Patatesi iyi kızartmak
Patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz. Birincisi,
soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru
bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde
açığa çıkan nişasta, tıpkı bir
tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan
çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz
fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın
yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.
Et pişmiyor mu? Çaresi var...
Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor.
Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem
yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.
Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmek.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız,
içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha
lezzetli olur.
Sert etleri, çabuk pişirmek için tencereye bir parça
ekmek atın. GÖreceksiniz ki, işiniz son derece
kolaylaşacak.
Pişireceğiniz parça et sertse, daha Önceden sirke ve
zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olmasa bile,
hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar var
Hamur kızartmalarının daha
lezzetli olması için
Kahvaltı ya da çay saati için
hazırladığınız hamur
kızartmalarının daha lezzetli olmasını
istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz
şeker katın. Lezzetindeki farklılığı hemen
hissed
Yeşil sebzeler renk
değiştiriyorsa
Yeşil sebzeleri pişirirken tencerenin kapağını
sürekli kapalı tutmayıp arada bir açarsanız
sebzenin orijinal rengini kaybedip kahverengi bir gÖrünüm
almasını engellemiş olursunuz. Kimileri
kahverengileşmeyi Önlemek için pişirme işlemi
sırasında yemeğin içine soda atma yoluna başvurur.
Ama bilinenin aksine bu doğru bir yÖntem değildir,
çünkü soda hem yemekteki besin değerini
düşürür hem de lezzeti bozar.
____________________
Dört Sey Geri Gelmez Atılan Ok, Söylenen Söz, Kacırılan Fırsat ve Gecen
Zaman ...