Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Pazar, 22. Aralık 2024 06:30   User Online: 72 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Daglardan akan SuManzara -13GerberaSevimli 7Cok  Sirinler.Sevimli 20Cicek1Sevimli 9Sevimli2Sevimli 1Kedi -1Cicek -4Tabiat 4Cicek -2Sevimli 13UymuslarBeyaz karanfilGuen_Batimi.jpgCrested-PigeonManzara -

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: bu gun ne pisirelim
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 30/8/2007 Saat 12:27  
Hunkar Begendi - Zeytinyagli Pirasa - Sekerpare




hunkar begendi
Et malzemeleri:
750 gr kemiksiz parca kuzu eti
2 kap su
1 sogan, dilimlenmis
1 carliston biber, kucuk parcalara kesilmis
1 buyuk domates, cekirdekleri temizlenmis, kucuk parcalara kesilmis
1 sarimsak, ince kesilmis
1 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
Tuz
Karabiber

Patlican puresi malzemeleri:
1 kg palican
3 kap su, 1/2 limon suyu ve 1 yemek kasigi tuz koyulmus
3 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
1 kap sut
2 yemek kasigi kasar peynir rendesi
Tuz
Karabiber

Once kuzu etlerini 2 kap su ile pisirin. Piserken suyun yuzeyindeki kopukleri kasik ile alin. Tencerede az miktar su kaldigi zaman sogan ve sarimsagi ekleyin. 5 dakika kadar orta hararette pisirin. Uzerine domates, biber, ezilmis domates salcasi, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapagini kapatip 15 dakika kadar orta isida pisirin. Piserken etin suyunu kontrol edin. Eger susuz kalir ise bir miktar su ilave edin.

Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir. Firini grile (broil) getirin. Patlicanlari firin tepsisine yerlestirin, 35 dakika, patlicanlar yumusuyana kadar pisirin. Sivri uclu bir bicak ile patlicanlarin kabuklarini soyun (resim). Sap kisimlarini kesip atin (resim). Eger patlicanlarin icinde sert cekirdek kismi var ise kesip atin. Cukur bir kap icine limon ve tuzla hazirladiginiz suyu koyun. Renginin koyu olmamasi icin patlicanlari icinde birkac dakika bekletin. Sonra avucunuz ile sikip patlicanlari sudan cikarin.

Genis bir tencere icinde tereyagini eritin; un, tuz ve karabiberi koyun (resim). Tahta kasik ile surekli karisitirn. Simdi patlicanlari koyun (resim) ve catal ile patlicanlari ezin (resim). Yavas yavas sutu ilave edin (resim) ve kucuk bir cirpici ile malzemelerin iyice ezilip karismasini saglayin. Patlicanlari iyice pure haline getirin. Kasar rendesini de ilave edip son bir defa daha karistirin (resim).

Patlican puresini resimdeki gibi, orta kisimi bos olucak sekilde tabaga koyun. Pisen kuzu etlerini ortaya yerlestirin. Sicak sicak servis yapin :thumbup:


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 31/8/2007 Saat 08:52  
12) Patlican Musakka - Pilav - Coban Salatasi - Incir Tatlisi




Incir Tatlisi





250 gr kuru incir
1/2 kap seker

Susleme:
1/4 kap ceviz, kirilmis

Once incirleri tencereye koyup, uzerlerini ortecek kadar su ilave edin. Yumusamalari icin orta isida 20 dakika kadar haslayin.

Incirleri suzgecten gecirip, saplarini bicak ile kesip atin. Orta boy bir tencereye yerlestirip sekeri ve 2/3 kap suyu uzerine ilave edin. Dusuk isida 25 dakika kadar pisirin. Gerekirse su ilave edin. Dibinde incirler ile ayni hizada su birakin.

Servis tabagina yerlestirip sogumaya birakin. Uzerini kirilmis ceviz ile susleyip servis yapin.

Eger bulabilirseniz, Turk mali incir kullanmanizi tavsiye ederim, tadi kesinlikte cok cok daha guzel.

alintidir


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 1/9/2007 Saat 11:00  
Sebze Corbasi - Domates, Biber Dolmasi - Keskul





DOMATES BĞÂÂBER DOLMASĞÂÂ
Malzemeler:
6 kucuk boy dolmalik biber
2 buyuk domates
1 yemek kasigi ezilmis domates (konserve)
3 yemek kasigi zeytinyag
1 tatli kasigi tereyag
2 kap su

Ic Malzemesi:
250 gr dolmalik kiyma
1/4 kap pirinc, yikanmis
4 adet taze sogan, kucuk kesilmis
1/4 kap taze maydanoz, ince dogranmis
2 yemek kasigi zeytinyag
3 yemek kasigi su
Tuz
Karabiber

Kucuk, sivri uclu bir bicak ile biberlerin tepelerini kesin ama atmayin. Biberleri doldurduktan sonra agizlarini kapamak icin kullanicaksiniz. Yalnizca tohum kismini kesip atin. Domateslerin tepe kisimlarini bir kismini kesin, gene kapak olarak kullanicaksiniz. Iclerini tatli kasigi yardimi ile cikarin, ince ince keserek ic malzemeye katin.

Plastik bir kap icinde butun ic malzemeleri tatli kasigi ile biber ve domateslerin icine doldurun. Agizina kadar doldurmayin, pisirme payi birakin. Biberleri doldururken ustten bastirma yerine tezgahin uzerine altlarini yavasca vurarak doldurun. Agizlarini kapatarak orta boy bir tencerenin icine yerlestirin. Domatesleri biberlerin uzerine koyun, Onlar daha cabuk pistigi icin parcalanmasinlar. Iki kasik domates salcasini su ile karistirip uzerine dokun. Zeytinyag ve tereyagida koyup, tencerenin kapagini yarim kapatin. Orta haraetli ateste 30 dakika kadar pisirin.


[tarihinde düzeltildi 1/9/2007 Saat 11:02 Yazar asliyok]



____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 2
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 2/9/2007 Saat 08:52  
34) Caput Asi - Zeytinyagli Kereviz - Taze Ekmek






zeytinyagli kereviz

3 kucuk boy kereviz, veya 1 buyuk boy kereviz
1 1/2 kap su
1/2 limon suyu
50 ml zeytinyag
Yarim portakalin suyu
1 tk seker
1 tk tuz

Ic malzeme:
1 kap havuc, bezelye ve patates karisimi, konserve veya dondurulmus

Susleme:
1 yk dere otu, kucuk dogranmis

Once buyukce bir kabin icine su ve limon suyunu koyun. Kerevizleri soyun, 2.5, 3 cm kalinliginda enlemesine kesin. Bir yuzunden, orta kismi bicagin ucu ile cikarip alin, tabak gibi hafif cukur yapin. Muslugun altinda yikayip limonlu suyun icine koyun. Limon, kerevizlerin kararmasini onleyip kokusunu alicaktir.

Hazirladiginiz kerevizleri yayvan bir tencereye cukur kisimlari uste gelicek sekilde dizin. Limonlu suyun tamamini, zeytinyagini, portakal suyunu, tuz ve sekeri ilave edin. Su isindiktan sonra, kapagini kapatip 15 dakika orta isida pisirin.

Simdi karisik sebzelerinizi de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha pisirin. Genis bir servis tabagina kerevizleri dizin. Uzerlerine kasik ile esit sekilde sebzeleri yerlestirin. Tere otunu uzerine serpin. Soguduktan sonra servis yapin.


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 3
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 3/9/2007 Saat 10:51  
sehriyeli tavuk corbasi - karniyarik - bezelyeli pilav - cacik - damla cikolatali cevizli muffin









1 bardak = 1 cup = 250 ml.'lik su bardağı

Malzemeler

2 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1.5 bardak süt
0.5 bardak sıvıyağ
1.5 bardak un
1 bardak kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Damla Їikolata
Ceviz

Hazırlanışı

12lik muffin kalıbını yağlayın ya da hazır kağıt kalıpları içlerine yerleştirin. Fırını 175 dereceye getirin. Bir kapta yumurtayı ve şekeri çırpın. Sütü, vanilyayı ve sıvı yağı ekleyin. ĞÂÂyice karıştırın. Unu ve kakaoyu karıştırın ve sıvı malzemenin bulunduğu kaba boşaltın. Daha sonra kabartma tozunu ekleyin ve de cok fazla karıştırmayın. Kabartma tozunun son aşamada eklenmesi muffinlerinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır. Karışımı kaşık yardımıyla kalıplara dökün. Aralarına çikolata parçacıkları ve ceviz koyun. Fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.


[tarihinde düzeltildi 3/9/2007 Saat 10:55 Yazar asliyok]



____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 4/9/2007 Saat 10:08  
Tarhana çorbası

- Et sote

- ĞŞehriye pilavı

- Kıvırcık salata

- ĞŞekerpare



Malzemeler:

2.5 Su bardağı un
2 yumurta
yarım paket margarin ( eritilmiş;)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
20 adet yarım ceviz içi( fındık, bağdem)
ĞŞerbeti:

2 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker
yarım paket vanilya
Yapılışı;
1. Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım paket vanilyayı içine katın, karıştırın.
2. Hamurun tüm malzemelerini karıştırın. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
3. hamuru 10 dakika dinlendirin.
4. 20 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin.
5. ĞÅ“zerlerine cevizleri hafif bastırarak yapıştırın.
6. önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
8. 5 dakika sonra şerbetini dökün. ĞÅ“zerini bir tepsi ile kapatın.
9. 1 saat kadar sonra tatlımız servise hazırdır.

Afiyet Olsun.


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 5
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 5/9/2007 Saat 10:30  
ayran corbasi-arnavut cigeri-alinazikli pilav-kunefe



Ali Nazikli Pilav
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle ĞÂÂlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

2 Adet patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Їorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Їorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Їorba kaşığı margarin
1 Їorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
ĞÅ“zerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 Їorba kaşığı margarin



Hazırlanışı
ĞÂÂyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
ĞÅ“zerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Bu arada patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
ĞÅ“zerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
ĞÂÂçine patlıcanlı karışımı dökün.
ĞÅ“zerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.



afiyet olsun.


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 6
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 6/9/2007 Saat 07:56  
Günün Menüsü


* Domates Їorbası

* Tavuk Sarması

* Zeytinli Spagetti

* Sütlaç


Afiyet Olsun...






sütlaç

birkaç ay önce yemek tarifleri kitabındaki fırın sütlacı denemiş ama pek beğenmemiştim. pazar günü ben tatlı yapalım deyince annem kendi sütlaç tarifini pişirmeye karar verdi ve kitaptakinden çok daha güzel bir sütlaç yaptı...
malzemeler:


1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın

hazırlanması:
1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı;)

4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin
afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 7
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 7/9/2007 Saat 07:25  
Lebeniye Їorbası

fırında kuzu but

domateslere doldurulmuş mayonezli salata

hindistan cevizli brownie





Lebeniye Їorbası:

Malzemeler:
Köfte için:

250gr kıyma
1 kuru soğan, rendelenmiş
tuz
karabiber
Köfteleri kızartmak için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Їorba için:

1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
yarım su bardağı pirinç
yarım kg yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un, silme
ĞÅ“zeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanması:

Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Їorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Їorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
Їorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.


afiyet olsun :thumbup:


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 8
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 8/9/2007 Saat 10:27  
hazır yufkadan kol böreği
fırında kremalı patates
mercimek köftesi
zeytinli çörek (hamuru bununla aynı;)
mor lahana salatası
zeytinyağlı kereviz
etimekli tatlı







ekmek tatlisi
malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr. süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi.

etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün. 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine sürün. 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin...

afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 9
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 10/9/2007 Saat 07:58  
mantar çorbası

Patatesli patlıcan yemeği +
Ispanaklı ve peynirli börek
mercimek köftesi
palyoco kulahi



Malzemeler:
16 tane külah için:

12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem

süslemek için;
çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri
Hazırlanması:

Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 10
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 12/9/2007 Saat 10:32  
Mercimekli helle çorbası

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

firin posetinde turlu

keskul


Fırın poşetinde türlü

Malzemeler: 4 adet küçük boy patlıcan, 3 adet kabak, 3 adet domates, 2 adet patates, 4 adet sivri biber, yarım su bardağından biraz az zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber, kekik.


Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun. Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama 20 dakika buzdolabında bekletin. Hepsini fırın poşetine doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Arzuya göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede sebzeler pişene kadar pişirin. Dilerseniz bu yemeğe küp doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave edebilirsiniz.

afiyet olsun.


[tarihinde düzeltildi 12/9/2007 Saat 10:34 Yazar asliyok]



____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 11
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 13/9/2007 Saat 09:47  
mahluta corbasi
kagitta tavuk
sehriyeli pilav

gullac




malzemeler:

10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
hazırlanması:

1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı;) ile süsleyin.

not:güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.

afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 12
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 14/9/2007 Saat 09:25  
taneli sebze çorbası

atom köfte

Yaz Salatası

dilber dudağı tatlısı




malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
250gr nişasta; açmak için
200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış;)
1 yumurtanın akı
şerbet:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik

hazırlanması:

unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.


afiyet olssun :thumbup:


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 13
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/attention.gif Yazılış Tarihi: 15/9/2007 Saat 15:30  
Acılı Karnabaharlı Makarna

Mayonezli Tavuk Salatası

meyve soslu cheesecake


acili karnabaharli makarna

Malzemeler:

225gr kalem (penne) makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla
1 karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış
yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
tuz ve elde çekilmiş karabiber
Hazırlanması:

Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.
Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar -~7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha -~5 dakika- pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar -5 veya 7 dakika- pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.
Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.

afiyet olsun.


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 14
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 17/9/2007 Saat 11:28  
mantar çorbası

Top Top Köfte

Ispanak Salatası

tobleronelu brownie




Top Top Köfte

Köfte Harcı:

750gr kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu*
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
*kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor.

Kızartmak için :

1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:

5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanması:

Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.

Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. ĞÅ“zerine köfteleri koyarak sunun.


afiyet olsun.


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 15
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 18/9/2007 Saat 10:47  
Kara Lahana Їorbası
Soslu Tavuklu Mantar Sote
Fırında Makarna
Kartopu


kartopu

MALZEMELER
7 su bardağı un
200 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
4/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Muhallebisi için:
3 Su bardağı süt
8 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un

HAZIRLANIĞŞI
Un ve seker tencereye koyulup karıştırılır. Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılır.ĞÂÂçine kaşık yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir.

Afiyet olsun !


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 16
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 19/9/2007 Saat 10:03  
Ezogelin çorbası
Közlenmiş Patlıcan Salatası

Arpa ĞŞehriyeli Pilav
kalburbasdi




Malzemeler

2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı (Bizim Ege'den getirdiğimiz zeytinyağı köy sızması olduğu için biraz fazla zeytin kokuyor, ben ayçiçek yağıyla karıştırarak kullanıyorum)

ĞŞerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

ĞŞerbet için şeker ve su kaynatılır. 5 dakika kadar kaynayınca limon suyu ilave edilip, soğumaya bırakılır. Hamur malzemelerinin hepsi karıştırarak, yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp rendeye bastırılır ve arasına ceviz koyarak kapatılır. Tepsiye dizilip, 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet dökülür. Tepsinin üzerini 10 dakika kadar kapatıp daha sonra açarak şerbeti çekmesi beklenir.


afiyet olsun.


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 17
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 20/9/2007 Saat 09:58  
HAZIR YUFKA MANTISI


Malzemeler

4 tane yufka
300 gr kıyma
1 baş soğan(büyük olsun)
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ayran

ĞÅ“zerine; sarımsaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber

Yapılışı

Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. ĞÅ“zerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. ĞÅ“zerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar)

Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın.

***Misafir için birkaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkarıp, çözünmesini beklemeden üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırına verebilirsiniz.
afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 18
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 21/9/2007 Saat 12:46  
mercimek corbasi

türkistan pilavı

nohut salatası




turkistan pilavi

malzemeler:




1 kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı;)

400 gr havuç (3 orta boy)

400 gr soğan (2 orta boy)

yarım paket teremyağ

600 gr net(kemiksiz) kuzu sotelik et

2 kaşık salça

2 bardak haşlanmış nohut

tuz

karabiber

1 kaşık tereyağ


hazırlanması:

1. pirinçleri ıslatın. havuçları rendeleyin. soğanları el ile küçük küçük doğrayın. (blendır ile lezzetli olmuyor.)

2. teremyağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavrun. üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin. (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç koyun. et ile beraber pişirmeye devam edin.

3. 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin. daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin. önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin. üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın.

4. servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin. yanına turşu veya domates,salatalık ve ayranla servis yapın.

10 kişilik

afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 19
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 22/9/2007 Saat 10:36  
DOMATES ЇORBASI



Malzemeler (4 kişilik)

Yarım litre domates suyu
Yarım litre soğuk su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
ĞÅ“zeri için; rendelenmiş kaşar

Yapılışı

Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyup, unu ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. ĞÅ“zerine soğuk suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Domates suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırarak kaynatın. 1-2 dakika kanadıktan sonra ocaktan alıp, üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve servis yapın.

Not: 1-Їorbanın tuzunu eklemeden önce domates suyundaki tuz miktarını tadarak kontrol etmenizde fayda var.
2-Servis yaparken üzerine küçük küçük doğranmış ve fırında kızartılmış ekmekler koyabilirsiniz.


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 20
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 23/9/2007 Saat 10:46  
yayla corbasi
balik kavurmasi
pilav-coban salatasi

keskul

Balık Kavurma



Balık Kavurma

1 adet fener veya orkinos balığı
yarım su bardağı sirke
1 limonun suyu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
3 adet sivribiber, arzuya göre
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım tatlı kaşığı karabiber
birkaç kuru defne yaprağı
tuz
Hazırlanması:

Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
6 Eylül 2007


afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 21
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 64
kayıt olmuş: 3/9/2007
Durum: Çevrimdışı
posticons/arrow.gif Yazılış Tarihi: 24/9/2007 Saat 09:20  




Kıymalı su böreği


Malzemeler: 6 yumurta, tuz, aldığı kadar un, 250 gr kıyma, 1 baş kuru soğan, 8-10 dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, 150 gr tereyağı.

Yapılışı: 6 yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin. ĞÅ“zerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Kıymayı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun. Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Hamuru 7-8 bezeye ayırın. ĞÂÂlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin. ĞÅ“zerine fırçayla tereyağı sürün. Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın. Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana kadar nemlerini çekmelerini sağlayın. Bir tencereye soğuk su koyup kaynamaya bırakın. Derin bir kĞâseye de soğuk su koyup bekletin. Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve açtığınız yufkaların her birini dörde bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın, haşladığınız parçayı soğuk suya atın. Soğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin içine alın. Bütün yufkaları bu şekilde haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ sürmek suretiyle tepsiye dizin. Tam ortaya gelince içini koyun. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin. En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin. Onun üzerini de tereyağıyla yağlayın. (Dilerseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz.) Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta sürmeden, önceden ısınmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun


____________________
www.dostsesi.com

dostlugun adresi...
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 22
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 18/2/2008 Saat 08:51  
YAPRAK SARMASĞÂÂ




Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz...
Zeytinyağı

Malzemeler
500 gr asma yapragi
2 su bardağı pirinç
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz, kirmiz biber...
Zeytinyağı
2-3 dis sarimsak
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
bir avuc sumak


YAPĞÂÂLĞÂÂSĞÂÂ

1.soganlar ve sarimsaklari ince dograyin ve buyukce bir tavada zeytin yaginda kavurun pembelesinceye kadar.

2.biber ve domates salcasini ekleyin. bence keyfinize göre guney doguda cokca eklenir batida daha az salca eklenir. bence keyfinize göre ekleyin.

3 baharatlarinzi ekleyin

4.iyice kavrulduktan sonra yikadiginiz pirinci ekleyin...

5. iyice cevire cevire kavurun ocaktan inmesine yakin sumaginizi nar eksinizi, incecik kiyilmis maydonoz ve dere otunuzu ekleyin. iyice karistirip ocakdan indirin.

6. yapraklari az haslayin, hafifce yumusasin.

7. yapraklari tek tek ayirip icine pirincli malzemenizi koyarak sarin ve tencereye inci gibi dizin.

8. sarma islemi bitince tencerede sarmalarin ustune porselen duz bir tabak koyun.

9. sumak ve zeytinyagi gezdirin ustune, bu zeytinyagi yapraklara parlaklik verecekdir.

10. su ekleyin yapraklari örtecek kadar.

11. ocaga koyun harli atesde icindeki su kaynayincaya kadar sonra ocagi kisin.

bir tasim daha kaynayincaya kadar. buda isteginize göre diri seviyorsaniz bir tasim yumusak severseniz az daha kaynatin. unutmayin erimesin vede yaprak sarmasi cok cabuk dibini tutar.

malzemelere ek olarak yaninizda ablaniz olsun :D

yapraklar bahcenizin asmasindan :D

salcalar ve sumak has diyarbakirdan

nar eksisi kendi bahcenizin narindan ellerinizle yapilmis olsun.

lezzete lezzet katar :thumbup:

afiyet olsun :thumbup:


[tarihinde düzeltildi 18/2/2008 Saat 08:54 Yazar asliyok]



____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 23
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft