Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Pazar, 22. Aralık 2024 04:55   User Online: 67 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Sevimli3GerberaDostluk Resimi Cigdemkopek-resimleri4.jpgSarikardelenlerBayrak CamiBebek -7Bayrak1GecesefasiAsterManzara -16KirmizigulCicek -3KaplanBayrak2Dostluk 1Kus -1EllerSevimli 18

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek

En son aktif olan: 22/12/2024 Saat 01:54

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: CHP’nin Cumhuriyeti tamam da, ya diğerleri....
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 3/4/2008 Saat 18:01  
“Cumhuriyet” ya da “türban” ya da “laiklik” nutukları atmak kolay iş...

Ben “partici, siyasetçi” falan değilim, ama bir oturuşta masa başında, hem de ayak ayak üstüne atıp, çayımı ve kahvemi içerek CHP yi eleştiririm...
Zannedersem Atatürkçü biri olarak buna hakkımda vardır... Doğrudan ve açık açık CHP’den söz ediyorum ve soruyorum...

Masa başında hazırlanan nutuklarda, CHP’nin C’si, yani Cumhuriyet’i var, var da, gerisi H’si, yani Halk’ı ve de P’si, yani Parti’si nerede...

CHP Lideri Deniz Baykal ve arkadaşları, ağızlarını açtıklarında diyorlar ki Biz Atatürk’ün partisiyiz...

Yani, Partimiz Cumhuriyet ile yaşıt...
İyi de, neden daha 10 yaşına basmamış AKP’nin mesela Konak’taki, mesela Bakırköy’deki, mesela Çankaya’daki üye sayısı, CHP’nin üye sayısını katlıyor...

Bu adını yazdığım ilçeler, üstelik CHP’nin kaleleri...

Neden katlıyor çünkü CHP’nin Halk tarafı ne yazık ki, ikmale kalmaktan da öte, sınıfta kalmış, sıfır...

Halkla ilişkisi hiç yok kendisine oy veren milyonlarca kişinin çoğunluğu da istemeye istenmeye oy veriyor sırf AKP korkusundan, tarikat korkusundan, cemaat korkusundan, şeriat korkusundan başka alternatif olsa, o oylar oraya kaçacak ve CHP barajın altında kalacak...

Neden...

Bu sorunun cevabı çok basit sayenizde, CHP’nin H’si gibi P’si de sakatlandı kör, topal, sağır ve dilsiz...

Dahası da var da, yazmaya elim gitmiyor...
Halka gitmeyen parti olur mu...

İl Merkezine, ilçe merkezine arada bir uğrayan parti yöneticisi olur mu...

Masa başında ve parti binası içinde particilik yaptığını zanneden yöneticilerle, CHP nereye kadar varır, işte buraya kadar...

Aklım almıyor başarılı bir belediye başkanı, nasıl bu partinin ilçe kongresi, il kongresi, genel merkez kongresi delegesi olamaz yapılmaz açıkçası seçilmesinin önü ayak oyunları ile kesilir...

Küçük parti içi ve hatta kişisel hesaplar ile bu başkanları delege yapmayan bir parti, o başkanlara oy veren binlerce, on binlerce, hatta yüz binlerce insana en büyük saygısızlığı yaptığının nasıl farkında olmaz...

CHP, bir genel başkanı, onun etrafındakileri ya da bir il başkanını ya da bir ilçe başkanını sevenler derneği midir...
Ben, oy verip seçtiğim ve de bana imkanları içinde en iyi hizmeti getiren, başarılı olduğunu gördüğüm, halkın sevdiği bir belediye başkanını delege bile yapmayan bir partiye nasıl saygı duyarım...

Efendim, muhalif...

Hay bütün muhalifler başınıza düşsün zaten düşmüş gibi oluyor ya, böyle bir kafadan demokrasimize, ülkemize, insanımıza fayda gelir mi...

Siz bir yandan AKP’yi ve onu yönetenleri çoğunluk diktatoryası ile suçlayacak, muhalefet istemediğini bağıra çağıra eleştirecek, ama aynı şeyi kendi partinizin içinde kendi partilinize, kendi belediye başkanınıza yapacaksınız sonra da hiç sıkılmadan benden oy isteyip, bir de Demokrasinin, cumhuriyetin, hukuk devletinin bekçisi bizleriz diyeceksiniz

HADİ CANIM SİZ DE...

Bakınız, siz olsa olsa, üstelik zaman tünelinde kalmış bir Cumhuriyetçi derneksiniz ne halkınız var, ne de partiniz...

Onun için öyle ulu orta Atatürk’ün partisiyiz falan demeyin onun zamanında CHP’nin H’si de vardı, P’si de. Siz yok ettiniz yazıklar olsun...

Saygıyla
Member
Member

KizilZora
Cevaplar: 107
kayıt olmuş: 9/10/2007
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 4/4/2008 Saat 23:00  
CHP elestirmekle AKP güclendiriyorsunuz.Siz kisel olarak elstiri yapiyorsunuz CHP porgrami ya ni yapilanlardan söz etmiyorsunuz.Sizler CHP elstirken yerden yere vurur iken MHP yi elestirdiginizi okumuyorum(türban yassai MHP destegi ile cikti)

Bu yazilarinizin rengi MHP yakinliginiz gösteriyor ve MHP yakinlarinin Kemalist Atürkcüyüm deme hakki yoktur.

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/4/2008 Saat 12:58  
Eleştiriniz için teşekkür ederim. CHP yi eleştirdiğim için eğer AKP güçleniyorsa birazcık CHP li yöneticiler biz nerede hata yapıyoruzda oy kaybediyoruz diye düşünüyorlar mı acaba?

CHP de yaş ortalamasına bir bakarmısınız artık dinazorlaşmış yönetim istemiyoruz. Gençlerede katılım hakkı verilsin istiyoruz ve verilmediği için de sonuç ortada. Tutarsız siyaset iktidarı hiç hedeflemeyen yönetim ve kısır çekişme.

Anlayamadığım MHP li olduğumu nereden çıkardınız ki. Benim gözümde DTP ülkeye ne kadar zarar veriyorsa MHP de o ölçüde zarar veriyor.
Cevap 2
Member
Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 9/4/2008 Saat 21:38  
Slm Bence68 Paylasimlarinizi takip ediyorum ;) Gün gelyior cok guzel espirili yazilariniz var renkli bir kisiliginiz var.Lakin yazilarinizi Takip etigim kadari ile MHP hakinda bir elestiri okumadm bu zaman kadar.

Alıntı:
Benim gözümde DTP ülkeye ne kadar zarar veriyorsa MHP de o ölçüde zarar veriyor.

Burda bunlari Paylasalim isterim kim zarar veriyor ise yazalim.Br ipten cekelim cekelimki Bayaragimiza sahip daha ii ciklaim.

Cevaplar: 92
kayıt olmuş: 6/11/2004
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 11/4/2008 Saat 09:23  
CHP bu kadar suistimali hak eden bir parti degildir.

yönetenleri elestirelim. ama olgulari yipratmayalim.

taraf olarak bişr tarafi yaparken bir tarafi yikmayalim. :thumbdown:

peki bizler bu bildiklerimizi ayak ustu söylemlerimizin sadece dildemi savunuculugunu yapiyoruz.
sadece yazilarla mi???

Chp elden giderken ki iddia budur bence; seyirci ve söylemler yazilarlami katkimiz sinirli bu söylem ve yazilarimiza bir sebep sonuc iliskisi getiremiyormuyuz.

peki soruyorum.

siz ne yaptiniz Chp icin;

ben ne yaptim;

mucadele bitiyormu?

teslim mi oluyoruz.

bu gerceklerin hangi noktasindayiz???

yardan da serden de vaz mi geciyoruz yitip gitmesine gözmu yumuyoruz :redhead:

icerden ve disardan hala CHP ve T.C. yikilamadi. hayal kurmayalim yikamazsiniz. temel saglam ustune sadece kacak insaat yaptilar. bu kacak insaatlar eninde sonunda yikilacak ve temel baki kalacakdir.

saygilarimla,

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Member
Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/4/2008 Saat 23:35  
Temelin baki kala bilmesi icin gercekleri görüp sahiplenmeyi bilmeliyiz.Senelerce aykta uyutulduk artik uyumayalim derim.Gün gibi ortda hersey gece gibi karanlik degil artik bir cok durum türkiyede.

Cevaplar: 92
kayıt olmuş: 6/11/2004
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 17/4/2008 Saat 10:22  
haklisin kizilzora hersey aydinlik artik turkiyede :thumbup:

uyanmakonusu ewet uyanalim artik :zalkis:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 6
Junior Member
Junior Member

Cevaplar: 2
kayıt olmuş: 21/8/2006
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 21/4/2008 Saat 17:05  
sevgili dostlar siyasi konularda buradan ne kadar doğru yanlış bilmediğim için pek fikrimi aktarmak istemedim ama.. geçmiş yıllara bakınca .. atatürkçü laik. milliyetçi.. islamcı.. diye kamplara bölünmedikmi.!!!!!!!ya şimdi..

Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 2/5/2008 Saat 23:12  
Böünmler gecmistede oldu simdi de var var olmyada devam edecek uyanmaliyiz.YETER demsini Halk olrak bilmeliyiz.

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/5/2008 Saat 09:40  
Yorumlar gerçekten ilginç ve güzel, elinize yüreğinize sağlık...

Arkadaşlar yeni kongreden çıkmış CHP ne kazandı acaba? Yönetim aynı, delege aynı üst kurul, alt kurul ve sayamayacağım bir sürü kademe... zaten halk ile kopuk yaşayan bir süreç içinde bulunan parti yeni kanmı kazandı?

Umarım yanılıyorumdur, bu durum AKP ile MHP nin ekmeğine yağ sürmekten öteye gitmeyecek gibi göünüyor. Ama dediğim gibi inşallah yanılıyorumdur.

Saygılar.
Cevap 9
Member
Member

KizilZora
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/5/2008 Saat 23:35  

Alıntı:
Siyasi tarihimizin en önemli siyasi organizasyonu olan CHP"nin Cumhuriyet"le eş bir tarihi var. Büyük başarılar kadar hüzünlerin de yaşandığı CHP, tarihine kısaca göz atalım:

-CHP, Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923"de kuruldu.Atatürk"ün ardından 12 Eylül 1980 askeri darbesine kadar sırası ile İkinci

Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Bülent Ecevit genel başkanlık yaptı. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk"ün önderliğinde bağımsızlığını kazandı,

Cumhuriyeti kurdu, saltanatı kaldırdı, hilafete son verdi. CHP"nin bayrağında yer alan altı ok “Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, devletçilik ve devrimciliği” sembolize ediyor.1960"lı yılların ortalarında CHP, sola açıldı ve kendisini “ortanın solu” olarak tanımladı

1970"li yıllarda Ecevit ile birlikte ideolojisini “demokratik sol” olarak lanse eden CHP “devlet partisi” görünümden “halk partisi”ne doğru geçiş yaptı. Sosyalist enternasyonale de katılan

CHP, sonradan sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimsedi. 12 Eylül askeri darbesi ile kapatılan CHP, 80"lı yıllarda birkaç parçalı yapıda siyasetini sürdürdü

Kisisel kimlige bakmiyoruz Tabana bakiyoruz,digerleri icin diye bilrimiyiz?Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, devletçilik ve devrimciliği” sembolize

Bunun Mücadelesini verenn CHP oldu.

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 6/5/2008 Saat 19:30  
Eline yüregine saglik dost cok güzel tanımlıyorsunuz ama korkarım bu gidişle tabanda kalmayacak. Öncelikle halkla bütünleşmek gerekir.
Cevap 11
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,069 saniye - 32 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft