Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Pazar, 22. Aralık 2024 06:59   User Online: 98 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Crested-PigeonDostluk Resimi 3SevimliManzara -15Cok  Sirinler.Manzara -16KusSevimli 16Sevimli 19LalelerGerberaSevimli3Kus -1Dostluk 3Dostluk Resimi 8Sevimli 20AmberMaviorkideTabiat 1Kedi -1

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: Dürustluk
Site kurucusu
Member

Cevaplar: 162
kayıt olmuş: 28/4/2004
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 12/7/2008 Saat 22:25  
Insanlar cok kolay insani kiriyor ve kirliyor.
Ve cok kirilmalar tabaninda düsüstsizlik yater.

Simdi devirde birde yeni mode olarek hem dürüst olmazler hemde kirilirler.

Suc altinda kürk olsa kimse usdüne geymezmis.

Yalanler ortaya cikdiginda en güzel silah saldimak dir ve bu cok insanlara felsefe olmus.

Ben sahsima cok hata larim oldu ama tek bir konuda kimse beni sucliyemez dürüstsizlik.

Bazen sinirimde sÖzlerimle kirmisimdir ama yalanin arkasina saklanmadim.

Hic bir zaman yanis de olsa dedgim sÖzü saklamadim.

SÖz azda telafüs edilmedikce sÖzün hakimiyeti kisidendir.

SÖz azda cikdikda sÖnra hakkimiyet kisde degil sÖzde.

Kalb kirmak cok kolay ama kalbi onarmak imkansiz.

Ben kalb kirmamak icin emek verdikce kalbimi bin parca ederler.

Ben bilmiyerek bir kalb kirsam bile bin yokusda
su getirip gÖnül almaya ugrasirim.

Benim kalbim kiranlar biak kalbimi gÖnlümü almaya ugrasmaya aksine daha cok nasil kirariz diye cirpinirlar.

Her kim ne ekerse sonunda kendi bicer.

Kiran kirsin ben bilererek hayatim boyu kimsenin kalbini kirmiyecem buna yeminim var.

Bilmiyerek de kirmis oldugum hakli olsam bile o kalbi almasi icin emek vermeye de devam edecem. Basari li olurmim onu yüce Allah bilir.
Velakin ben emegim verecem.

Bu yasa kadar dürüstlik de Ödün vermedim ne kayip oldusada bunda sonra de vermiyecem.

Saygilar :t:

Ziyaretçi
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 13/7/2008 Saat 14:10  
Candan bir merhaba...

Yeryüzünde birşeyler için emek veren kişiler, (sanal da dahil) birbirini görmeden, tanımadan paylaşımlar yaparlar... Pek uygun olmasada dostluk adına çabalarını sürdürmeye çalışırlar... Birbirini görmeden, tanımadan ve sadece hissederek yürüttüğümüz dostluk ilişkisi yaşamımızdaki diğer ilişkilerden çok farklı gelişiyor..

Gerçek yaşamda önce fizikleriyle, giyim kuşamlarıyla, sonra da fikirleriyle ve yaşam görüşleriyle, zihinleriyle tanışırız insanların… Oysa burada, sanal ortamda, önce fikirler ve görüşler ön plandadır, birbirimizi zihinlerimizle tanırız, severiz (ya da sevmeyiz ;) ) ve bazen de tanımak isteriz, görüşür tanışırız.... Değer verir, dost oluruz...

Їok sevdigim bir şair ve filozofun, Halil Cibran'ın sözlerini paylaşayım öncelikle Dostunuz size aklından geçenleri açıklarken ne hayır'ı ne de evet'i ona söylemekten korkmayınız. Ve o sustuğunda yüreğiniz onu dinlemeyi sürdürsün eğer dostun senin içindeki denizin alçalacağını bilmek zorundaysa, bırak yükseleceğini de bilsin..

Yalnızca zaman öldürmek için aranılan dost nedir ki. Dost sizin ihtiyacınızı karşılamak içindir, yoksa anlamsız boşluğunuzu değil.. Ve dostluğunuzun uyumunda, bırakın kahkahalar yükselsin ve zevkler paylaşılsın...

Bazen bu büyü bozulmasın diye, dürüst olamadığımız için, bu tanışmayı istemeyiz. Karşımızdakinin dürüstlüğü veya bizimki. Bir şekilde kafamızda hep dürüstlüğü sorgularız,
güvenmek isteriz yazılana, dostlarımıza.... Gerçekten o kişi mi... Gerçekten böyle mi düşünür.O mu gerçekten bizim etkilendiğimiz, sevgi duyduğumuz... Yoksa yalan mı bize söyledikleri... Yoksa... Yoksa... Bize sevgiden bahseden, yüce duyguları bayrak etmiş kişi acaba nasıl biri... En azından, insanları, iddia ettiği kadar sevmiyor olabilir mi? Zaman içinde tanıdıkça kuşkular başlayacaktır... Hiç kimse yalanı sürekli sürdürecek kadar zeki değildir...Ve hiç kimse de bu yalanlara sonsuza kadar inanacak kadar saf değil... Dürüstlük, özgürlük demektir ve özgürlük kısıtlanmamalıdır asla... ĞÖzgürlüğünüz, kendisine vurulmuş olan zincirlerinden kurtulduğunda, daha büyücek bir özgürlüğe zincir olur. Sürdürmeye çalışacağımız yalan, hatırlamak zorunda olduğumuz uydurma kişilik en çok kendimizi rahatsız edecektir bir gün... ĞÂÂnsan karşısındakini bir süre aldatabilir belki... Hatta uzun bir süre de bunu devam ettirebilir... Ama kendini kandıramaz, bunu hep sürdüremez. Sürdürürse, kişilik sorunları başlayacaktır, yarattığı kahramanı yaşatmaya çalışırken, kendisini yaralamış, hatta öldürmüş olabilir... Ne kaybederiz oysa, ne olur boyumuz kısa veya uzun ise, zayıf veya şişman isek... Sağlığımız yerinde veya değil ise... Eksiklerimiz varsa... Paramız olsa veya olmasa... Veya o filmi görmemişsek, o şiiri duymamışsak.... Ya da o ülkeye gitmemişsek... Sesimiz güzel değilse... O konuya yabancı isek.... Söylediğimiz yaşta değilsek... Manken fotomodel bir kadın veya atletik vücuda sahip bir erkek değilsek.. Ya da yaşamımızda olmadığını söylediğimiz birileri varsa...

Ne farkeder dostluk adına.. Yalanların esiri olarak yaşamak ve bir gün herşeyden kaçmaktansa, dürüst olmayı denesek dostlarımıza ve kendimize... Yarattığımız dünyanın birgün başımıza çökmesindense... Daha kötüsü, bir başkasının dünyasını yıkmaktansa....

Tıpkı okyanusun sahilinde durmadan kumdan kaleler yapan ve sonra da bir vuruşta gülerek yıkıveren çocuklar gibi. Oysa sizler kumdan kaleler yaptıkça okyanus sahile daha çok kum yığmaktadır, ve yaptığınız kaleleri yıktıkça okyanus sizlere gülmektedir..

Kendine mükemmel bir kişilik yaratmak çok kolay...Zor olan, olduğunu dürüstçe olabilmek... En acı gerçeğin bile en güzel yalandan üstün olduğunu hatırla...

Dürüstlük temelinde oturan dostlukların daha değerli ve uzun ömürlü olacağını ta içinde biliyorsun...

Unutma,uzun vadede dürüstlük her zaman galip gelecektir...

Kendini zor olsa da, acı olsa da, kabullen... çok değerlisin. Sonradan acısını çekeceğin hayalleri yaratma.. Acınız, idrakinizi kaplayan kabuğun kırılmasıdır. Nasıl ki, bir meyvanın yüreğinin güneşi görebilmesi için kabuğunun çatlaması gerekir, acı da sizin için öyledir. Kalbinizi güncel yaşantınızın mucizelerine hayran tutabilseydiniz acınız mutluluğunuzdan dahaaz görkemli olmazdı. Tıpkı tarlalarınızdan geçip giden mevsimler gibi, yüreğinizin mevsimlerini de kabul edebilseydiniz, Pişmanlık ve üzüntülerinizin Kışında çevrenize huzur içinde bakabilirdiniz...

Acılarınızın çoğu kendinizce seçilmiştir. ĞÂÂçinizdeki hekimin hastalıklı benliğinizi tedavi amacıyla verdiği tatsız ilaçtır... Bu nedenle, içinizdeki hekime güvenin ve uzattığı devayı sükunetle ve yatışarak için.. Karşındakine güvenmek istiyorsan,dürüstlük arıyorsan, önce kendini güvenilir kılmalısın. Bunun da yolu acı da olsa, zor da gelse kendinle tanış ve bize seni sun..

Їünkü biz kendimiziz, klavyenin tuşlarındakini, sahte dostu değil, sadece ve kendi haliyle insanlar istiyoruz...
Cevap 1
Site kurucusu
Member

red_folder.gif Yazılış Tarihi: 13/7/2008 Saat 16:14  
Selam bence

Güzel bir paylasim.

verdigin örnek de cok güzel :thumbup:

Arkadaslarimizi dostlerimizi elbete özgürlügünde engel olunmaz.

Sanal de olsa bizde dostkelimesi ve arkadaslik kelimesi ayrimi vardir.

Dost dedikmi yalana gerek olmadigina inanirim.
Sorunmi var dost dediklerimiz le yalanler beyaz yalanlerde olsa ihtiyaci olmadan yaza bilecek cesarete olmali.

Arkadas dedgimizde saklasmak iyi günde yanimizda olacegini biliriz.

Dost dedgimiz iyi kötü gün ayrilmazken yanimizda olmasi düsünülür.

O dost dedgimiz kisiler sözde bir cümle yazida olan bir kelime olmamali.

Dost dedigimiz bir bayansa o bayan kadin gözünle bakilmaz can gözüle bakilir.

Sanal alemde cok duydum beylerin bayanlere dost demesi bir bakiyorsun dost diye birbine hitap edenler duygusal ortam paylasiyor.

Bu dostluga yapilan dürüstsizlik.

Dost dedgim kisleri özgürlugunde engelemek de dürüstlik degil.

Dosta hatasiz olacek diye bir kavrimda yok tek dostlugun icinde dürüstlik ön planda cünkü dostler arasinda yalana ihtiyac yok.

Dostluk lerde menfat övgü beklenilmeden yapilir.

Sorun ler olunca dostler dürüstce acik sözle sorunu cözmesi bilmeli.

Dostlukda olsun sevgide olsun her dürüstce paylasilan paylasimda yalana yer yokdur.

konuyu gine kaynatim ya dürstlik de konu bir anda dostluk oldu :partyon:

Saygilar :t:

Member

Cevaplar: 138
kayıt olmuş: 26/5/2008
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/7/2008 Saat 14:54  

Durust olma yollarindan birisi, icimizdeki duygulari sansurlemeden disariya ifade etmektir.

Site kurucusu
Posting Freak

Rojin
Cevaplar: 1061
kayıt olmuş: 11/9/2006
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 15/7/2008 Saat 22:09  
Dürüstlük kisi önce kendine dürüst olmali diyorum.Kendine dürüst olmayan maskelerle gezer ;)

Member

red_folder.gif Yazılış Tarihi: 16/7/2008 Saat 22:53  
Ben igne kendime batirmadan basaksina cuvaldiz sokmam.

Yalan da korkdugum kadar yilanda korkmam
bu benim felsefem.

Hayatim böyu dürüst olmayi tercih etim

beyaz yalanlerin ardina saklanmadim
belki dürüst olmam bana cok zarar verdi
belki de yalani becere bilsem yalani secerdim.

Babam bana her zaman sunu derde bir yalan bin dogru götürür.

Ben ise hayatim boyu yalancilerle ugrasdim
insanlar gözüm icine bak baka yalan söylediler.

En deger verdigim kisler yalanlarile beni maf etiler.

Günü geldi yoluna canim vere bilecegim kisiler beni yalanla karsiladilar.

Ben hancer yarasinda korkmam ama yalan le yaklasip gül dalinla vuranlar yikar beni.

Erkeklerin yalni cogu zaman mahsum.

Bayanlerin yalni cok yikici.

Erkek zambara likle bilinir su dur budur ama acikda aslinda yapdiklari.

Bayan ler ise hanim ayagiini yaper ve yeri gelir seviyorum derler sonra bir bakersin baskasina yaklasim duymuslar yani o kisi ile masa altinda bazi ortamleri paylasir senin sirtin arkasinda.

Karsina cikar kusra bakma ben baskasina his duyorum der san dun sevdigini söylemisdir bugun baskasina his ola bilir.

Erkek bunu beceremiyor kadinlar islerine gelmedigi icin görmezler am akadin arkada oyun yapmasi iyi becerir.

Ben hic erklele yazismam telefon vermem gibi ayakler yaparler.

Saf erkekler bunu inanirler sonra bakarlerki onda bunda teli cikar.

Beyler asil saf olanler capkin zampara gecin seler bile saklamasini beceremiyorlar.

Bayanler ise arkada isler yapmasini yi becerir
ve her bayna kendini hakli gösdermesi iyi bilir.
Hakksiz durumda yalani ortaya cikdigi halde su usdune cikar lar.

Ben bu yazdiklarimda dersim aldimi yok almadim cünkü insanin icinde dürüstligin umutunla aramaya devam ediyorum.

hayat bana yalan söyledin
yasam bana yalan cizdin
Sevgi beni yalanlerinle bogdun
Güvenmek dürüstluk icin mucadel etim maglup oldum ;(

Member

red_folder.gif Yazılış Tarihi: 17/7/2008 Saat 00:46  
bana yalan deme seviyorum dedigin yalanmis
yalan benim halim perisan kildi yaman egledi
Aldatmanin en vahimi yalandan dir
yalanin bugun beni aldatir asil aldatilan kendin olursun
bana inan yalanda ne zaman arinirsan huzur
bulursun.

Basda yalan hep benim canı yakmisdir.
Sonunda yalani diyeni vurmusdur.
Aklın varsa at kurtul yalan ler sonunda seni
yok edecek

yalan Halimi görmesin halim duman olsada
Bir yalan bin dogru olan alir gider
Hayatin yasamin yalanler süzliyemez
Dürüstlikle süsle yasami yalanle degil

Life23 17.07.2008 02:46

Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft