Sultan Pilavi - Havuc Salatasi - Imam Bayildi
imam bayildi
4 kucuk boy patlican
3/4 kap cicek yagi veya zeytinyag
Ic Malzeme:
1 orta boy sogan, piyazlama dogranmis
1 orta boy domates, kub seklinde dogranmis
4 dis sarimsak, dilimlenmis
1 yk zeytinyag
1 yk seker
Tuz
Uzeri icin:
1 yk maydanoz, kucuk kucuk kesilmis
Once patlicanlarin kabuklarini seritler halinde kesin. Uzerlerine tuz
serpip kenarda 20 dakika kadar bekletin. Patlicanlari sikin, yikayin ve
kagit havlu ile kurulayin. Cicek yagini tavaya koyun. Yag isininca
patlicanlarin her yanini yakmadan kizartin ve kenara alin. Bir taraflarini
bicak ucu ile, kenarlarina ulasmiyacak sekilde kesin. Tatli kasigi yardimi
ile icindeki cekirdekleri cikartin. Parcalanmamasina dikkat edin. Pisirmek
uzere, temiz, yayvan bir tencere icine koyun.
Bu arada ic malzemelerin hepsini orta boy bir tencere icinde kisik ateste,
12-13 dakika kadar pisirin. Hemen hemen butun suyunu cektirin, arada
karistirin dibi tutmasin.
Tatli kasigi ile patlicanlarin iclerini esit sekilde doldurun. 1/2 kap
suyu, kenardan tencerenin icine dokun, kapagini kapayin. Orta isida hemen
hemen butun suyunu cektirene kadar pisirin ve ilinmaya birakin. Servis
tabagina yerlestirip, uzerilerini maydanoz ile susleyip esas yemekten sonra
servis yapin.
____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en
saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda,
canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz