Ciğceli Kavurma
Malzemeler: 1 kg kuşbaşı et, ½ kg bulgur, 2 su bardağı süt kaymağı ( Ciğce
), 1 çay bardağı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı: Et haşlanır. Bulgur veya pirinç pilavı yapılır. Pilav servis
tabağına alınır. Kavrulmuş kavurma pilav üzerine konulur. Kavurma üzerine
ise süt kaymağı eritilerek dökülür.
Mancar Yemeği (Çiçekli Mancar)
Malzemeler: 1 kg mancar, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 adet domates, 1 adet
soğan.
Yapılışı: Mancar ayıklanarak soğuk suda iki saat süre ile bekletilir ve
sudan çıkartılır. Kısık ateşte haşlanır. Soğan yağ içinde kavrulur.
Haşlanmış mancar kavrulmuş soğan içine karıştırılarak 5-10 dakika
pişirilir.
Cızlama (Akıtma)
Malzemeler: ½ kg un, 1 tatlı kaşığı maya, 1 çay kaşığı tuz, 1,5 bardak
su.
Yapılışı: Un, tuz, su, maya akıcı olacak şekilde hamur yapılarak kabarmaya
bırakılır. Saç veya tava içine yağ sürülerek 1 kaşık hamur atılır. Kısık
ateşte pişirilir.
NAZLI (Otur Fatma Tatlısı) Bilinen keke benzer şekilde yapılan en çok çayın
yanında tercih edilen tatlılardan biridir. 2 tane yumurta,1 bardak yoğurt
ve şeker, aldığı kadar mısır unu, az miktarda karbonat büyük bir kabın
içinde iyice karıştırılır. Yağlanmış olan tepsiye hazırlanan hamur
boşaltılır ve fırında hafif ateşte pişirilir. Tatlı çok kısa sürede piştiği
için ‘Nazlı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle de
pişirilirken dikkatli olmak ve ateşi iyi ayarlamak gerekir.
Höşmerim
Malzemeler: ½ kg tuzsuz taze peynir.1/2 paket margarin, ½ kg şeker, 1
bardak un.
Yapılışı: Peynir ateş üzerinde karıştırılarak sarartılır. Un, yağ, şeker
karıştırılarak 15-20 dakika kadar pişirilir sararınca indirilir. Kaşık
kaşık servis yapılır.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...