Malzemeler:
1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
Tuz, karabiber, nane, 4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı margarin
Yeterli miktarda tuzlu yoğurt
Yapılışı:
Kabaklar dış yüzü sıyrılmadan oyulup yıkanır. Pirinç yıkanır. Et,
karabiber, margarin ilave edilerek karıştırılır. Kabaklar doldurulup
tencereye dizilir. Yüzünü örtecek kadar su doldurulup tencereye dizilir.
Yüzünü örtecek kadar su konur, nane, dövülmüş sarımsak ilave edilir. Dolma
pişmeden 5 dakika önce ayrı bir kapta eritilmiş tuzlu yoğurt katılır. Bir
taşım kaynatılıp indirilir.
Not: Servis bol sulu yapılır. Tuzlu yoğurt isteğe göre az veya çok
konabilir.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...