Malzemeler
• 1200 gr. kuzu veya koyun eti
• 2 adet domates
• 3 adet havuç
• 1 sap kereviz
• 5 adet patates
• 1 adet soğan
• 2 tatlı kasığı kekik
• 1 çorba kasığı margarin
• 8 adet yağlı kağıt
• Karabiber
• Tuz
Tarif
Domatesin kabuklarını soyup, küçük parçalara dograyın. Soganı rendeleyin,
maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince
dograyın. Havuçların dıslarını kazıyın, kabukları soyulmus patateslerle
birlikte ufak parçalara dograyın. Eti de kusbası dograyın bir tavaya
margarin ile rendelenmis sogan ve kesilmis etleri koyarak karıstırarak
kavurun.
Etler kavrulunca bunları yaglı kagıtların ortalarına yerlestirin. Sebzeleri
de üstlerine serpistirin, tuzunu, biberini ve kekigini de serptikten sonra
her yaglı kagıdın uçlarını paket yapar gibi birlestirerek iyice kapatın.
Kagıt paketleri bir tepsiye yerlestirdikten sonra orta sıcaklıkta bir
fırına koyun. Frının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pisirin
kebaplar pisince bunları kagıtlarıyla servis tabagına yerlestirip servis
yapabilirsiniz.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...