Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

Cuma, 01. Kasım 2024 05:35   User Online: 116 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Beyaz kardelenSarikardelenlerFantazi ResimSevimli 16GecesefasiKus -1Goek_Bayrak.jpgGuen_Batimi.jpgKaranfil -2Crested-PigeonSevimli4Deniz BayrakCok YorulmusSevimli 5Dostluk 2KusHayatBebek -10kopek-resimleri4.jpgManzara -9

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek

Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: KADIN VE YAŞADIKLARI..!
Junior Member
Junior Member

Cevaplar: 39
kayıt olmuş: 6/12/2006
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 28/2/2008 Saat 05:25  
İran’ın küçük Schumi’si neden cezalandırıldı?
İran’ın tek, dünyanın sayılı kadın pilotlarından Laleh Seddigh, uluslararası şampiyonluğa doğru adım atarken, İran Yarış Federasyonu’ndan 1 yıl ceza aldı. Ona gÖre bu, İran’da kadın olmanın cezası. Seddigh NTVMSNBC’ye konuştu.

Laleh Seddigh'e "Little Schumacher" lakabını İran'daki hayranları takmış.

Ayça Aydoğdu
Güncelleme: 19:41 TSİ 27 Şubat 2008 Çarşamba

TAHRAN/İSTANBUL - Laleh Seddigh, 31 yaşında... İran’ın tek kadın şampiyon yarış pilotu... Dünyadaki emsallerinin aksine erkeklerle aynı pistte yarışan tek kadın... Ulusal Peugeot Yarış Şampiyonu olan Seddigh, bugüne kadar 28 ralliye katılmış, 1600 GT kategorisi şampiyonu olmuş, 5 kez birincilik kazanmış, 7 podyum ve uluslararası yarışma hakkını elde etmiş. En son katıldığı yarışta (Free Class-all men) bozulan aracının motorunu değiştirdiği gerekçesiyle İran Yarış Federasyonu tarafından bir yıl pistlerden men edildi. Bu ceza uluslararası basında büyük yankı uyandırırken, Seddigh, Federasyon’un uluslararası yarışlara katılmaması için bu cezayı verdiğini Öne sürdü.
Haberin devamı

ülkesinde farklı lakaplarla tanınan Seddigh’in hayranları ona ‘Küçük Schumacher’ lakabını takmış. Başarısı sıradan bir başarı değil, İran kadını için Özgürlük sembolü aynı zamanda. Küçük yaşta babasının arabasını Ödünç alarak kendi kendine araba kullanmayı Öğrenen Seddigh, 22 yaşında ilk yarışına kalıp şampiyon olmuş ve o günden bu yana direksiyonu hiç bırakmamış. Aldığı son ceza yüzünden pistlerden kopmak zorunda kalmış ama kararlı: “Adımı temize çıkaracağım ve kaldığım yerden devam edeceğim!”

İran’ın sınır tanımayan güzel pilotu Laleh Seddigh NTVMSNBC’ye konuştu.

Pilot olmaya nasıl karar verdiniz?
Araba kullanmayı çok seviyorum... Gençken hobi olarak yapıyordum bu işi, 22 yaşıma geldiğimde yarışlara katılmaya karar verdim. İlk yarışta şampiyon olunca profesyonel olmayı seçtim. Pek çok şampiyonluk elde ettim.

Aileniz bu hevesinize nasıl bakıyordu?
Modern bir aileden geliyorum. Beni her zaman desteklediler. Babam, “önemli olan senin mutluluğun” der hep. İnandığım işi yapmamı istedi ve beni motive etti. Yarış tutkum devam ederken, Tahran üniversitesi’nde endüstriyel yÖneticilik de okuyordum. Ardından iç mimarlık bÖlümünü bitirdim. Ben yarışçı olmayı seçtim ama eğer olmasaydım, iç mimarlığa devam ederdim.

iran’da kadın olmak bu kadar zorken, erkekler arenasında yarışmak çok daha zor olsa gerek...
Kesinlikle. Dünyada kadın yarışçı olmak zor, İran’da daha da zor. Çünkü İran’ın politikası ve gelenekleri farklı. Erkek egemen düşünce yapısı olan ve kadın haklarının ihlal edildiği bir ülke İran. Başarılı bir yarışçı olmama ve birçok yarışı kazanmama rağmen desteklenmek şÖyledursun, engellendim.

Cezayı nasıl aldınız? Arabanızın motorunu değiştirdiğiniz yÖnündeki iddialar doğru mu?
En son ‘Free Class’ yarışına katıldım, arabamın motoru bozuldu. Ben de eski yarış arabamı kullanmak zorunda kaldım ve bu değişikliği Federasyon’a bildirdim. Onların iddia ettiği gibi aracımın motoru da değiştirilmedi. Yarıştan sonra üç gÖrevli garajıma geldi, Federesyon’dan olduklarını iddia ettiler ve arabamı kontrol edeceklerini sÖylediler. Sonunda da farklı bir araba kullandığımı ve motorun aynı olmadığını Öne sürdüler. Bu incelemenin üzerine Federasyon bana 1 yıl ceza verdi. Fakat ellerinde resmi bir kanıt yok. Bana da herhangi bir belge ulaşmadı. Bence bunun anlamı şu: Benim ülkemde erkekler bir kadınla yarışmayı içlerine sindiremediler! Geleneklerine uymadığını düşündüler! Uluslararası Federasyon kanunlara gÖre yaptıkları düpedüz hile.

İran televizyon kanallarının zaferlerinizi yayınlamama nedeni de bu mu?
(Gülüyor). Ben bu soruya yanıt veremeyeceğim! Tek sÖyleyebileceğim her zafer gÖsterilmeyi hak ediyor.

Kadın olduğunuz için yani...
Evet ama gelecekte daha iyi olacak her şey, buna inanıyorum. İran’da bÖyle bir gÖrüntüyü yayınlamak kadınların ve kadınlığın reklamı olarak algılanıyor.

Peki, meslektaşlarınız size nasıl davrandı?
Bazıları destekledi ama çoğu engellemeye çalıştı. Arabama zarar verdiler, inanmayacaksınız ama lastiklerimi bile patlattılar.

Size neden ‘Little Schumacher’ diyorlar?
Beni seven insanlar beni Schumacher’e benzetiyor. Tabii bu beni onurlandırıyor.

Siz benzetiyor musunuz kendinizi?
Ben ‘Laleh’ ismimle tanınmayı tercih ediyorum. Çünkü ben iyi bir yarışçıyım ve kendime güveniyorum. Schumacher de dahil kimseye benzemek istemem.

Başınıza gelenler uluslararası basında sık sık yer aldı. Bunun size herhangi bir avantajı oldu mu?
Henüz değil ama Federasyon bu kadar ilgi gÖrdüğüm için ceza süremi kısaltmayı düşünüyormuş. Bu ilgiden kendileri de yararlanmak istiyor.

İranlı kadınlar sizi Örnek alıyor mu?
Evet alıyorlar. Zaten kadınlara Örnek olmayı çok istiyorum. Bana mektuplar yazıyorlar, destekliyorlar. Bu cezanın haksızlık olduğunu düşünüyorlar. Gelecekte pistlere veda ettikten sonra kadınlara pilotluğu Öğretmek istiyorum. Onlara bir de mesajım var: Kendinize güvenin.

' TüM KADINLARIMIZI öZGüRLüKLERİNDEN ASLA VAZGEÇMEMEYE ÇAĞIRIYORUM..'
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster
Senior Member
Senior Member

Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 28/2/2008 Saat 07:13  
selam cem
seni görmek gibi yazilarini görmek.

cok guzel bir konuyu yine bizlerle paylasmissin.

asla ama asla edindigim haklarimdan ve özgurlugumden vaz gecmem.

öte yandan köleligin modern toplumda versiyon degistirdigini uzulerek belirtiyorum :thumbdown:

saygilar

Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git

mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday

Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Kasım 2024
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8055 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11138 okuma)
Mektup......
(11947 okuma)
ANADOLU GARIBI
(11977 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11752 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(11976 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12108 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 977 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft