Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Cuma, 01. Kasım 2024 05:31   User Online: 114 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
KusBebek -6Manzara -4Bayrak3Tabiat 6TatliBeyaz AmberSevimli2Manzara -6AsterIrmakManzara -13Hepimizin Bu VatanKaplanBayrak Gul1LalelerFantazi Resim 5GaillardiaTabiat 7Sevimli 11

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: 32.GüNü GEREN TARTIŞMA
Member
Member

Cevaplar: 186
kayıt olmuş: 21/4/2008
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 16/5/2008 Saat 07:55  
32. Gün'ü geren tartışma
16 Mayıs 2008 Cuma 09:47
PKK'nın bitirilmesi için bulunan yÖntem "Kürt Hamas" mı? Bu soru 32.Gün programında gerginlik yarattı.
Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın hazırladıkları 32.Gün’de, Kuzey Irak’ta bu hafta içinde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Programın en dikkat çekici tartışması Emekli Tümgeneral Yavuz Ertürk ile programa Ankara'dan bağlanan DTP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan arasında geçen "Kürt sorunu" tartışması oldu. Programın ikinci tartışma yaratan konusu ise "PKK'ya karşı Kürt Hamas mı" sorusu oldu...

Kanal D'nin haberine gÖre; Hasip Kaplan sorunun eğitim, dil ve kimlik sorunu olduğunun altını çizdi ve Kürtlerin kendi dillerinde eğitim almak istediklerini sÖyledi.

Bu konuşma üzerine Yavuz Ertürk, Hasip Kaplan'a ilginç bir teklifte bulundu. Şırnak'ta 2 yıl tümen komutanlığı yapan Ertürk, Kaplan'a beraber Şırnak'a gitmeyi ve kapı kapı, kÖy kÖy dolaşmayı teklif etti.

KüRTÇE Mİ, İŞ Mİ İSTİYORLAR?

BÖlgedeki sorunun ekonomi sorunu olduğunu üstüne basa basa vurgulayan Ertürk "Hodri Meydan... Herkese soralım...Ne istiyorlar?Kürtçe eğitim mi yoksa geçinecek para mı, iş mi, aş mı?" dedi.

PKK'YA KARŞI KüRT HAMAS MI GELİŞİYOR?

Programın ikinci tartışma yaratan sorusu ise "PKK'ya karşı Kürt Hamas mı gelişiyor?" oldu. 32. Gün'de ortaya atılan bu soru tartışma yarattı. Birand'ın "bÖlgede neler oluyor, Kürt Hamas mı gelişiyor? Hizbullah mı Örgütleniyor?" sorusuna Ak Parti vekili Mehmet Metiner karşı çıktı. Metiner şÖyle konuştu:

AK PARTİ KAPANIRSA RADİKAL GRUPLAR ARTAR

"Bu iddiayı çok zayıf gÖrüyorum. Ak Parti bÖlgede daha fazla demokrasi isteyen, Kürtlerin tüm haklarına bir bütün olarak ilgi duyan bir parti. İslamcı camiada da demokrasiyi, laikliği içselleştiren bir parti. Dolayısıyla ben Ak Parti'nin kapatılması halinde bÖlgedeki dindar halkın bu Öfkesini yanlış yere kanalize etmek isteyen, bir takım radikal islami gruplarının palazlanabileceği ihtimalinin gÖz ardı edilmemesi gerektiğini sÖylüyorum."

AK PARTİ KENDİ YARATIYOR

Programın konuklarından Bahçeşehir üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ercan Çitlioğlu ise BÖlgede Kürt-İslam sentezinin bizzat Ak Parti tarafından yaratılmaya çalışıldığını sÖyleyerek şÖyle konuştu:

"Türkiye'nin güneydoğusu en muhafazakar bÖlgedir. Oradaki Kürt İslam sentezini yaratmak isteyen faaliyetler de AKP tarafından yapılıyor. Dolayısıyla Kürt -İslam sentezi orada yükselirse bu AK Parti'yi rahatsız eder mi? Etmez. Çünkü Ak Parti'nin politikası bu zaten. Ak Parti sÖzcülerine bakınız. Ne zamandar beri islami değerleri Öne çıkararak Kürt-İslam sentezini yaratmaya yÖnelik açıklamaları var.

iNTERNET HABER

Member

Cevaplar: 274
kayıt olmuş: 27/1/2008
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 16/5/2008 Saat 08:19  

Maskeler degistiriliyor Erasmus.Zira insanlar uyanmaya basladilar,PKK,yada HAMAS,ikiside Türk insanini birbirlerine düsürmek icin degilmi? bu insanlarin teröre ihtiyacimi var.Görüyor ve duyuyoruz,ceplerine nasil indiriyorlar,topladaiklari haraclari.

Saygi ve sevgilerimle.

Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Site kurucusu
Posting Freak

Rojin
Cevaplar: 1061
kayıt olmuş: 11/9/2006
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 17/5/2008 Saat 07:14  
Bu ĞÅ“lke Türk,Kürt,Laz,Cerkez,abazha ayırmadan herkese ev sahipligi yapıyor,tek ev sahipligi yapmak istemedigi Ermeni,Yahudi bozması,PKK'lılar.
görüyor ve duyor isek neden hala tartilir bu konular mantikli bulmuyorum.

Member

KizilZora
Cevaplar: 337
kayıt olmuş: 9/10/2007
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 17/5/2008 Saat 07:17  
Birde bu Cercevden Bakalim 32 günün Tartismasina.

Alıntı:
arastirmaci gazeteci.

kaliteli programlar yapmis, kariyerli isimli biri kendileri. elbette ki goruslerine, bakis acisina, tecrubesine saygi duymak gerekir, ama bu onlara katilmak demek degil.

*Hakkında açılmış sahtekarlık ve dolandırıcılık davaları ile ünlü gazeteci.

*kendimi bildim bileli aynı olan gazeteci insan. hep aynı ses, aynı gorunuş ve tavırlar. her sesini duydugumda "acaba ne oldu", kaç kişi öldü" de bu adam konusuyor yine diye tuylerimin diken diken olmasına sebebiyet veren kişi.

*yıl: 1991, yer: diyarbakır devlet hastanesi arkası, dicleye bakan evleri arka planına alarak "burası kuzey ırak" diye kamera kaydına (yada canlı yayına) başlayan gazeteci!

*konuşma özürlü insan modeli.

*kisaca m.a.b olarak tanimlanabilen, uzun olarak ise gereksiz bir insan.

*uzun zaman önce trt ye kazık atmış ve 10 ay kadar hapis cezasına çarptırılınca,devlete "çarptığı" paraları geri ödeyerek hapse girmekten kurtulmuş olan gazeteci.*

*türk gazetecilik tarihinin, varsa öyle bir tarih, gelmiş geçmiş en büyük gazetecisi

*mesela "ne yapacaksınız?" diyemeyen, bunun yerine abartılı bi şekilde "yapıcaanız, ediceeeeniz" diye konuşan, herhangi bi yanlışını gördüğüm anda nefretimin katlanmasını sağlayan bir insan..savaşı çok seviyor, istiyor.

*yaptigi analizlerde sonucta neredeyse hep amerikaınin yarar-zarar hesabini yapan, türkiyeınin basina ne gelecegini umursamayan, vatanina pek deger vermeyen gazeteci. analiz kabiliyetini memleketinin cikarlarina göze alarak kullansa sahane olur ama kafasinda cözememis bazi detaylari. uyarmak, tehlikeleri göstermek, risklerin sonuclarindan bahsemek suc degildir. hic bir altematiften bahsetmeden dogrudan "amerika ne istiyorsa verelim" düsüncesinde hareket eden gazeteci insani.

*ölü haberi verdikce,bombardiman goruntulerine baktikca arada gulumsedigini,abartip kikirdadigini gorebiliyoruz ekran kosesindeki kare kutucuklardan.cok basarili olmasi sebebiyle,yakindan incelemek icin bagdata gonderilmesini umdugum,orada da bir kazaya ugramasini gonulden diledigim insandir kendisi.

*vakti zamaninda apo ile gorusmus kisidir..

*21 temmuz tarihli yazısında pkk'ya af isteyen yazar.

*kelimelerin arasındaki boşlukları sürekli eeee ya da ııııı diye doldurması * ana haber bülteni izlerken kulak tırmalıyor. 32. günü sunarken de tırmalıyordu tabii ama her akşam her akşam da olmaz ki yani.

*kendisine ana haber bülteninin bırakılmaması gereken insan.

*adı marka olan bir program ile tanınan kişi.
daha sonra;
ana haber/magazin bülteni sunucusu.

ne olursa olsun;
hadi bülten, bültenlikten çıkmıştır memlekette;
bari sunanlarda diksiyon, fonetik bilgisi, yetisi olsun..

*abuk sorularıyla televizyon karşısındakileri çıldırtan ve gün be gün buna devam etmekten vazgeçmeyecek gibi görünen anchorman. keşke zamanın ötesindeki programında* kalsaydın da hiç bulaşmasaydın bu işlere dedirtiyor sürekli, yazık oldu yılların karizmasına.

*hemen istifa edip jüpitere gitmesi gereken kişidir.

*iki lafı bir araya getiremeyen adam..

*reha muhtar'ı bile özlettiren adam.

*yuzyilin en basarisiz haber bulteni sunucusu olmaya aday gostermek istiyorum kendisini... yok hatta binyilin diyelim...

*kanal d haberleri izlememek icin bir numarali sebep.

*yaptığı haberlerde, kendisine konuk olarak eşlik eden insanlara soru soran*, fakat sorduğu sorunun cevabını tam almadan, karşısındaki konuşurken saygısızca lafını kesip "eee galiba şöyle demek istiyorsunuz tamam ben anladım" diyen ve karşısındaki insanı konuşturmayan insandır. madem konuşturmayacaksın, hiç mikrofon uzatma adama dedirtir. izlerken sinirlenmemek mümkün değildir çünkü kendisi herkesin lafını konunun en güzel yerinde kesip konuya olan dikkati de ilgiyi de dağıtır. ne anladım ben böyle haberden, ne anladım ben böyle habercilikten dedirtir.

*haber sunarken espiri yapmamasini diledigim kisi...

*Turkiye'nin hic de ihtiyac duymadigi haberci.

*hala sokak ağzıyla haber sunmaktan çekinmeyen adam

*önceki işleriyle başarılı bir gazeteci olmasına rağmen anchorman olamayacak kişi. telaffuzu haber spikerliği için facia. trt ekolüne alışık kulakları çok tırmalıyor. programdan sonra yorum yapması da etik değil. tamam anchorman lik nötr değildir, bir bakış açısı katmak gerekir ama aktardığı haberler üzerine ayrıca bu derece görüş bildirmek haberciliğin özüne aykırı.

*"şeysi" diyen bir ana haber spikeri,türkçe katili...

*kendisinden doğru düzgün kullanması beklenen tek şey olan türkçeyi dahi doğru kullanmaktan aciz olan, konuşması bozuk, yazısı imlĞ¢sı yerlerde öyle bir gazeteci.

*yılların gazetecisi, televizyonlarda yüzlerce haber programı hazırlamış, sunuculuğunu yapmış bir insan. bir insanın bu kadar tecrübesi olur da hala mı konuşmayı beceremez arkadaş. pleybek mi yaparsın ne yaparsın bilmem ama bi cümleyi de takılmadan tamamla be abi.

*ana haber bültenini sunarken "şimdi" yerine inatla "şimdik" diyen tek sunucu. gerçekten ilginç.

bunlar sadece birkaçı..

Yorumlara baktığımda şunu gördüm; Kimse bu şahsiyeti haber sunucusu olarak görmek istemiyor.. Buna rağmen KanalD Haber neden hala durumu görmezden geliyor..

KanalD başarılı programlara imza atmış bir yayın kuluşudur.Böylesine Türkçe katili tabiri caizse konuşmaktan haberi olmayan birini ana haber bültenine koymakta direniyor. Bunun altında bilmediğimiz nasıl bir gerçek varki hala orda tutuluyor...

Yorumda Anlasilyior ayni noktada ttlmak isteniyor cözüm yerine germe amac.

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Kasım 2024
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8055 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11138 okuma)
Mektup......
(11947 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11977 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11752 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11976 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12108 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 977 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft