Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Pazar, 22. Aralık 2024 05:15   User Online: 67 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Manzara -Tabiat 4Dostluk Resimi 8Manzara -11Bebek BayrakBeyaz AmberSevimli 18Kirmizi beyaz lallerDostluk Resimi 4Cicek -5Bayrak Gul1CigdemManzara -16kopek-resimleri4.jpgBayrak1Kedi -1Sen gitinDostluk Resimi 5Dostluk Resimi 7Cicek -3

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Bingöl Ilcesi Adakli
Junior Member
Junior Member

sabireden
Cevaplar: 2
kayıt olmuş: 5/8/2004
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 31/3/2008 Saat 12:47  
1987 yilinda ilce olan Adakli

yüzölçümü
879 km²

Nüfüs
Merkez :3370
Köyleri :14971
Toplam :10856

Merkez bagli 5 mahalle
lce bagli olan köy sayisi 36

Bingölun baska ilerinde oldugu gibi bu ilcemizde nufus azaliminda
Sanayi imkani az olan ilimizde bu ilcede de göc baya yüksek oranda
Genclerin cogu askere gitmeden baska ilere göcer en sonleride Askerde sonra geri dönmezler :-)

Ekonomi

ilcenin Madeni konusnda halk arasinda reservlerin oldugu denilir tek devlet kurumlari tüm ilde oldugu gibi bu ilcemizde hic bir arasdirma lari mevcut degil

Tarim alani daglik bölge olmasi nedenile de fazla etken rolu yok

Hayvancilik ilcen asil gecim kaynagidir
Hayvancilik de son zamanda dogudaki genel sorular nedenile baa sorunlar var.

Türkiyenin öve evlat Bingöl ve ilceleri

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 3/4/2008 Saat 08:31  
İleniz için teşekkürler arkadaşım.

Bu belirttiginiz yatırım eksikliği sadece Adaklı da değil maalesef yurdumuzun her yerinde görülmektedir.

Sizin gibi bilinçli birinin ezilmişlik edebiyatı şeklinde yazılım yapmasına bir anlam veremedim doğrusu.

İlçede son zamanlarda, tarımsal alanda seracılık başlamış, sebze ve meyve bahçe sayısında büyük artış görülmüştür. İlçe merkezi ve köylerde ceviz üretimi, kavak yetiştiriciliği ve arıcılık yapılmaktadır.

Ama her ne hikmetse bunların başlaması ile birlikte bir anda özellikle karakollar, emniyet amirliği okullar devamlı saldırıya maruz kalmaktadır. Şöyle diyeyim ilçeye girişte mermi deliği olmayan okul karakol ve resmi kurum yok gibidir.

Belki abartılı bulacaksınız bu yazımı ama birazcık araştırırsanız son günlerde malum örgüte ait sığınakların nerede bulunduğunu göreceksiniz.

[tarihinde düzeltildi 3/4/2008 Saat 08:32 Yazar Bence68]
Cevap 1
Junior Member
Junior Member

Cevaplar: 92
kayıt olmuş: 6/11/2004
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 3/4/2008 Saat 11:35  
yinede masum halkin haklarini göz ardi etmemizi gerektirmez bence malum örgutun siginaklarinin orada olmasi :redhead:
tam tersi bu yöremize daha cok ilgi göstermemiz gerekdgi kanaati bende hasil olmakda...

yıkıcı degil yapici olmakda fayda var :thumbup:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 2
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 3/4/2008 Saat 12:48  
Yüregine saglık Aslıyok haklısın.

Ama biliyorsun ben Yozgatlıyım yokluk içerisinde bir yerdir. Bizim orada da ezilmişlik edebiyatına bürünerek dağamı çıkılsın.

Karakol okul resmi daireler talan ederek ufacık birseyde kadın ve cocukları ön safa sürerek eylem mi yapsın.

Sadece güneydoğuda kız çocukları okula gönderilsin diye devletin para verdiğini biliyormusunuz. Hatta ve hatta kacak elektriğe göz yumduğunu. Böyle uygulama olunca ne yalan söyleyeyim benimde dağa çıkasım geliyor...
Cevap 3
Junior Member
Junior Member

posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 3/4/2008 Saat 13:50  
elbette bu durum daga cikanlari hakli göztermez ama buda topragimizdan masum halkimizdan vazgecmek anlami yuklenmemek gerekdigi gibi tam tersi layikiyle ve fazlasiyla ilgiyi hak ederler . cunku hedef once onlari kazanmak olmalidir buda hizmetlerle mumkundur. :redhead:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Ziyaretçi

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 3/4/2008 Saat 18:18  
Galiba sizlere göre yanlış düşünüyorum ama yinede yazacam...

Feodal idarenin hüküm sürdüğü bir bölgede siyasal örgüt kurmaya çalışmanın efektif bir faydası yoktur. Seçim zamanlarında, feodal beyi ağanın, aşiret reisinin Ankara’ya çağrılarak kendisinin tatmin edilmesi, milletvekilliği verilmesi yada feodal idaresine dokunulmayacağı sözü verilmesi, o beyin, aşiret reisinin hükmü altındaki seçmenlerin tamamının oyunu almak demektir.

Ama, şu da var ki bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde önemli mevkileri işgal etmiş, ülke yönetiminde söz sahibi olmuş bakan, bürokratların çoğu da doğu ve güneydoğu kökenli. O yüzden, Kürtlerin geri kaldık, çünkü devlet bizimle ilgilenmedi şikayetlerinin samimiyetine pek inanmıyorum. Bugün kendi bölgelerinde yaşayan Kürtlere bir ilgisizlik varsa, bu ilgisizlik devletin değil, kendi içlerinden çıkan bürokrat, aydın ve zenginlerin ilgisizliğidir.

Siz, imamı, öğretmeni, köyüne yol yapan işçiyi öldürüp, daha sonra nasıl devlet bizimle ilgilenmedi dersiniz? Bugün siyasetin en üst noktasında yer alan, bakanlık yapan ve daha Türkçe’yi doğru düzgün konuşamayan bakanlar, danışmanların doğma büyüme güneydoğulu oldukları su götürmez bir gerçek.O zaman, TECE dediğiniz devlet o adamları uzaydan getirip “The Island-Ada” filmindeki gibi özel siparişle mi imal ettirdi? O adamlar güneydoğudan çıkıp buraya kadar gelmişlerse demek ki hep suçladığınız Türkiye Cumhuriyetinin bu işte bir suçu yok.

Kısacası beyler, ihmal edildik mazeretiniz martavaldan öteye gidemeyecek kadar dayanıksız, çürük ve gerçek dışı. Zaten son yayınlanan istatistik ile, güneydoğu illerinin milli gelirden aldığı payın Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ortaya koyuyor. Ha, derseniz ki bu dağılım Sayın Tayyip Erdoğan’ın etrafında kümelenmiş olan güneydoğu kökenli bakan ve diğer danışman vs. adı ile istihdam eden adamların çalışmalarının ürünüdür, ona bir şey diyemem.

Şimdi beni bölgecilik, ayrımcılık yapmakla suçlayacaksınız hepiniz. Biz, kendi kendimizi insanlık, hayırseverlik, vatanseverlik, anlayış, hoşgörü ve daha doğrusu bölücülük yapmayalım aman gerekçeleriyle uyutup etkisizleştirirken, bütün dünyanın gözünü kulağını ve cebini güneydoğuya yönlendiriyorlar. Oralardaki belediyeler, Kürt dili ve kültürü için Avrupa Birliği fonlarından ne kadar para alıyorlar haberiniz var mı? Bugün İstanbul’un suç makinelerinin tamamı nereden geliyor düşündünüz mü? Bu suçlardan elde edilen gelirin nereye aktığını, sokaktan kapılan çantanın içindeki para ile, çantanın sahibine, kardeşine, çocuğuna sıkılan kurşunun satın alındığını bilmeyen var mı? O zaman, memleketimize sahip çıkalım, köyümüzü, çocuklarımızın geleceğini koruyalım dedim, sonra da kendimce gördüklerimi, izlenimlerimi yazdım diye beni suçlarsanız, kanaatimce haksızlık edersiniz.

Ancak, şu bir evrensel prensiptir. Suya düşen taşın halkaları bile belli bir sırayla yayılır. Önce en küçük daire, sonra gittikçe genişleyen daireler. İnsan kendine, ailesine, komşularına, köyüne, iline, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde bütün insanlığa faydalı olmaya çalışır. Ailesine yardımı olmayanın, bir sonraki kademeye geçmesi eşyanın tabiatına aykırı bana göre. Şu anda, bizim öncelikle ailemizi ve yöremizi düşünmemiz icap ediyor. Hele bir yöremiz güzelleşip güçlensin, nasıl vatanseveriz, nasıl dünya vatandaşıyız herkese gösteririz.

Sosyal ve ekonomik yaşamımız ile ordu arasındaki ilinti… Halk desteklemiyor denilen ve bugün devlete karşı isyan noktasına varan PKaKa meselesinde acaba işin aslı öyle mi? Uyutulmaktan sıkıldım, artık narkoz almak istemiyorum.

Nasrettin Hoca rahmetli demiş ya ben yapacağımı biliyorum.

Meseleyle ilintili iki fıkra.

Bizim Temel, bir Kayserili ve bir Diyarbakırlı ile aynı araçta giderken kaza yapmış ve ölmüşler. Üçünü de aynı mezarlığa defnetmişler, Aradan bir saat geçmiş geçmemiş, Temel kendini defnedenlerin yanına dönmüş. Hayırdır inşallah, rüya mı gördük, bu adam nasıl döndü derken bir bakmışlar kazadan kalan yaralar aynen duruyor. “Ne oldu, seni gömdük, sen öldün, nasıl geri geldin” diye sormuşlar. Temel, “buradaki düzen aynen öbür tarafta da var, verdim beşbin dolar rüşvet, geldim geri” demiş. “Kayserili ve Diyarbakırlı neden gelmediler” diye sormuşlar. Temel “valla ben gelirken, Kayserili, rüşveti üçbin dolara indirmek için pazarlık yaparken, Diyarbakırlı ise, ben vermem devlet versin diye ısrar ediyordu” demiş…

Nasrettin Hoca konuk olarak gittiği köyde heybesini çaldırmış. Morali bozuk, suratı bir karış, köy odasında oturmuş, muhtar ve azalar yanında. Hoca sürekli “ben yapacağımı bilirim” diyor, başka şey demiyormuş. Muhtar, Hocanın bu tavrından korkmuş, bütün köyü didik didik aratıp heybeyi buldurmuş. Heybeyi getirip Hocaya vermiş, rahmetli pek sevinmiş. Hayatından memnun köyden ayrılacakken muhtar merakını yenememiş, “Hocam, heybeni bulamazsak ne yapacaktın, yapacağımı bilirim dediğin şey neydi?” diye sormuş. Hoca, “heybem bulunmazsa, evde eski bir kilim var, onu kesip dikip heybe yapacaktım” demiş.

Okunmasını tavsiye ettiğim, yakın tarihimize ışık tutan kitaplar;
Atatürk’le Bir Ömür: Sabiha Gökçen’in Anıları, Altın Kitaplar
Siyasi Günlük, Samet Ağaoğlu, İletişim Yayınları
Bir Yeşilin Peşinde, Asım Zihnioğlu, Tübitak

Sevgi, saygı, esenlik, barış, mutluluk, huzur dileklerimle.
Cevap 5
Member
Member

KizilZora
Cevaplar: 107
kayıt olmuş: 9/10/2007
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 4/4/2008 Saat 22:44  
Slm Sayin Asliyok ve Bence68 arkadsim algilyamadiginiz galiba Sayin Sabireden kendi ilini tantiyor galiba,Siz ise tartisma platformuna cevirmisinz.

Yok sizde Bingölü iseniz ili tanitin tartisma platformu degil burasi bildigim kadari ile. il katogorisi Yönetimin diakatine diyorum lakin Yönetim baslatmis burda :thumbdown:

[tarihinde düzeltildi 4/4/2008 Saat 22:47 Yazar KizilZora]

Rojin
Cevaplar: 174
kayıt olmuş: 11/9/2006
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/4/2008 Saat 16:38  
Slm kizilzora konuyu okudum Yönetimde dikate aliyor efendim. Arkadsalrda bir paylasim yapmak istemisler tabi,Fakat sizin dediginizede katilyiorum bu bölüm tanitim bölümü,Üyeler icinde bu bölümde yer var ora yazmalari gerketi dikatinizden dolayi tsk ederim :zk:

Junior Member

posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 5/4/2008 Saat 20:03  
:thumbdown: forum adminine haklisin kizil

burasi il tanitimi amma velakin bir olgunun vuku buldugu alan ve paylasimlarimiz var. :thumbdown:

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 8
Member
Member

KizilZora
Cevaplar: 107
kayıt olmuş: 9/10/2007
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 9/4/2008 Saat 21:50  

Alıntı:
bir olgunun vuku buldugu alan ve paylasimlarimiz var

Payalasim pek ala olcak olmsa zate fikir alis versinin anlamli kalmaz Sayin Asliyok benim deyinmek istedigim ,Kisi anlatimi btirmeden sizler konuya el atmisiniz.Ve dikatimi cektigi icin dikatinize diye yazdim Üyelere serbest diye bir bölmde paylasaniz daha guzel olurdu .Tabi bu benim düsüncem karar Sizin.

posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 10/4/2008 Saat 09:04  
sayin KizilZora;

ihtariniz dikkate alinmisdir.

ilginize tesekkurler.....

saygilarimizla,

[tarihinde düzeltildi 10/4/2008 Saat 09:04 Yazar asliyok]

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 10
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,044 saniye - 34 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft