Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Perşembe, 26. Aralık 2024 14:42   User Online: 57 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Beyaz kardelenSevimli 19Sevimli 18Sevimli 20Sevimli 17ates_guel.jpgTabiat 9Kus -1SevimliCicek -3Tabiat 5Sevimli 21Sevimli 10Deniz BayrakBayrak3Sevimli 9Manzara -12Kedi -1Sevimli 11Bebek Bayrak

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Türkiye tanitim - Türkei Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: BALIKESİR'İN TARİHİ,COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ,EĞİTİ
Newbie
Newbie

Cevaplar: 1
kayıt olmuş: 14/5/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/light.gif Yazılış Tarihi: 6/2/2008 Saat 16:48  
Balıkesir yöresinin Balıkesir, çok yönlü özelliklere sahip olması ve coğrafi konumu sebebiyle, tarih boyunca
bir çok kavimlerin yerleşim bölgesi olmuştur.Bölgede bilinen yerleşim zamanı, Yortan
kazılarında ortaya çıkan bilgilere göre, M.Ö. 3200 yıllarına, ilk tunç çağına uzanır.İvrindi
çevresinde bulunan yerleşim yeri paleolitik çağdaş kalmadır.Havran bölgesinde yapılan
araştırmalar, bilinmeyen en eski çağlara ışık tutmaktadır.Bu devirden sonra, Marmara ve
Ege sahillerine yerleşen pelasg kolonileri ise M.Ö. 2000'lere dayanır. Homeros destanlarında anlatılan Troya savaşlarında, Troyalıların yanında Mysialılarında bölgede yerleşmesiyle bölge Mizya (Mysiat) diye anılmaya başladı.Fakat Mizyalılar burada bağımsız devlet kuramamış ardından bölgeyi, ülkelerini kıyılara kadar genişleten Hitiler ele geçirmişlerdir.(M.Ö. 1660)
Mysia Bölgesi Hititlerden sonra sırasıyla Friglerin, Lidyalıların, İranlıların, Büyük İskender'in, Bergama krallığının ve Romalıların egemenliği altına girmiştir.Helenistik çağda yörede pekçok şehir devleti kurulmuştur.Bunlardan bazıları günümüzde de antik isimlerini korumaktadır Adremyteion (Edremit), Pendoramus (Bandırma), Ertekta (Erdek) gibi.Mysia'daki şehir devletlerinin en önemlisi Kyzikos'tur.İlk çağlarda bütün bölge Perslerin istilasına uğramışsa da
akıllı politika ve yerinde tedbirlerle Kyzikos Roma çağına kadar bağımsız ve imtiyazlı olarak
önemini korumuştur.Bölge VII.yy'dan itibaren Müslümanlar tarafından tanınmaya
başlandı.İstanbul'u iki defa kuşatan İslam Orduları Mysia'dan geçtiler.1071 Malazgirt
zaferinden sonra Selçuklu Türkleri Anadolu'ya hakim olmaya başladılar.Batı Anadolu'da Bizans
karşısında olan Selçuklu uç beylerinden birçoğu bağımsız beylikler kurdular.Bunlardan Kalemşah
Beyin oğlu Karesi Bey'de Mysia ve dolaylarında Karesi Beyliğini kurarak Balıkesir'i kendisine
merkez yaptı.Kısa zamanda Kyzikos ve Biga dışında Çanakkale Boğazına kadar bütün bölgeyi
ele geçiren Karesi oğulları kurdukları donanma ile defalarca komşu beyliklerle birleşerek Trakya
ve adalara akınlar yapmışlardır.Daha sonra Osmanlıların egemenliğine giren Karesi, merkezi
Kütahya olan Anadolu beylerbeyliğine bağlı bir sancak merkezidir. Karesi sancağı, Marmara kıyılarına yakın yerlerde doğu taraftaki bir kısım topraklar hariç, hemen hemen şimdiki il topraklarını kapsamaktaydı.Karesi emirleri Osmanlı devleti emrinde çalışmalara başladıktan sonra Rumeli'nin sethinde önemli görevler üstlendiler.Osmanlı döneminde Balıkesir ve çevresi sakin bir hayat sürdü.1862'den itibaren konar-göçer Yörük aşiretleri zorla bölgede iskana geçirildi.1878 sonunda gelen muhacırlar bölgede yeni köyler kurdular.İzmir'in işgalinin hemen ertesi 16 Mayıs 1919'da Balıkesir'de toplanan Redd-i İlhak cemiyeti silahlı direniş kararı aldı. 28-29 Mayıs 1919'da Ayvalık'a asker çıkaran işgal kuvvetleri karşısında sivil
güçlerden oluşan bir ceple buldu.Kısa zamanda gelişen karşı hareketi sonucu
Akhisar, Ayvalık, İvrindi ceplerinde düşmanın önünde 13 ay direnildi.30
Haziran 1920'de işgal edilen Balıkesir 6 Eylül 1922'de kurtuldu.
Balıkesir Dolaylarında ilk defa adı geçen şehir Agiros (Achiraus) dur.Daha
sonra İmparator Hadrianus burada bir şato yaptırdı.Burası Paleo Kastro (Eski
Hisar) diye şöhret yaptı.Sonradan burada kurulan şehre, bu isimden bozma
olarak "Balıkesir" dendiği bir çok tarihçilerce kabul edilir. Bir söylentiye göre de bu havalinin "Balı-Kesir" denmiştir.Balıkesir adının, bölgeyi zapteden İranlı Devlet adamlarından Balı-Kisra'nın adından geldiğini veya Polikayseros'dan bozma olduğunu söyleyenler de vardır.Bazı tarih ve coğrafya kitaplarında Balıkesir'in yerinde "Balak Hisar" veya "Balık Hisar" yazılır.Türklerin Orta Asya'nın bir hatırası olarak, burada kurulan şehre Balık Hisar (Hisar Şehri) demiş olmaları akla gelebilir.Fakat bunu ispat etmek mümkün değildir. Balıkesir coğrafyası hakkında... Balıkesir ilinin büyük bir kısmı Güney Marmara'da yer almakla birlikte, hem
Marmara hem de Ege Böl-gesi'nde toprakları bulunmaktadır. Doğuda Bursa,
Kütahya, güneyde İzmir, Manisa; batıda Ege Denizi, Çanakkale ve kuzeyde
Marmara Denizi ile çevrilidir. Yüzölçümü 14 292 km2 olup, kent merkezinin rakımı
139 metre'dir. İl arazisinin % 45'i (640 335 hektar) orman, % 8'i (112 292
hektar) mera, % 33'ü (471 165 hektar) tarım arazisidir. Sulanan arazi 83 582
hektardır. Balıkesir İli, Anadolu Yarımadası'nın kuzeybatısında ve önemli bîr bölümü Marmara coğrafi bölgesinin, Güney Marmara bölümünün, Karesi yöresinde; diğer küçük bîr bölümü İse, Ege coğrafi bölgesindeki Asıl Ege bölümünün Kuzey Ege kesiminde yer alır. Ege Denizi'ndeki kıyıların uzunluğu 115.5 km (Ayvalık: 54 km, Gömeç: 17.5 km, Burhaniye: 12 km, Edremit: 32 km); Marmara denizindeki kıyı uzunluğu ise 175.25 km (Gönen: 8 km, Erdek: 34.75 km, Marmara: 72.5 km, Bandırma: 60 km) dir. İlin izdüşüm yüzölçümü 14456 km2, olup 39a 06 ' ve 40° 39' kuzey enlemleri ile, 26° 39' ve 28° 58' doğu boylamları arasında yer almaktadır. Balıkesir ili 18 ilçe ve merkeze bağlı 3 beldeden oluşmuştur. Bu ilçeler; Merkez ilçesi (1466 km2), Savaştepe (425 km2), Sındırgı (1.433 km2), Bigadiç (1.007 km2), Dursunbey (1.906 km2), Kepsut (894 km2), Susurluk (601 km2), Bandırma (599 km2), Erdek (260 km2), Manyas (589 km2), Balya (952 km2), İvrindi (751 km2), Havran (559 km2), Edremit (708km2), Burhaniye (426 km2), Gümeç, (181 km2) ile Ayvalık (266 km2), Marmara (117 km2) dır. Ayrıca Merkez İlçeye bağlı Kocaavşar, Pamukçu ve Şamlı beldeleri bulunmaktadır. Marmara İlçesi sınırları içinde; Marmara, Türkeli (Avsa), Ekinlik ve Paşalimanı adaları;
Ayvalık İlçesi sınırları içinde de Alîbey (Cunda), Hasır, Küçük ve Büyük Maden adaları yer
alır. Ayrıca Ayvalık'taki Şeytan Sofrası ve Erdek ilçesi sınırlarındaki Kapıdağ Adası çiftli
tombolo ile karaya bağlanarak birer yarımadaya dönüşürken, Alibey ve Patrik adaları da
tombolo ile birleşerek bugün Alibey adası olarak anılan önemli bir doğa güzelliğidir.Balıkesir
İli genellikle tepelerin hakim olduğu bir alan niteliği taşımakla birlikte yer yer 1 800 metreyi
bulan dağların yer aldığı görülür. Örneğin ilin güneydoğusundaki Alaçam 1 652 m, Ulus l
769 m, batısındaki Kaz dağlarının il sınırları içinde kalan bölümündeki Karataş tepesi 1774
metredir. Ovaların başlıcaları ise Sındırgı, Bigadiç, Balıkesir, Manyas, Gönen ve Edremit
ovalarıdır. Bu ovaların denizden yükseklikleri 1 O - 220 m arasında olup, hepsi birer
çukurova niteliğindedir. Anadolu Yarımadası'nın bütünüyle Alp dağ olusumunun (orejenezinin) etkisinde geliştiği düşünülecek olursa, bu yarımadanın kuzeybatısında yer alan Balıkesir İli de Alp orojenezi ile oluşmaya başlamış ve Alp dağ oluşumu sonrası olaylarla bugünkü görüntüsünü kazanmıştır. Saha genel hatları ile engebeli hır topografya özelliğini göstermektedir Yer yer 200ü m'ye ulaşan dağlar bulunmaktadır. Balıkesir ili sınırları İçinde plato özelliğini gösteren aşınım yüzeyleri geniş bir yer tutar. Dağlık ve platoluk alanlar akarsular tarafından derin vadilerle yarılmıştır. Ayrıca sahada özellikle çöküntü alanlarında gelişen ovalar önemli yer kaplar. Anadolu Yarımadasının kuzeybatısında yer alan Balıkesir İli'nin bulunduğu alanın,
günümüzden yaklaşık 225 milyon yıl önce (Perm) tortulanmış kireçtaşı formasyonlarından
anlaşıldığına göre; o dönemde denizel ortam halinde olduğu söylenebilir. Menderes,
Uludağ ve Kaz Dağı kütlelerinin (masiflerinin) arasında kalan bu derin denizel ortamda
ikinci jeolojik zaman (Mesozoyik) süresinde şist, radyolarit, kumtaşları ve kireçtaşlan
birikmiştir. Ancak bu malzemenin üstüne ayrıca bu zamanın sonuna doğru Alt Kretase
yaşlı deniz gibi volkanik püskürtme ürünleri olan ofiyolitlerin yerleştiği söylenebilir.
Dördüncü zamanda ise tektonik, volkanîz-ma ve tortulanma hareketleri sahanın ana
iskeletini oluşturmuştur.
Balıkesir İli'nde dağılış gösteren zonal topraklar, 4 ayrı grup olarak kendini
göstermektedir. Bunlardan kireçsîz kahverengi orman toprakları, en geniş yayılıma sahip
topraklardır. Mctamorfik şist, melanjlı seri, granit ve granodiyonil ile volkanik ka-yaçlar
üzerinde, nispeten yüksekçe kısımlarda karşılaşılan bu topraklar, çoğu kez yoğun bir
orman örtüsüyle de kaplıdırlar Kireçsiz kahverengi topraklar Balıkesir ili dahilinde daha çok
bitki örtüsünün tahrip edildiği ve kireçtaşı içermeyen sahalarda izlenebilen topraklardır. Genelde yarı nemli iklim koşulları altında mikaşist, gnays, fillat ve kristalize kireçtaşı gibi anakayalar üzerinde gelişen topraklar kahverengi orman topraklarıdır. Bunlar Edremit Körfezi ile Dursunbey çevresinde görülmektedirler. Kırmızımsı kahverengi Akdeniz topraklan, Akdeniz iklim koşullarının meydana getirdiği peyzaj özelliklerini karakterize eden maki, garig ve kızılcam vejetasyonunun yayılma alanı içerisinde genellikle, kalker ve kalkerli anakayalar üzerinde gelişmiştir. Bu belli başlı toprak tiplerinin dışında Balıkesir İli'nde dar ilanlarda taşlık, kayalık ve kumluk alanlar ile taban suyu seviyesinin yüzeye çok yakın olduğu yerlerde hidromorfik alüvyal topraklar, lagü- ner karakterli ortamlarda da sahil bataklıkları gelişmiş durumdadır.
Bütün iklim elemanlarında olduğu gibi sıcaklık faktörü de alınan güneş enerjisinin durumuna bağlı olarak şekillenmekledir. Balıkesir İli'nde güneş ışınlan en düşük açı ile 22 Aralık tarihinde 26° - 16' ile Bandırma'ya gelmektedir; en yüksek açı İle 21 Haziran tarihinde 74° 08' ile Ayvalık istasyonuna gelmektedir. Balıkesirde eğitim sistemi... ÖZEL ÖĞRETİM : Mayıs 1998 itibariyle il genelinde Özel Okul 8, Motorlu
Taşıt Sürücü Kursu 24, Özel Dershane 30, Bilgisayar Kursu 5, Yabancı Dil
Kursu 6, Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi 3, Anaokulu 1, 77 adet Özel Öğre­tim
Kurumu faaliyetle bulunmaktadır.
İL EĞİTİM ARAÇLARI MERKEZİ (AKŞAM SANAT OKULU) : Milli Eğitim
Bakanlığı'na bağlı ilin, ilçelerin, ve tüm köy okullarının araç-gereç ve donatım
malzemelerinin altyapısını hazırlayan bir kurumdur.il Eğitim Araçları ve Donatım
Merkezi (Akşam sanat Okulu olarak) 1992 yılından itibaren Açık Öğretim Lisesi İl
İrtibat Bürosu olarak hizmet vermektedir.1 996 yılından bu yana da Mesleki
Açık Öğretim Lisesi Programı İle örgün eğitim kurumlarındaki kredi tamamlama
çalışmalarını sürdürmektedir.1997-98 öğretim yılında il bazında Açık Öğretim
Lisesi'nde 22000 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ : Çeşitli sebeplerle eğilimlerini yarıda bırakarak iş hayatına atılmış bulunan gençlerimizin eğitim ihtiyacını karşılamak sureti ile, eğitimde fırsat eşitliğinin yaygınlaşmasına önemli ölçüde katkı sağlayarak bu sistem içinde hızlı bir sanayileşme süreci içinde bulunan ülkemizde ihtiyaç duyulan vasıflı, ara insan gücünün süratli, ekonomik ve etkin bir şekilde yetiştirilmesini amaçlar 1995 itibariyle 49 olan meslek dalı bugün 89'a ulaşmıştır. Halen Çıraklık Eğitim Merkezi Okulları İl genelinde 134 öğrelmen, 7672 öğrenci ile öğrenimini sürdür­mektedir. HALK EĞİTİM MERKEZİ : Balıkesir İli'nin Marmara İlçesi dışında tüm ilçelerde Halk Eğitimi
Müdürlükleri vardır. Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen yaygın eğitim faaliyetlerinin büyük bir
bölümü Halk Eğitim Merkezlerince yürütülmektedir. 1961 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı
büro halinde çalışan Halk Eğitim'i 1962'de müstakil müdürlük haline gelmiştir.
Kuruluşundan bugüne yapılan çalışmalar : Kurs Çeşidi : 150 Açılan Kurs Sayısı : 9 245 Usta
Öğretici Sayısı : 5 660 Kursiyer Sayısı : 182 490 Verilen Belge : 159 179
SAĞLIK EĞİTİM MERKEZİ : 1997 yılı itibari ile bugüne kadar Sağlık Merkezi po­likliniğinde
muayene edilen hasta sayısı 49 51 5'tir. Diş polikliniğinde muayene edilen hasta sayısı 5
167'dir. Diğer tahlillerle birlikte Sağlık Eğitim Merkezi'ne toplam muayene ve tedavisi yapılan
personel sayısı 59 831'dir. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
TARİHÇE : Balıkesir Üniversitesi 11 Temmuz 1932 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulmuş ve 01 Ocak 1993 tarihinden tüzel kişilik kazanmıştır.
ÜNİVERSİTENİN HEDEFLERİ : Hedefimiz Balıkesir'imize, ülkemize ve insanlığa layık olabilecek çağdaş bir eğitim-öğretim kurumu olmaktır. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık dü­zeyini ve bilgi çağını, hür düşünen, laik, demokrat, ülkesinin bölünmezliğine inanan, çağın bilgileri ile donatılmış, Cumhuriyet'e sadık nesiller yetiştirerek mutlaka ama mutlaka yakalayacağız. Bu heyecanı bizler Balğkesir Üniversitesi olarak hissediyoruz ve daima hissedeceğiz. Balıkesir Üniversitesini gerçek anlamda halkın Üniversitesi haline
getireceğiz. Bu nedenle sürekli yenilemek için uğraş verdiğimiz Üniversitemizin
mevcut birimlerine ek olarak önümüzdeki yıllarda Eğİtim-Öğretim faaliyetlerine
başlayacak olan dört yeni bölüm (Resim-İş, Müzik, İngilizce, Okul Öncesi
Eğitimi Öğretmenliği) ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulma
aşamasındadır. Bunun yanında halkın üniversitesi olma yolunda ilerleyen
Balıkesir Üniversitesinin Balıkesir ekonomisine katkısı yıllık 15 trilyon liradır.
Yine Balıkesir'e verdiği hizmetler arasında Üniversite-Sanayi işbirliği
çerçevesinde sanayi ve ticari işletmelere analiz ve ölçüm hizmetleri
verilmektedir. Ayrıca Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezimizde çevreye yönelik tahlil ve analiz hizmetleri gerçekleştirilmektedir.Balıkesirde spor faliyetleri... 1929-1930 yılları arasında Bursa'dan Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu'na
gönderilen öğrenciler arasında, özellikle futbol dalıyla uğraşanlardan " Baba"
lakabıyla anılan Ahmet, Sarı Aziz, Kaleci Raşit, Baba Hüsnü (Beşiktaşlı;), İrfan,
Nedim Ercan, Göbek Muzaffer, Aga İbrahim, Bıroğan Enver, Patla Ratip ve
arkadaşları Balıkesir futbolunun gelişmesi ve kalkınmasında büyük hizmetleri ve
yardımlarıyla o zamanki genç elemanların daha iyi bilgilerle yetişmesinde önder
olmuşlardır.1938 yılına kadar Yurt, Birlik ve Güç kulüplerinde top koşturan bu
futbolcular daha sonraları başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara gibi büyük
şehirlerin ünlü kulüpleri tarafından transfer edilmişlerdir.Yeni kulüplerde başarılı
olanlar, Milli Takım kadrosunda yeralmışlardır.Bu yıllardan sonra Balıkesir
şehrinde, özellikle futbolun ilerlemesinde büyük emekleri geçen İzmir'li milli
futbolculardan Hamit Altay ile Şevket Altuğ başta gelen oyuncular ve
yöneticiler arasında idiler. 1984 yılından itibaren Beden Terbiyesi yaz spor okullarında küçük ve yıldız seviyesinde alt yapı çalışmalarına hız verilmiş, bu çalışmalar 1984'ten itibaren il spor okulları olarak daha yaygın ve etkin şekilde devam etmiştir.O yıl Efes Pilsen spor kulübü ile beden Terbiyesi İl Müdürlüğümüz ortaklaşa basketbol yaz okulunu da faaliyete sokmuştur.1987 yılındaki ilk spor okulunda 340, Efes Pilsen basketbol okulunda 150 olmak üzere 7-15 yaş arası 490 sporcu basketbol tekniği eğitiminden geçirilmiştir. Kurtdereli Mehmet Pehlivanın Hayat Hikayesi
Koca pehlivan 1864 yılında Bulgaristan'ın Deli Orman Kasabasında doğmuş, küçük yaşta
ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelip Balıkesir'in Kurtdere köyüne yerleşmiştir.Yağlı Güreşe bu köyde
başlamış, giderek çevresinde ün kazanan Mehmet, Katrancı Halil ve akranları ile yaptığı
güreşlerde de ününe ün katmıştır.Kısa bir müddet içinde Marmara ve Ege bölgelerinde aranan,
sevilen ve isim yapan Mehmet, daha sonra Avrupa'ya gitmiştir.Paris ve Londra'da yaptığı
serbest yağsız güreşlerde başarı kazanmıştır.Hint Kaplanı diye anılan Gulam Rüstem'i, Britanya
Adaları Baş pehlivanı Chalve ile Rus asıllı büyük şampiyon Hackenschmit'i de yenerek adını
dünyaya duyurmuştur.Son güreşini 1931 yılında İstanbul'da yapmıştır.Ve pehlivanlık
geleneğine göre kıspetine Kabe'ye yollayarak er meydanlarından çekilmiştir.1939 yılında 75
yaşında iken vefat eden Mehmet Pehlivan'ın Kurtdere Köyünde bulunan mezarı 1946'da Beden
Terbiyesi Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştır. II. Kolordu Komutanlığı nedeniyle Balıkesir'de bulunan büyük sporsever Ali Hikmet Paşa kendi adını taşıyan yeni bir stadı 1927 yılında bugünkü otogarın bulunduğu yerde hizmete açınca Balıkesir'di İdmangücü, İdmanyurdu ve İdmanbirliği gibi spor kulüpleri faaliyete geçmiş, bundan sonra da o günün gençliği, gerek atletizm ve gerekse futbol yarışmalarını bir stada taşımıştır. İlimizde ilk ciddi ve seyirci toplayan voleybol karşılaşması 1962 yılında,
şimdiki tenis tesislerimizin bulunduğu 1 nolu kortta Galatasaray kız voleybol
takımı ile Almanya Kız Voleybol Milli takımı arasında oynanmıştır.İlimizde kulüp
kız voleybol takımlarının kurulmasında Balıkesir Lisesi Beden eğitimi öğretmeni
mahide Önalp'ın çok değerli hizmetleri olmuştur.Mahide Önalp'ın yetiştirdiği kız
sporculardan kurulu Yüce Kurtuluş Kız Voleybol Takımı 1965 yılında Konya'da
yapılan bayanlar grup müsabakasına ilk defa katılmışlardır. 1918 ve daha önceki yıllarda başlanıp 1927 yılına kadar Balıkesir'de yağlı güreşler sadece şehrin koşu Çınarı mevkii ile şimdiki Eğinlioğlu Un fabrikası büyük bahçesinde yapılırdı.
Çok ilgi gören bu yağlı güreşlerde, küçük pehlivanlara leblebi-üzüm ile ikişer üçer arşın basma entarilikler, orta yaşlı ve başa güreşen pehlivanlara da güreşin önemine göre çeşitli özendirici ödüller verilir.
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

0,083 saniye - 18 queries
Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8100 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11187 okuma)
Mektup......
(12001 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12025 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11785 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12013 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12178 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft