UNLU YEMEKLER
Erişte:
Malzemeleri: Un, çorak ve su
Yapılışı: Çorak, büyük bakraçlarakonularak süzülür. Un ile su birbirine
katılarak hamur elde edilir. Hamur büyük leğenlere konulur, hamurun üstüne
ince bir bez serilir. Daha sonra ayaklar temizce yıkandıktan sonra ayaklara
galoş gibi naylon bağlanır. Bu şekilde hamur gece dört beş saat çiğnenir.
Çiğnemenin sebebi hamurun sertleşmesini sağlamak ve hamurun boyunu
uzatmaktır.
Çiğnenen hamur bıçaklarla kesilerek yumak yumak ayrılır. Bunun ardından beş
altı kadın oturur iki kişi yufka açar, diğerleri de bu yufkaları da
erişte[4] olacak şekilde keserler Kesilen bu erişte iplere asılır ya da
dallara serilerek kurutulur. Kurutma işlemi iki gün güneşli hava da
yapılır. Kurutma işlemi bittikten sonra erişte saclarda kavrulur. Kavrulan
erişte bez torbalara konularak saklanır.
sucuklu madımak
Malzemeler
Madımak
Sucuk
2 yemek kaşığıbulgur
1 yemek kaşığı katı yağ
1/2 yemek kaşığından az salça
Tuz,karabiber,kırmızı biber
Su
Yapilis Tarifi
Madımakları robotta ince kıydıktan sonra tencereye su koyup haşlıyoruz,
içine bulguru koyup pişiriyoruz ve süzüyoruz.
Tencereye 1 kaşık yağ koyup sucukları ince doğrayıp biraz pişiriyoruz.Salça
ilave edip bulgurlu madımağın içine koyuyoruz 1/2 su bardağı su koyup
baharatlarını ilave edin ve sıcak servis yapın.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...