Kilis mutfağı kendisine has yemekleri ile zengin bir yapıya sahiptir.
Yemeklerimiz; "günlük pişen yemekler" ve "özel günlerde yapılan yemekler"
olmak üzere ikiye ayrılırlar. Yemeklrimizin temelini et ve bulgur
oluşutrur. Bunun yanında sebze ağırlıklı yemekler de mevsimine uygun olarak
yapılmaktadır.
Kilis yemekleri zengin Türk mutfağının özellikleri taşımakla birlikte Halep
mutfağının özellikleri de yansıtır. Ön planda yağlı , baharatlı yemekler
olduğu gibi zeytin yağlı yemeklerde Kilis mutfağının vaz geçilmez
unsurlarındandır. Zeytinyağı yörede yetiştirilen yüksek kaliteli
zeytinlerden elde edilir ki hemen her Kilis'linin mutfağında bulunan
vazgeçilmez bir besin maddesidir.
Kilis yemeklerinde damak zevki ön planda gelmektedir. Yemeklerin lezzetli
ve emekli olmasına özel önem verilir. Yemeklerde , yemeğin özelliğiğne göre
çeşitli baharatlar kullanılır.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...