Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Perşembe, 26. Aralık 2024 14:36   User Online: 51 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Bayrak3KaranfilDostluk 1Dostluk Resimi 9LalelerGuen_Batimi.jpgGerberaUykusu kacmisSevimli 8Kedi -2Sevimli 4Bayrak CamiAslanSevimliTabiat 10Manzara -10Fantazi Resim 9Fantazi Resim 4Elde MumTabiat 2

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Mutfagi
Member
Member

Rojin
Cevaplar: 174
kayıt olmuş: 11/9/2006
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 18/2/2008 Saat 23:01  
YÖRESEL YEMEKLERİMİZDEN BAZILARININ YAPILIŞI

SULU PİLAV: Gerekli malzeme; düğürcük. tereyağı, salça, tuz, taze biber, soğan, domates, kemikli kuru kıyma, (Malzeme kişi sayısına göre ayarlanır.)

Yapılışı: Tereyağı bir tencerede eritilir, çok az kuru soğan yağda kızartılır, taze biber eklenerek karıştırılır, domates de ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Kemikli et sosa katılır, düğüıviik. bulgur ilave edilir, salça konur ve 5 dakika kadar kavrulur, yeterli su ilave edilir ve kaynadıktan sonra hafif ateşte yarım saat pişirilir. İsteğe göre pul biber ve patates ilave edilir.

ARABASI ÇORBASI: Gerekli malzeme; hindi veya tavuk, tereyağı,
un, acı biber veya süs biberi.

Yapılışı: Arabası, çorba ve hamur olmak üzere iki bölümlüdür.

Çorba: Büyükçe bir tavada tereyağı eritilir ve içine un konarak rengi kahverengiye gelene kadar kavrulur. Diğer tarafta, içine kaynamış hindi veya tavuk suyu bulunan tencereye karıştırılarak dökülür. Bu karışıma acı süs biberi atılarak, haşlanmış hindi veya tavuk eti ilave edilerek özleşinceye kadar kaynatılır.

Hamur: Bir kapta ılık suya un bulanır. Daha sonra bu bulamaç, tencerede kaynayan suya yavaş yavaş dökülerek karıştırılır ve bir müddet pişirilir. Belli kıvama geldikten sonra tepsi veya sinilere ince olarak dökülür. Tahta kaşık ile alınan hamur, tasa konan arabası çorbasına batırılarak hamur çorba suyu ile çiğnenmeden yutulur. Mide ve bağırsak tembelliğine çok" iyi gelen bu çorba kış aylarında sıkça yapılır.

KÖY DOLMASI (İLİSIRA DOLMASI): Gerekli malzeme; taze veya kuru patlıcan (uzun ince kesilmiş) bulgur, kıyma, maydonoz, baharat, tereyağı,salça, tuz, domates.

Yapılışı: Kuru patlıcan haşlanır. Kıyma, bulgur, rendelenmiş domates, salça, maydonoz ve baharat ilave edilen harç karıştırılır ve el içerisinde oval hale getirilir. (İçli köfte biçiminde) Daha sonra haşlanmış patlıcanlar dışına sarılarak tencereye yerleştirilir üzerine örtecek kadar su konulur. Tuz ilave edilir bir ağırlık konarak ağzı kapatılır ve 45 dakika pişirilir. Sarımsaklı süzme yoğurt ilave edilerek yenilir.

CİBE DOLMASI: Gerekli malzeme; pirinç veya bulgur, kıyma veya ciğer, maydonoz. kuş üzümü, yeşil biber, temiz koyun bağırsağı veya karnı, baharat, yağ, domates, salça.

Yapılışı: Yağ eritilir, soğan ve ince doğranmış biber yağda kavrulur, kıyma veya ciğer ilave edilerek karıştırılır. Maydonoz, salça, domates, kuş üzümü ve baharat ilave edilir. Daha önce temizlenerek hazırlanmış olan bağırsak veya karına doldurularak dikilir. Ateşte 60 dakika pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ilave edilerek yenir.

BULAMAÇ: Gerekli malzeme; kepekli un, tereyağı, kuru kıyma ve baharat.

Yapılışı: Tereyağı tavada eritilir, un ilave edilir ve topaklanmaması için bol bol karıştırılır. Unun rengi esmerleşince kıyma ilave edilir. Un kahverengi olunca su ilave edilir ve bir müddet daha karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharat ilave edilir. Mayalı dediğimiz ekmekle yenilir.

BATIRIK: Gerekli malzeme; düğür-cük, tahin (veya ceviz, menengiç vs.) soğan, domates, taze biber, maydonoz, yedi türlü baharat, tuz, sumak, salça, biber salçası.

Yapılışı:
Düğürcük büyükçe bir tepsi üzerine dökülür. Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, ince kıyılmış biber ve maydonoz, kızartılmış tahin ve baharat ilave edilerek ovulur. Düğürcük yumuşayıp dişe dokunmayacak hale gelinceye kadar ovulur, sonra da küçük sıkmalar haline getirilir. Soğan piyazı, domates, salatalık ve turşu ile servis yapılır. Ayrıca sulandırılarak da yenilir. Cevizli menengiçli, susamlı, fıstıklı şekilleri de yapılabilir. Besin değeri çok yüksektir.

BİDİK:
Gerekli malzeme; un, yağ, yumurta ve tuz.

Yapılışı:
Un yoğrulur ve hamur haline getirilir, tuz ilave edilir. Hamur bezeler haline getirilir. Hamurun içi açılarak (kenarlı şekilde) içine az miktarda tereyağı ve yumurta kırılır. Sucuk da konabilir, fırında pişirilir, güzel bir yiyecektir.



____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen Zaman ...
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,046 saniye - 18 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8100 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11187 okuma)
Mektup......
(12001 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12025 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11785 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12013 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12178 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft