Malzemeler: 1 demet emen kömeci, 1 demet yarpız, 1 demet evelik, 6 dal
pancar yaprağı, 2 kg yoğurt, 1 su bardağı bulgur, 7 su bardağı su, 3 diş
sarımsak, 4 kaşık un
Yapılışı: Tencereye su konularak bulgur kaynatılır. Buna ince ince
doğranmış bütün otlar ilave edilip iyice pişirilir. 4 kaşık un su da
ezilerek karışıma ilave edilir. Diğer tarafta ayran hazırlanır sarımsaklar
ezilerek ayrana katılır. Pişirilen karışıma sonra ayran eklenir. Bir iki
taşım kaynatılıp ateşten alınır.
Bozbaş
Malzemeler : Yarım kg et, 1 baş kuru soğan, Yeteri kadar yağ, 2-3 adet
patates, 1-2 tane domates, Bir yemek kaşığı salça, Lepe (Nohutun
kırılmışı)
Yapılışı: Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyılıp konur. Et
normal büyüklükte doğranır, yağla birlikte hafif kızartılır. Sonra domates
doğranıp, salça hafif sulandırılıp tencereye dökülür. Tencerenin yarısına
gelecek şekilde su koyulur. Biraz kaynadıktan sonra lepe (kırılmış nohut
yerine sade nohut da konulabilir) konur. Patatesler dörde bölünüp tuz da
eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Altı hafif kısılarak yarım saat
kadar pişmesi beklenilir. İçi biraz çukur yemek tabaklarda servis yapılması
tavsiye edilir.
Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse lezzetine lezzet katılır.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...