Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 30/8/2007 Saat 12:27 |
|
|
Hunkar Begendi - Zeytinyagli Pirasa - Sekerpare
hunkar begendi
Et malzemeleri:
750 gr kemiksiz parca kuzu eti
2 kap su
1 sogan, dilimlenmis
1 carliston biber, kucuk parcalara kesilmis
1 buyuk domates, cekirdekleri temizlenmis, kucuk parcalara kesilmis
1 sarimsak, ince kesilmis
1 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
Tuz
Karabiber
Patlican puresi malzemeleri:
1 kg palican
3 kap su, 1/2 limon suyu ve 1 yemek kasigi tuz koyulmus
3 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
1 kap sut
2 yemek kasigi kasar peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Once kuzu etlerini 2 kap su ile pisirin. Piserken suyun yuzeyindeki
kopukleri kasik ile alin. Tencerede az miktar su kaldigi zaman sogan ve
sarimsagi ekleyin. 5 dakika kadar orta hararette pisirin. Uzerine domates,
biber, ezilmis domates salcasi, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapagini kapatip
15 dakika kadar orta isida pisirin. Piserken etin suyunu kontrol edin. Eger
susuz kalir ise bir miktar su ilave edin.
Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini
sagliyacaktir. Firini grile (broil) getirin. Patlicanlari firin tepsisine
yerlestirin, 35 dakika, patlicanlar yumusuyana kadar pisirin. Sivri uclu
bir bicak ile patlicanlarin kabuklarini soyun (resim). Sap kisimlarini
kesip atin (resim). Eger patlicanlarin icinde sert cekirdek kismi var ise
kesip atin. Cukur bir kap icine limon ve tuzla hazirladiginiz suyu koyun.
Renginin koyu olmamasi icin patlicanlari icinde birkac dakika bekletin.
Sonra avucunuz ile sikip patlicanlari sudan cikarin.
Genis bir tencere icinde tereyagini eritin; un, tuz ve karabiberi koyun
(resim). Tahta kasik ile surekli karisitirn. Simdi patlicanlari koyun
(resim) ve catal ile patlicanlari ezin (resim). Yavas yavas sutu ilave edin
(resim) ve kucuk bir cirpici ile malzemelerin iyice ezilip karismasini
saglayin. Patlicanlari iyice pure haline getirin. Kasar rendesini de ilave
edip son bir defa daha karistirin (resim).
Patlican puresini resimdeki gibi, orta kisimi bos olucak sekilde tabaga
koyun. Pisen kuzu etlerini ortaya yerlestirin. Sicak sicak servis yapin
____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 31/8/2007 Saat 08:52 |
|
|
12) Patlican Musakka - Pilav - Coban Salatasi - Incir Tatlisi
Incir Tatlisi
250 gr kuru incir
1/2 kap seker
Susleme:
1/4 kap ceviz, kirilmis
Once incirleri tencereye koyup, uzerlerini ortecek kadar su ilave edin.
Yumusamalari icin orta isida 20 dakika kadar haslayin.
Incirleri suzgecten gecirip, saplarini bicak ile kesip atin. Orta boy bir
tencereye yerlestirip sekeri ve 2/3 kap suyu uzerine ilave edin. Dusuk
isida 25 dakika kadar pisirin. Gerekirse su ilave edin. Dibinde incirler
ile ayni hizada su birakin.
Servis tabagina yerlestirip sogumaya birakin. Uzerini kirilmis ceviz ile
susleyip servis yapin.
Eger bulabilirseniz, Turk mali incir kullanmanizi tavsiye ederim, tadi
kesinlikte cok cok daha guzel.
alintidir ____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 1/9/2007 Saat 11:00 |
|
|
Sebze Corbasi - Domates, Biber Dolmasi - Keskul
DOMATES BĞÂÂBER DOLMASĞÂÂ
Malzemeler:
6 kucuk boy dolmalik biber
2 buyuk domates
1 yemek kasigi ezilmis domates (konserve)
3 yemek kasigi zeytinyag
1 tatli kasigi tereyag
2 kap su
Ic Malzemesi:
250 gr dolmalik kiyma
1/4 kap pirinc, yikanmis
4 adet taze sogan, kucuk kesilmis
1/4 kap taze maydanoz, ince dogranmis
2 yemek kasigi zeytinyag
3 yemek kasigi su
Tuz
Karabiber
Kucuk, sivri uclu bir bicak ile biberlerin tepelerini kesin ama atmayin.
Biberleri doldurduktan sonra agizlarini kapamak icin kullanicaksiniz.
Yalnizca tohum kismini kesip atin. Domateslerin tepe kisimlarini bir
kismini kesin, gene kapak olarak kullanicaksiniz. Iclerini tatli kasigi
yardimi ile cikarin, ince ince keserek ic malzemeye katin.
Plastik bir kap icinde butun ic malzemeleri tatli kasigi ile biber ve
domateslerin icine doldurun. Agizina kadar doldurmayin, pisirme payi
birakin. Biberleri doldururken ustten bastirma yerine tezgahin uzerine
altlarini yavasca vurarak doldurun. Agizlarini kapatarak orta boy bir
tencerenin icine yerlestirin. Domatesleri biberlerin uzerine koyun, Onlar
daha cabuk pistigi icin parcalanmasinlar. Iki kasik domates salcasini su
ile karistirip uzerine dokun. Zeytinyag ve tereyagida koyup, tencerenin
kapagini yarim kapatin. Orta haraetli ateste 30 dakika kadar pisirin.
[tarihinde düzeltildi 1/9/2007 Saat 11:02 Yazar asliyok]
____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 2/9/2007 Saat 08:52 |
|
|
34) Caput Asi - Zeytinyagli Kereviz - Taze Ekmek
zeytinyagli kereviz
3 kucuk boy kereviz, veya 1 buyuk boy kereviz
1 1/2 kap su
1/2 limon suyu
50 ml zeytinyag
Yarim portakalin suyu
1 tk seker
1 tk tuz
Ic malzeme:
1 kap havuc, bezelye ve patates karisimi, konserve veya dondurulmus
Susleme:
1 yk dere otu, kucuk dogranmis
Once buyukce bir kabin icine su ve limon suyunu koyun. Kerevizleri soyun,
2.5, 3 cm kalinliginda enlemesine kesin. Bir yuzunden, orta kismi bicagin
ucu ile cikarip alin, tabak gibi hafif cukur yapin. Muslugun altinda
yikayip limonlu suyun icine koyun. Limon, kerevizlerin kararmasini onleyip
kokusunu alicaktir.
Hazirladiginiz kerevizleri yayvan bir tencereye cukur kisimlari uste
gelicek sekilde dizin. Limonlu suyun tamamini, zeytinyagini, portakal
suyunu, tuz ve sekeri ilave edin. Su isindiktan sonra, kapagini kapatip 15
dakika orta isida pisirin.
Simdi karisik sebzelerinizi de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha
pisirin. Genis bir servis tabagina kerevizleri dizin. Uzerlerine kasik ile
esit sekilde sebzeleri yerlestirin. Tere otunu uzerine serpin. Soguduktan
sonra servis yapin. ____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 3/9/2007 Saat 10:51 |
|
|
sehriyeli tavuk corbasi - karniyarik - bezelyeli pilav - cacik - damla
cikolatali cevizli muffin
1 bardak = 1 cup = 250 ml.'lik su bardağı
Malzemeler
2 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1.5 bardak süt
0.5 bardak sıvıyağ
1.5 bardak un
1 bardak kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Damla Їikolata
Ceviz
Hazırlanışı
12lik muffin kalıbını yağlayın ya da hazır
kağıt kalıpları içlerine yerleştirin.
Fırını 175 dereceye getirin. Bir kapta yumurtayı ve
şekeri çırpın. Sütü, vanilyayı ve
sıvı yağı ekleyin. ĞÂÂyice
karıştırın. Unu ve kakaoyu
karıştırın ve sıvı malzemenin bulunduğu
kaba boşaltın. Daha sonra kabartma tozunu ekleyin ve de cok fazla
karıştırmayın. Kabartma tozunun son aşamada
eklenmesi muffinlerinizin daha çok kabarmasını
sağlayacaktır. Karışımı kaşık
yardımıyla kalıplara dökün. Aralarına
çikolata parçacıkları ve ceviz koyun. Fırında
20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
[tarihinde düzeltildi 3/9/2007 Saat 10:55 Yazar asliyok]
____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 4/9/2007 Saat 10:08 |
|
|
Tarhana çorbası
- Et sote
- ĞŞehriye pilavı
- Kıvırcık salata
- ĞŞekerpare
Malzemeler:
2.5 Su bardağı un
2 yumurta
yarım paket margarin ( eritilmiş
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
20 adet yarım ceviz içi( fındık, bağdem)
ĞŞerbeti:
2 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker
yarım paket vanilya
Yapılışı;
1. Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım paket
vanilyayı içine katın, karıştırın.
2. Hamurun tüm malzemelerini karıştırın. Kulak
memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
3. hamuru 10 dakika dinlendirin.
4. 20 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar
yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin.
5. ĞÅ“zerlerine cevizleri hafif bastırarak
yapıştırın.
6. önceden ısıtılmış fırında hafif
kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir
tepsiye dizin.
8. 5 dakika sonra şerbetini dökün. ĞÅ“zerini bir
tepsi ile kapatın.
9. 1 saat kadar sonra tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun. ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 5/9/2007 Saat 10:30 |
|
|
ayran corbasi-arnavut cigeri-alinazikli pilav-kunefe
Ali Nazikli Pilav
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle ĞÂÂlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
2 Adet patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Їorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Їorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Їorba kaşığı margarin
1 Їorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
ĞÅ“zerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 Їorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
ĞÂÂyice yıkanmış pirinci, margarin ve
sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
ĞÅ“zerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte
sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Bu arada patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
ĞÅ“zerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba
kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek
karıştırın.
Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş
sarımsağı koyup, karıştırın.
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5
dakika kavurun.
Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını
hauz gibi açın.
ĞÂÂçine patlıcanlı karışımı
dökün.
ĞÅ“zerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş
kıymayı koyun.
Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı
margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis
yapın.
afiyet olsun. ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 6/9/2007 Saat 07:56 |
|
|
Günün Menüsü
* Domates Їorbası
* Tavuk Sarması
* Zeytinli Spagetti
* Sütlaç
Afiyet Olsun...
sütlaç
birkaç ay önce yemek tarifleri kitabındaki fırın
sütlacı denemiş ama pek beğenmemiştim. pazar
günü ben tatlı yapalım deyince annem kendi
sütlaç tarifini pişirmeye karar verdi ve kitaptakinden
çok daha güzel bir sütlaç yaptı...
malzemeler:
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın
hazırlanması:
1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile
ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı
suyu çekene kadar pişirin.
2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa
karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu
1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan
sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu
ılınmış olmalı
4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra
karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip
karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca
üzerlerine tarçın serpin
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 7/9/2007 Saat 07:25 |
|
|
Lebeniye Їorbası
fırında kuzu but
domateslere doldurulmuş mayonezli salata
hindistan cevizli brownie
Lebeniye Їorbası:
Malzemeler:
Köfte için:
250gr kıyma
1 kuru soğan, rendelenmiş
tuz
karabiber
Köfteleri kızartmak için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Їorba için:
1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve
kabukları soyulmuş nohut
yarım su bardağı pirinç
yarım kg yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un, silme
ĞÅ“zeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanması:
Köfte harcı için verilen malzemeleri
karıştırıp nohut büyüklüğünde
köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında
dinlendirin.
Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1
yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla
çorbası gibi bir çorba pişirin. Їorba
kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler
iyice yumuşayana kadar pişirin.
Їorba pişerken teflon tavaya 2 yemek
kaşığı ayçiçek yağını koyun.
Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın.
Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
Їorba pişip köfteler de kızarınca servisten
yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı
bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı
ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu
ayarlayın.
Tereyağını ve zeytinyağını tavada
kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı
çorbaya ilave edip servis yapın.
afiyet olsun ____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 8/9/2007 Saat 10:27 |
|
|
hazır yufkadan kol böreği
fırında kremalı patates
mercimek köftesi
zeytinli çörek (hamuru bununla aynı
mor lahana salatası
zeytinyağlı kereviz
etimekli tatlı
ekmek tatlisi
malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750
gr. süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket
vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket
krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi.
etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz
şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu
tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken
etimeklerin üzerine dökün. 750 gr. sütü un ve
vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine
sürün. 2 su bardağı sütle krem şanti
hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi
sürün. hindistan ceviziyle süsleyin...
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 10/9/2007 Saat 07:58 |
|
|
mantar çorbası
Patatesli patlıcan yemeği +
Ispanaklı ve peynirli börek
mercimek köftesi
palyoco kulahi
Malzemeler:
16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem
süslemek için;
çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri
Hazırlanması:
Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim
kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba
bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın
(Hafif üst üste binecek şekilde sarılması
gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın
tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek
pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan
çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir
kaba alıp karıştırarak kısık ateşte
pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem
şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla
karıştırın. En son 2 yemek kaşığı
file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve
kaşıkla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak
içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz
muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve
parçacıkları da koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra
şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek
parçası koyarak servis tabağına alın.
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 12/9/2007 Saat 10:32 |
|
|
Mercimekli helle çorbası
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
firin posetinde turlu
keskul
Fırın poşetinde türlü
Malzemeler: 4 adet küçük boy patlıcan, 3 adet kabak, 3
adet domates, 2 adet patates, 4 adet sivri biber, yarım su
bardağından biraz az zeytinyağı, tuz, karabiber,
pulbiber, kekik.
Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun.
Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın.
Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama
20 dakika buzdolabında bekletin. Hepsini fırın poşetine
doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Arzuya
göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede
sebzeler pişene kadar pişirin. Dilerseniz bu yemeğe küp
doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave
edebilirsiniz.
afiyet olsun.
[tarihinde düzeltildi 12/9/2007 Saat 10:34 Yazar asliyok]
____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 13/9/2007 Saat 09:47 |
|
|
mahluta corbasi
kagitta tavuk
sehriyeli pilav
gullac
malzemeler:
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep
fıstığı
hazırlanması:
1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip
ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak
kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
üzerine bir kepçe ılınmış sütten
gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar
süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar
tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın
üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin,
yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında
1,5 saat bekletin.
2. servisten önce üzerini nar taneleri ve
dövülmüş ceviz (veya
antepfıstığı
ile süsleyin.
not:güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi
kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz
koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 14/9/2007 Saat 09:25 |
|
|
taneli sebze çorbası
atom köfte
Yaz Salatası
dilber dudağı tatlısı
malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
250gr nişasta; açmak için
200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış
1 yumurtanın akı
şerbet:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
hazırlanması:
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt,
sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini
karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın.
üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat
dinlendirin.
bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar
nişasta serpin. her birini servis tabağı
büyüklüğünde açın. (o kadar
büyük açamıyorsanız tatlı tabağı
büyüklüğünde de açabilirsiniz).
açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün
olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek
açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar
küçük kalır.)
açtığınız onlu gruptan su bardağı ile
yuvarlaklar kesin.
cevizi yumurta akı ile karıştırın.
yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer
kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak
hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki
yağı kaşık yardımıyla tatlıların
üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle
kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri
kızarana kadar pişirin.
bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.
ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip
ılınmasını sağlayın. fırından
çıkardığınız tatlılar
ılınınca yine ılık haldeki şerbeti
üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar
tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
afiyet olssun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 15/9/2007 Saat 15:30 |
|
|
Acılı Karnabaharlı Makarna
Mayonezli Tavuk Salatası
meyve soslu cheesecake
acili karnabaharli makarna
Malzemeler:
225gr kalem (penne) makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre
daha fazla
1 karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde
doğranmış
yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben
çerkez peyniri kullandım)
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon
suyu
tuz ve elde çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca
makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir
bardak ayırıp kalanı süzün.
Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın.
Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye
başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı
ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar
-~7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada
karıştırarak bir süre daha -~5 dakika- pişirin.
Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte
üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar
yumuşayana kadar -5 veya 7 dakika- pişirin. Su az gelirse
kalanı da ekleyin.
Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu
ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.
afiyet olsun. ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 17/9/2007 Saat 11:28 |
|
|
mantar çorbası
Top Top Köfte
Ispanak Salatası
tobleronelu brownie
Top Top Köfte
Köfte Harcı:
750gr kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu*
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
*kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını
sağlıyor.
Kızartmak için :
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:
5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve
doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanması:
Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı
için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice
yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az
1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
Ertesi gün harçtan cevizden küçük
fındıktan büyük parçalar alıp
yuvarlayın.
1,5 su bardağı yağı kızdırın.
Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın.
Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu
üzerine alıp yağını süzdürün.
Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını
tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave
edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve
karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa
alın. ĞÅ“zerine köfteleri koyarak sunun.
afiyet olsun. ____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 18/9/2007 Saat 10:47 |
|
|
Kara Lahana Їorbası
Soslu Tavuklu Mantar Sote
Fırında Makarna
Kartopu
kartopu
MALZEMELER
7 su bardağı un
200 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
4/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Muhallebisi için:
3 Su bardağı süt
8 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un
HAZIRLANIĞŞI
Un ve seker tencereye koyulup karıştırılır.
Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına
eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt,
şeker, kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde
edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde
parçalar alınıp avuç içinde
açılır.ĞÂÂçine kaşık
yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan
kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir.
170 derece ısıtılmış fırında
pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine
pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun !
____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 19/9/2007 Saat 10:03 |
|
|
Ezogelin çorbası
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Arpa ĞŞehriyeli Pilav
kalburbasdi
Malzemeler
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı (Bizim Ege'den
getirdiğimiz zeytinyağı köy sızması
olduğu için biraz fazla zeytin kokuyor, ben ayçiçek
yağıyla karıştırarak kullanıyorum)
ĞŞerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
ĞŞerbet için şeker ve su kaynatılır. 5 dakika
kadar kaynayınca limon suyu ilave edilip, soğumaya
bırakılır. Hamur malzemelerinin hepsi
karıştırarak, yoğrulur. Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparılıp
rendeye bastırılır ve arasına ceviz koyarak
kapatılır. Tepsiye dizilip, 180 derecede iyice
kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından
çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet
dökülür. Tepsinin üzerini 10 dakika kadar kapatıp
daha sonra açarak şerbeti çekmesi beklenir.
afiyet olsun. ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 20/9/2007 Saat 09:58 |
|
|
HAZIR YUFKA MANTISI
Malzemeler
4 tane yufka
300 gr kıyma
1 baş soğan(büyük olsun)
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ayran
ĞÅ“zerine; sarımsaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış nane ve
pulbiber
Yapılışı
Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma,
soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka
elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın.
Yarım yufkayı masaya yayın. ĞÅ“zerine
fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ
sürün. Kenarlarını biraz içe doğru
kıvırın. Kıymanın bir parçasını
alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde
kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin.
Yağlanmış veya pişirme kağıdı
serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin.
ĞÅ“zerine fırçayla sıvıyağ
sürün. 180-190 derecede ısıtılmış
fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik
oldukları için çabucak pişiyorlar)
Fırında çıkardıktan sonra servis
tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt
ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane
döküp sıcak olarak servis yapın.
***Misafir için birkaç gün önceden hazırlayıp
derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman
çıkarıp, çözünmesini beklemeden üzerine
fırçayla sıvıyağ sürüp fırına
verebilirsiniz.
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 21/9/2007 Saat 12:46 |
|
|
mercimek corbasi
türkistan pilavı
nohut salatası
turkistan pilavi
malzemeler:
1 kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı
400 gr havuç (3 orta boy)
400 gr soğan (2 orta boy)
yarım paket teremyağ
600 gr net(kemiksiz) kuzu sotelik et
2 kaşık salça
2 bardak haşlanmış nohut
tuz
karabiber
1 kaşık tereyağ
hazırlanması:
1. pirinçleri ıslatın. havuçları rendeleyin.
soğanları el ile küçük küçük
doğrayın. (blendır ile lezzetli olmuyor.)
2. teremyağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2
dakika kavrun. üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin.
(etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala
sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç
koyun. et ile beraber pişirmeye devam edin.
3. 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz
karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin. daha
önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave
edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı
inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin.
önce biraz hızlı ateşte sonra kısık
ateşte suyunu çektirin. üstüne tereyağı
parça parça koyarak demlenmeye bırakın.
4. servis öncesi pilavı iyice karıştırarak
büyükçe bir kase içine koyun ve servis
tabağına ters çevirin. yanına turşu veya
domates,salatalık ve ayranla servis yapın.
10 kişilik
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 22/9/2007 Saat 10:36 |
|
|
DOMATES ЇORBASI
Malzemeler (4 kişilik)
Yarım litre domates suyu
Yarım litre soğuk su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
ĞÅ“zeri için; rendelenmiş kaşar
Yapılışı
Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyup, unu
ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
ĞÅ“zerine soğuk suyu ekleyip hızlı hızlı
karıştırın. Domates suyunu ve tuzunu ekleyip
karıştırarak kaynatın. 1-2 dakika kanadıktan sonra
ocaktan alıp, üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve
servis yapın.
Not: 1-Їorbanın tuzunu eklemeden önce domates
suyundaki tuz miktarını tadarak kontrol etmenizde fayda var.
2-Servis yaparken üzerine küçük küçük
doğranmış ve fırında
kızartılmış ekmekler koyabilirsiniz. ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 23/9/2007 Saat 10:46 |
|
|
yayla corbasi
balik kavurmasi
pilav-coban salatasi
keskul
Balık Kavurma
Balık Kavurma
1 adet fener veya orkinos balığı
yarım su bardağı sirke
1 limonun suyu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
3 adet sivribiber, arzuya göre
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım tatlı kaşığı karabiber
birkaç kuru defne yaprağı
tuz
Hazırlanması:
Balığı temizleyip derisini yüzün.
Kılçığını ayırıp etlerini irice
kuşbaşı doğrayın. (pişince
küçülecekler.)
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli,
limonlu ve tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında
kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip
domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin.
Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler
yumuşayana kadar pişirin.
6 Eylül 2007
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Junior Member Cevaplar: 64 kayıt olmuş: 3/9/2007 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 24/9/2007 Saat 09:20 |
|
|
Kıymalı su böreği
Malzemeler: 6 yumurta, tuz, aldığı kadar un, 250 gr
kıyma, 1 baş kuru soğan, 8-10 dal maydanoz, 1 tatlı
kaşığı karabiber, tuz, 150 gr tereyağı.
Yapılışı: 6 yumurtayı hamur yoğurma
kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz
çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı
hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin. ĞÅ“zerini nemli bir
bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Kıymayı 2-3 yemek
kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya
alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. 1
baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin.
5 dakika kadar bu şekilde kavurun. Altını kapatıp
tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya
bırakın. Tereyağını eritin. Hamuru 7-8 bezeye
ayırın. ĞÂÂlk açtığınız bezeyi
yağlanmış tepsiye serin. ĞÅ“zerine
fırçayla tereyağı sürün. Bir bezeyi
ayırıp diğer yufkaları açın.
Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek
suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana
kadar nemlerini çekmelerini sağlayın. Bir tencereye
soğuk su koyup kaynamaya bırakın. Derin bir
kĞâseye de soğuk su koyup bekletin. Kaynamış olan
suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve
açtığınız yufkaların her birini dörde
bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya
daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın,
haşladığınız parçayı soğuk suya
atın. Soğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin
içine alın. Bütün yufkaları bu şekilde
haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ
sürmek suretiyle tepsiye dizin. Tam ortaya gelince içini koyun.
Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin. En son kalan
bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin. Onun
üzerini de tereyağıyla yağlayın. (Dilerseniz bir
gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz.)
Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta
sürmeden, önceden ısınmış 200 C
fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun ____________________ www.dostsesi.com
dostlugun adresi...
|
|
Senior Member Cevaplar: 683 kayıt olmuş: 6/11/2004 Durum: Çevrimdışı
|
|
Yazılış Tarihi: 18/2/2008 Saat 08:51 |
|
|
YAPRAK SARMASĞÂÂ
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz...
Zeytinyağı
Malzemeler
500 gr asma yapragi
2 su bardağı pirinç
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz, kirmiz biber...
Zeytinyağı
2-3 dis sarimsak
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
bir avuc sumak
YAPĞÂÂLĞÂÂSĞÂÂ
1.soganlar ve sarimsaklari ince dograyin ve buyukce bir tavada zeytin
yaginda kavurun pembelesinceye kadar.
2.biber ve domates salcasini ekleyin. bence keyfinize göre guney
doguda cokca eklenir batida daha az salca eklenir. bence keyfinize
göre ekleyin.
3 baharatlarinzi ekleyin
4.iyice kavrulduktan sonra yikadiginiz pirinci ekleyin...
5. iyice cevire cevire kavurun ocaktan inmesine yakin sumaginizi nar
eksinizi, incecik kiyilmis maydonoz ve dere otunuzu ekleyin. iyice
karistirip ocakdan indirin.
6. yapraklari az haslayin, hafifce yumusasin.
7. yapraklari tek tek ayirip icine pirincli malzemenizi koyarak sarin ve
tencereye inci gibi dizin.
8. sarma islemi bitince tencerede sarmalarin ustune porselen duz bir tabak
koyun.
9. sumak ve zeytinyagi gezdirin ustune, bu zeytinyagi yapraklara parlaklik
verecekdir.
10. su ekleyin yapraklari örtecek kadar.
11. ocaga koyun harli atesde icindeki su kaynayincaya kadar sonra ocagi
kisin.
bir tasim daha kaynayincaya kadar. buda isteginize göre diri
seviyorsaniz bir tasim yumusak severseniz az daha kaynatin. unutmayin
erimesin vede yaprak sarmasi cok cabuk dibini tutar.
malzemelere ek olarak yaninizda ablaniz olsun
yapraklar bahcenizin asmasindan
salcalar ve sumak has diyarbakirdan
nar eksisi kendi bahcenizin narindan ellerinizle yapilmis olsun.
lezzete lezzet katar
afiyet olsun
[tarihinde düzeltildi 18/2/2008 Saat 08:54 Yazar asliyok]
____________________ kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
|
|