledim. KİŞİSEL olarak ne başörtüsü ile ne de türban ile herhangi bir sorunum var. Ama örtünmeyle ilgili yalan, safsata ve hurafe yayanlarla kavgam var. Türbancılar, bu örtünme tarzının Kuran’ın tartışılmaz buyruğu olduğunu ileri sürüyorlar. Ama Azhab Suresi’nin 59. ayeti; Nur Suresi’nin 30, 31 ve 60. ayetleri dışında Kuran’da bir başka hüküm yoktur ve türban şaklabanlığı Kutsal Kitap’da yer almamaktadır.

(Daha sonra bu ayetleri tek tek sunacağım)

Ancak bu arada içki ve kumar ile ilgili iki sure gözüme çarptı. bakara ve maide sureleri. özellikle maide suresindeki içki ve kumar ile ilgili talimatlar, nur suresindeki başörtüsü ile ilgili talimatlardan çok daha sert.

İktidara gelindiğinden beri at yarışları, iddaa ve sayısal loto hasılatları gurur verici bir şekilde artmaktadır. zannederim iddaa 2004 yılında başladı. bu oyunların kumar olmadığını savunmanın saçmalamak olduğunu ayrıca belirtmek zorundayım.

içki ve sigara tüketiminde dünya ülkeleri arasında ilk ondayız. bu maddelere harcadığımız para eğitime ayrılanın iki katı. kullanıcı yaşı neredeyse ilköğretim seviyesine inmiş durumda.

Dinimizin içki ve kumar konusunda çok daha yasaklayıcı olduğu kesindir.

Ey güzel insanlar, herhangi bir iktidarin veya partinin, içki ve kumar satışlarını arttırmaya çabalamaktan başka bir şey yaptığını gördünüz mü?

Oy ve iktidar için halkın dini inançları ve masum duygularıyla oynayanların gaddarlık düzeyine siz karar verin…

Senden Benden Hepimizden
Senior Member
Senior Member

Cevaplar: 808
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 13/2/2008 Saat 19:40  
:redhead: herhalde onlar kutsal kitaba baska pencereden bakiyorlar.

benim isyanim insanlik adina dinselde hele dinimizde heğ kadin ustune bunu cözemedim :red:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 13/2/2008 Saat 22:54  
Sevgili dost bu insanların üzerinden rant sağlama olgusu. Daha önce bu gibi olayları çok yaşadık. Dini alet ederek masum insanları kullanma hatırlayın Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı vb. istenirse türban ve din ile halkı sömürenlerden yüzlercesini belgeleri ile sunabilirim...
Cevap 2
Senior Member
Senior Member

posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 14/2/2008 Saat 11:27  
her olgu guc icin,

:redhead:
kendimizi bile cigniyoruz guc icin,

rantta bir tur guc :thumbdown:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 3
Junior Member
Junior Member

GULSENHANIM
Cevaplar: 55
kayıt olmuş: 22/10/2007
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 14/2/2008 Saat 11:35  
bence hersey kuranda yazmasada bazen uyuyoruz... topluma yakisdi icin... peygaber efendimiz sürme cekermis.. bugün sürme cekilmiyor iyi düsün.... ben 10 yil basörtü kulandim etrafin bana sorluklar vermesi nedenlerle acildim (birazda icimde varmis :-)...

Junior Member

Cevaplar: 43
kayıt olmuş: 5/5/2004
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/2/2008 Saat 11:34  
Selamün Aleyküm.Salat ve selam ikicihan serveri Peygamberimizin Alinin ve ashabının sevenlerinin üzerine olsun...Kimin ne yaptigi degil bizim ne yaptigimiz önemli.Sag elimizde Kur'anı kerim sol elimizde Peygamberimiz Muhammed Musatafa (S.A.V.) in sünneti oldugu sürece bizi kimse kullanamaz...İnsan olarak yaratildik Allahimiz her kulunu cok sevdigi icin Peygamberimizi ve Kur'anı Kerimi gönderdi Peygamberimizin hayati Kur'an Ahlakının yeryüzünde tecellisiydi Örnek insan Tek önder.Rabbim bizleri kendine layık kul Habibine Layık ümmet eylesin...Her zamani iyi bilen Rabbimiz bizim dünümüzü yarinimizi bilir.Şu söyle olsa bu böyle olsa bu zamanda şu zamanda diye aklimizca yorumlar bizi sıkıntıya sokar. Bilmiyorsak Peygamberimizin Hayatini evladı Resullerin yaşantılarını Allahın dostum dediği veli kullarının yasantılarına bakıp İslam üzere yasamayi kendimize düstur edinmeliyiz. “Hepiniz toptan Allah’ın ipine sarılın. Parçalanıp dağılmayın.” (Âl-i İmran, 103)

Senior Member

posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 15/2/2008 Saat 11:59  
aleykumselam,

alp hayirdir acilmisin arkadasim :D
seni görmek guzel :redhead:

ama anlamadigim, anlasilir olmamis cunku bilmedigimiz kelimeler var birde lugat olmali ama nece,

öte yandan alp bilirsin beni az durterim,

allah akli neden vermis,

ve sence aklin yolu bir degil mi???

ve en son allah sana iki cihanda iyiligini verecek :thumbup:

karsi olunan turban basörtusu degil olgu, yaklasim dini istismar, dayatma,

kuranda bunlar yok :thumbup:
kimse ben dahil kurana rabbimize karsi degiliz burda karsi durus insana ,

milli duygulara ne oldu :redhead:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 6
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/2/2008 Saat 13:46  
Sevgili dostlar candan bir merhaba ile başlayayım...

Şahsi fikrim başörtüsüne karşı değilim, türbana karşıyım. Ayrıca sadece türban değil, içki ve kumar konusunada değindim.

Burada ben sadece dini bazılarının rant için kullandığını belirttim ve bazı örnekler verdim.

Alperan arkadaşımızın dediği kimin yaptığı degil, bizin ne yaptığımız önemli sözü olmamalı. Biz bir ülkeyiz toplumuz, istenende böl, parçala, yut taktiği.

İçki tüketiminin artığı, kumarın legalleştiği, eğitimin tamamen baltalandığı bir ülkede insanlarımız bu olguları çok normal görerek varsa yoksa TÜRBAN meselesi üzerinde duruyorsa ben buna karşıyım.

Dini çıkarlarımız için kullanmıyoruz diyenlere işte delil.

Aşağıdaki resim 13 Şubat 2008 16.55 civarında AKMERKEZ Alış veriş merkezinin giriş katındaki bir mücevher mağazasının (Gilan Mücevherat) önünde önce bir kadının hemen ardından da eşi olduğu sanılan bir adamın namaz kıldığını görenler tarafından çekilmiştir.

İsterseniz devamını yazayım daha dün 14 şubat 200 günü Mersin’in Tarsus İlçesi’nde biri lise son diğeri ilköğretim okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 2 kızın bacaklarına, eteklerinin kısa olduğu gerekçesiyle birkaç kişi tarafından şırınga ile sıvı bir madde püskürtüldü.

NE DİYEYİM ELLERİNE KINA YAKSINLAR BAZILARI... ÜLKEYİ GERE GERE TAM ANLAMIYLA BİR BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMEYE BAŞLADILAR. BU ZAVALLI KIZLARIN NE SUÇU VARDI? KENDİLERİ İÇİN DEMOKRASİ YAYGARASI YAPAN ÖZGÜRLÜK DÜŞMANLARI BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜKLERİNE TAHAMMÜL EDEMİYOR, VAHŞİ KUDURMUŞ HAYVANLAR GİBİ SALDIRIYORLAR. DOĞADA BİLE BÖYLE BİR VAHŞET YOK. SOSYAL HAYATTA BAŞÖRTÜLÜLERE LAF ATMAZLAR, KILIK KIYAFETLERİNE KARIŞMAZLAR, ONLARA SALDIRMAZLAR AMA DİNCİ YOBAZLAR BULDUKLARI HER FIRSATTA KENDİLERİ GİBİ OLMAYAN HERKESE SALDIRIRLAR. BU CESARETİ NEREDEN ALDIKLARI MALUM! BİRİLERİNİN GÜNDEMİ GEREN AÇIKLAMALARINDAN SONRA KARANLIKTAN ÇIKAN VAMPİR YARASALAR GİBİ ÇIKMAYA BAŞLADILAR. DAHA BUNLAR HİÇ BİR ŞEY DEĞİL. YAPTIKLARI EYLEMLER MUTLAKA YAPACAKLARININ DA TEMİNATIDIR. İRAN'DA YAPILANLARI İYİ BİLİYORUZ. DEMOKRASİ, DEMOKRASİ DİYE BUNLARA TAHAMMÜL EDİLDİ VE İŞTE GERÇEK YÜZLERİYLE KARŞILAŞILDI. ELBETTE BU OLAYLAR İLK DEĞİLDİ AMA SON DA OLMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.

BAŞKALARINA SAYGI GÖSTERMEYEN BU YOBAZ SALDIRGANLARA VE ONLARI BU HALE GETİREN TARİKATÇILARA SİZLER DE SAYGI GÖSTERMEYİN. ELBETTE CUMHURİYETİN ÇOCUKLARI, ATATÜRK'ÜN AYDINLIK YÜZLÜ EVLATLARI BU AHLAKSIZ YOBAZ DEVŞİRMELERE HADLERİNİ BİLDİRECEKTİR.

UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYİN.
Cevap 7
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 16/2/2008 Saat 23:49  
NEDEN HEP ŞEKİLDEYİZ? OYSA Kİ ÖNEMLİ OLAN İÇERİK DEĞİL MİDİR?

70 lerde sağ sol diye bölündük.
Solcunun yeşil parkası dağınık saçları; sağcının aşağıya inmiş Cengiz Han tarzı bıyıkları..

80 lerde Türk ve Kürt diye ayrıştık. Etle tırnak misaliyken düşman kardeşler olduk. Oysaki hepimiz bu topraklarda yüzlerce yıl omuz omuza savaşmışken; hep birlikte aynı bayrağın altında güç birliği yapmış iken nefret tohumları ektik.

Şimdi sahnede yeni bir oyun var: Türban! Sanki bu ülke yıllardır başka bir din yaşadı. Sanki bu ülkenin kadını kızı eza gördü hırpalandı. Y da türbanından dolayı aşağılandı.

Yeni oyunun da amacı diğerleri gibi. Bu ülkeyi bölmek, sömürmek.

Neden hep aynı oyunlara geliyoruz?
Cevap 8
Senior Member
Senior Member

red_folder.gif Yazılış Tarihi: 17/2/2008 Saat 00:01  
ewet kutuplasmak icin nerden ne konusu cikartacaklarini bilemiyorlar...

samcim ne kadar haklisin :thumbup:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 9
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,096 saniye - 33 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Mart 2025
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8207 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11313 okuma)
Mektup......
(12126 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12148 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11872 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12127 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12295 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 998 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2025 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft