Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Pazar, 22. Aralık 2024 06:54   User Online: 94 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Cok HosSevimli 11BeyazgulBebek BayrakAslanTabiat 2Atatuerk.jpgBeyaz kardelenBayragimiz.Sevimli 4Elde MumTabiat 5SelaleBayrak Gul1Manzara -11Fantazi Resim 5Dostluk 7Bebek -7Dostluk Resimi 7Manzara -

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Dostsesi.Com Serbest Arsiv 01.2007 - 11.2008 Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: İNTERNET TE DAVRANIŞIMIZ
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 19/1/2008 Saat 02:43  
Bir süre önce yine sanal forum sitelerinden birisine yazarken bir mesaj aldım, ve DostSesi sitesine davet edildim, hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığım, kullanıcısı bile olmadığım DostSesi sitesine bodoslamadan dalarken, ne aklımda kimseyi rencide edecek sözcükler nede duyacağıma ilişkin en ufak bir düşünce yoktu.
Ne yalan söyleyeyim bir şeyler paylaşırken DostSesi ni didik didik ederek sitenin bana neler verebileceğini araştırdım. Sagolsunlar yönetici arkadaslarımız sayın Rojin ve sayın Asliyok o kadar özveride bulundular ki forum bölümü apayrı oldu. Ellerine yüreklerine sağlık, kendilerini isteklerimle adeta bıktırdım… Serde havacılık var ya yaşımıza bakmadan hızlı yaşamaya çalışıyoruz.. Şu an bile sitede istediğim bir sürü bölüm var (dı).
Bir umut bir şeyler öğrenirken kendine has bir okur yazar kitlesi edinebileceğimiz umudu içindeydim. Bu siteyi her gün bıkmadan usanmadan ziyaret ederek kendime bir şeyler kazandırdım paylaşımlarını esirgemeyen arkadaşlarımıza da minnettarım. Hele sitede birkaç yüz kişinin var olduğunu bilmek çok güzeldi. Gölgeden seyretmeyi tercih eden bazı suskun arkadaşlarımızda yavaş yavaş paylaşımlara başladılar.
Bekir Coşkun un bir sözü vardır. İste benim için "Onuncu Köy" burasıydı.
İnternette buraya gelirken niyetim o olmasa da, artık bu sanal dünyanın bir üyesiyim ve kendimi bu topluluğa karşı sorumlu hissediyorum. Arkadaşlarla hep birlikte uğraşıp didinip bir şeyler üretelim paylaşalım düşüncesinde idim. Ama bunun yolu, birbirimizin gözünü oymaktan geçmemeliydi.
İnterneti çirkinleştirmemek, kirletmemek zorundayız. Ya hep birlikte yükseleceğiz, ya da hep birlikte silinip gideceğiz.
Oysa görüyorum ki, internet, hepsi de aynı hızla kirlenen renklerden beyaza en yakın olanı.
Chat i beceremem herhalde bir eksiklik bende, arada bir girer hep aynı sözcükleri kullanırım “CANDAN BİR MERHABA” Ne yazık ki, yanlış anlaşılmalar, nasılsa sanal dünya da, yanlış kişilerin yanlış kelimeleri hevesimi kırdı.

Bazıları için chat odasında bilgisayarın başına kurulma ve diş bilediğine fütursuzca yazılar, kişilik onuruna zerre kadar saygı duymadan, (son günde bana karşı KABA SABA, YOBAZ SEVİMSİZ benzetmelerinin yapılması) ve yazdığını tekrar okumadan sıradan bir davranış gibi görülmesi internet özgürlüğü olarak algılanıyor.
İnternet giderek kişisel hesaplaşmaların, kinlerin, defter dürme girişimlerinin, takma adlar ardından çamur atma çabalarının denetimsiz hukuksuz gayrı ahlaki bir duruma dönüşüyor.
İnternet çoraklaşıyor.
Şu an soluk alabildiğimiz ve belki daha uzun bir süre yegane soluk alabileceğimiz yer olan interneti bu kadar hoyratça, izansızca ve yalapşap kullanırsak, yok oluşunu, hiçleşmesini hep birlikte kendi ellerimizle hazırladığımız bu son vahanın küllerinden kaçıp da başka nereye gideceğiz?
Hem ahlaki hem de estetik yönden hızla çamurlaşıyor internet. Kurtaralım istedim ama Mahzuni Babanın dediği gibi BOŞU BOŞUNA çırpınmanın da galiba bir anlamı yok.

İşaret Parmağınla Birini Aşağılarken, Diğer Üç Parmağının SANA Dönük Olduğunu Asla Unutma

Saygıyla
Junior Member
Junior Member

GULSENHANIM
Cevaplar: 55
kayıt olmuş: 22/10/2007
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 19/1/2008 Saat 13:40  
her yer gibi internetde ayri bir dünya.. iyi insanlar var kötü insanlar var.. ayira bilmek senin elinde..burda yazdiklarini sadece dostsesi üyeleri degil bütün dünyadaki insanlar okuya bilir.. chate gelince.. sen nasilsan etrafda öyle.. yüz yüze gelemedin icin bazen iki kelimeden fazla yazman gerekiyorki karsidaki senin halinden durumundan anlaya bilsin.. sade kösede oturup iki kelime yazarsan.. halile insanlari taniyamasin.. degisik niklerele bazi kisiler icindeki pislikleri disari göstermek isteyenlerde oluyor tabi.. ama bazen cok güzel seylerde ola biliyor.. ben chate hem arkdas hem bir dertlesme yeri görüyorum.. biraz usak durmak istersem cikarim.. uzun zaman yoksam arkdaslarin beni özlemesi beni mutlu ediyor.. tabiki real hayatimdada arkdaslarim dostlarim var.. ama gece 1 veya 2 chate dolu sohbet edecek kisiler var.. cok sitelerde gezdim ama dostsesine zevkle geliyorum...

Senior Member

Rojin
Cevaplar: 660
kayıt olmuş: 11/9/2006
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 19/1/2008 Saat 13:55  
Slm bence ve gulsen yazdiklarinizi okudum.
Ilk yorumu bence arkadasima yapcam dostsesi yani bizler burda kervan oldugumuz icin degil gercekten sayginin seviyenin oldugu bir yer.
Kimi zaman karsimizdaki kisiyi taniyamayiz ondanda o kislerin dedigini yanlis algiliyoruz.Fakat tanidiktan sona anlarizki o kisinin kisiligini.

Benim diyorum özelikle biz diye yazmyiorum sahsim adina bende paylasmasini cok severim bilgi paylasildikca guzeldir nacizane fikrim.

Gulsen simdi yorum sana ilk siteye geldiginde tanimiyordum ama zaman gectikce tanidim ve anladim seni.
Dostsesine nese ve sicaklik getirdin ben tsk ederim sana kendi adima.

Biz dostsesi ailesi olrak diyorumki kirilmayalim alinmayalim bizler bu dostsesin"de birer KERVANIZ ;)

Senior Member

Cevaplar: 808
kayıt olmuş: 6/11/2004
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 26/1/2008 Saat 20:17  
sanal da realde olsa hayata dahil diye dusunuyorum.

hayatta ne varsa nettede ne fazlasi ne eksigi var sadece adi sanal sonucda...

siteize gelirsek burasi bir mekan kapisi acik iyiside kötusude geliyor ..

bildigim birsey kötuler olumsuzlar barinamazlar barinamadilar ...

samimi durust olanlar hep baki oldular..

bes parmagin besi bir degildir ...

zamanla olumsuzlar ya asimile oluyorlar yada terk-i diyar olurlar...

kalanlar ise can ve dostdurlar...

bize kalan canlara iletisim ve devamlilik icin sabir...

zaman zaten cok seyi hal ediyor...

birde gevura kizip orıuc bozmasak...

kisiye kizip faturayi mekana cikartmasak...

inanin mekani sucu yok..

belki en masumumuz mekanlarimiz

inanin bebegim masum, hep insanlar yapiyor ne yapiyorlarsa dilegimiz iyilik guzellikdan yana :thumbup:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 3
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,031 saniye - 28 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft