Kütahya Köftesi
Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Tarhana
2 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yeterli Miktarda Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene
kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba
kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde
parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su
kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba
kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay
kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin ____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...