Malzemeler
• 1 kg. koyun yada kuzu eti
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 orta boy soğanın suyu
• 3 adet domates
• 6?7 adet yeşil biber
• Tuz
Tarif
Soğanı ince ince parçalara doğrayın, üzerine bir miktar tuz serpin ve 10
dakika böyle beklettikten sonra iyice sıkarak suyunu çıkarın. Bu suyu etin
üzerine dökün.
Aşağı yukarı 2 şer santim en ve boyunda küçük parçalara doğranmış kuzu
etini bir kaba koyup üzerine zeytinyağı ile soğan suyunu ilave edin ve
iyice karıştırdıktan sonra 1-2 saat kadar bir tarafa bırakın.İki saat
sonra, bu etleri alarak, her bir parça eti sıkıştırmadan şişlere dizdikten
sonra harlı bir ızgara ateşinde her tarafları kızarıncaya kadar yaklaşık
4-6 dakika kadar pişirin. (Bazen etler yağlıca olduklarından ateşi
parlatır. O takdirde ateşe birkaç tutam tuz serpmelidir.)
Etler pişince şişten sıyırmak suretiyle tabağa alın.
Etlerin yanına garnitür olarak, küçük doğranmış domates ve yeşil biberleri
bir şişe geçirerek ateşte biraz pişirin ve tabaktaki etlerin yanında servis
yapın.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...