Malzemeler:
12 tane patlıcan
12 tane kabak (Yazdan kurutulmuş)
4-5 (baş) biber
100 gr salamura asma yaprağı
1/2kg az yağlı koyun kıyması
700 gr. Pirinç
Domates salçası, Yağ, Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Kabak ve patlıcanlar sıcak suda yıkanıp ayrı ayrı haşlanır. Yaprakları ve
biberleri sıcak suyla yıkanır. Dolma içi hazırlanır. Önce yaprak sarılıp
tencereye dizilir. Kabak ve patlıcanlar içleri biraz eksik olarak
doldurulup yaprak dolmalarının (sarma) üstüne yerleştirilir. Sarımsak,
nane, limon suyu ilave edilip, tencerenin üstünü kapatacak kadar su konup
piş
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...