Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_system.php on line 22

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 315

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /www/htdocs/w00c089c/dostsesi.com/forum/includes/mx_api.php on line 1415

  Pazar, 22. Aralık 2024 06:19   User Online: 93 

Üye bilginiz

Üye merkeziniz

Özel Messajiniz

Ziyaretçi defteriniz

Üye lerimiz

Forumda çikiş

Forumlar

Genel

Kültür

Atatürk

Türkiye

Bilgilendirme

Spor

Site ve Radyo

Arsiv II Genel

Arsiv Kultur

Resim
Tabiat 5Sevimli 21Deniz BayrakCigdemSevimli 7Cok HosBebek -8KirmizigulKusTabiat 1Bayrak3Bebek -10Bebek -6Sevimli 6SevimliSevimli2Manzara -9dogaDostluk Resimi 9Tutuklu

Portal Menüsü
Bilgiller
Bilgi ekle
Ekart
Pano
Haberler
Takvim
Resimler
Şiir
Fikra
Bizi tavsiye et
Site Anket
Site kural Impressum
Download tavsiyeler
 Link Tavsiyeler
Bize ulaşım

Serbest Genel - Allgemein - Rätsel Sisteme girmen gerek


Aşağı git
« Ön  Diğer »
küçükten büyüğe do;ğru sırala büyükten küçüğe doğru sırala      print
Konuyu açan: Konu: tatlilar
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 26/12/2007 Saat 14:17  



KALBURBASDİ (kalburabasdi)





Malzemeler

2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı (Bizim Ege'den getirdiğimiz zeytinyağı kÖy sızması olduğu için biraz fazla zeytin kokuyor, ben ayçiçek yağıyla karıştırarak kullanıyorum)

Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

Şerbet için şeker ve su kaynatılır. 5 dakika kadar kaynayınca limon suyu ilave edilip, soğumaya bırakılır. Hamur malzemelerinin hepsi karıştırarak, yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp rendeye bastırılır ve arasına ceviz koyarak kapatılır. Tepsiye dizilip, 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet dÖkülür. Tepsinin üzerini 10 dakika kadar kapatıp daha sonra açarak şerbeti çekmesi beklenir.




afiyetler sagliklar olsun.


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 24
kayıt olmuş: 5/2/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
../../../images/forum/smiles/ros.gif Yazılış Tarihi: 5/2/2008 Saat 14:25  

GULLAC
Malzemeler:

8 Su bardağı süt

2,5 Su bardağı tozşeker

1 Paket güllaç

300 gr dövülmüş ceviz

Їeyrek çay bardağı gül suyu

1 Adet nar


Hazırlanışı: Süt ısıtılır tozşer ilave edilip, kaynatılır. Geniş bir tepsiye dökülür, güllaçları parçalara ayırıp, tepsi içinde şekerli süt ile ıslatılır, derin servis kabına güllaç yapraklarının yarısı dizilir, sonra ceviz eklenir, kalan güllaç yaprakları bitene kadar dizilir. Kalan süt üzerine dökülür. Gül suyu ilave edilip, üzerine nar taneleriyle süsleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.





[tarihinde düzeltildi 5/2/2008 Saat 14:29 Yazar YAREN_IM]



____________________
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 1
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 24
kayıt olmuş: 5/2/2008
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 5/2/2008 Saat 14:31  
:t:

LOKMA;

Lokma,Türk-ĞÂÂslam inanışına göre Hazreti Muhammed'in (S.A.V) mührünü temsil edermiş.

Anadolu'da kutsal günlerde dağıtılan bir tatlıdır.Sıcak veya soğuk yenebilir.

Їocukluğumda bayramda memlekete gitmiştik,her evde bize lokma tatlısı ikram edilmişti.

Malzemesi;

Lokma için;

3 su bardağı un,

2 su bardağı su,

1 tatlı kaşığı kuru maya,

4 parça damla sakızı,

1 çay kaşığı tuz.

ĞŞerbeti için;

5 su bardağı şeker,

4 su bardağı su,

1 çorba kaşığı limon suyu,

Kızartmak için; Sıvı yağ.

Yapılışı;

Kapaklı bir kaba unu eleyin,unun ortasını açarak mayayı,yarım su bardağı ılık suyu koyup kenarlarından un alarak boza kıvamına getirin.Unu üzerine toplayıp,sıcak bir yerde bekletin.

Hamurda çatlamalar oluşunca arasını açıp,kalan suyu,tuzu,sakızı ilave edin.

Їırpa çırpa yoğurup,kabınızın kapağını kapatın.Sıcak yerde mayalandırın.

Hamur iki -üç misli kabarınca,ucundan alıp kontrol edin,göz göz olmuşsa hazır demektir.

Hamurdan avunuza alıp,baş ve işret parmağınızın arasından çıkacak şekilde sıkın.

Їıkan hamur parçasını yağa batırılmış kaşıkla alıp,kızgın yağa atın.Yağı lokmalarla çok doldurmayın, kabarmasını engelleyebilir.Kevgirle sürekli karıştırarak iyi pişip kabarmasını sağlayın.

Pişen lokmaları,önceden hazırladığınız soğuk şerbete atın.



"Afiyet Olsun"




____________________
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 2
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 6/2/2008 Saat 11:01  


aslinin asuresi!!!

icindekiler;

1 kg bugday
3 kg seker

250 gr nohut
250 gr kuru fasulye
250 gr kuru börulce
250 gr kuru kayisi
250 gr kuru uzum
1 paket kus uzumu
1 paket pilavlik fistik
3 adet kirmizi nar
3 adet orta boy portakal
3 adet mandalin
bir dilim limon
250 gr findik
250 gr ceviz
yarim kilo pirinc
100 gr bulgur
bir avuc mercimek
bir avuc sehriye
diger malzemeler ise mutfaginizda ne varsa yakin tatlardan bir avuc aykiri tatlardan bir fiske

bir paket tarcin
3 adet elma
1 adet buyukce ayva
birer adet mutfaginizdaki meyvelerden
250 gr susam bu arada susam cigdi fistiklarda ben kavurdum :)
bir paket cör otu
bir avuc leblebi
250 gr badem
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi bugday nisasitasi
1 yemek kasigi pirinc nisatasi
1 yemek kasigi misir unu
1 kasik varsa soya unu



yapilisi

bugday kaynatilir.
nohut ve fasulye börulce ayri ayri kaynatilir.

buyukce bir kazan ( tencereden oldukca buyuk yemek pisirme kabi)

bugdayin 4 de 3 dövulur iyice yani ezlir. boza kivaminda olmali...yada patates puresi gibi...

bugdayin tamami kazana koyulur bugdayin bir karis ustunde su olmali iyice tekrar kaynatilarak özumlenmesi saglanir.

meyvalar ve kuru meyvalar kup kup dogranir bir kaba

ceviz findik badem leblebi kuru cerez v.s.iyice dövulur ayri kapda biz bunlara cerezz diyecegiz.

bugdat kaynadiktan sonra

nohut, fasulye, börulce, mercimek, kuru bakliyat ne varsa azardan eklenerek bir tasim daha kaynatilir.

devamli karistirmalisiniz cok kolay dibini tutuyor :thumbup:

bir tasim kaynadiktan sonra yavas yavas karistirarak seker ilave edilir .

bir tasim kaynatilir bu arada su ve seker tadini sık sık kontrol etmelisiniz az ise su tadi az ise seker ilave edilmeli kisik atesde butun malzemeler ozumsenene kadar kaynatilir.

1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi bugday nisasitasi
1 yemek kasigi pirinc nisatasi
1 yemek kasigi misir unu
1 kasik varsa soya unu
hepsi bir kapta ilik su ile ezilerek muhallebi kivaminda suzgecden suzulere bir tarafdan da karistilarak
ilave edilir .

karistirmaya devam :thumbup:

kuru ve meyvalarin yarisi dövulmus cerezlerin yarisi eklenir.

iste simdi diger malzemeleri ve ortalama kirk ceside ulasmak icin ewde ne varsa etinden baligindan yesilinden caylarindan
mutfakda ne varsa baharatlar dahil buzdolabi kiler ne varsa bir fiske eklenir.

(fiske= basparmak ve isaret parmak ucu ile alinan miktar)
ilave edilir.

bir tasim daha kaynatilarak özumsenmeleri saglanir.

(özumseme=karisma birbirlerine kaynama ayri ayri tane tane durmamalari hali)

kazani indirir ayri ayri kaplara istediginiz porsiyonlara doldurun.

ustume susam cör otu cerez meyva ve kuru meyvalarla susleyin

ege ve akdeniz tatlarinin vazgecilmez baharati tarcin (ege ve akdeniz kadinini temsil eder hem tatli hem acidir iki neffaseti bunyesinde barindiran ve saglik abidesi olan baharat) ekilir.
unutmayin en önemlisi sizdeki malzemesi, akil, ruhve bedeninizi katin...

aklinizla kirk ceside ve sagliga, ruhunuzla sevgiye muhabbete paylasima, bedeninizle emeginize ulasin en az komsulariniza yollayin ve kalabalik bir sofra kurun, yoksa eksik kalir.

afiyet olsun


[tarihinde düzeltildi 6/2/2008 Saat 11:09 Yazar asliyok]



____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 3
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 22/2/2008 Saat 19:16  


Malzemeler:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
3,5 su bardağı su
125g. margarin veya tereyağı
50g. çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)


Yapılışı: (7-8 kişilik)

Tencereye yağı alıp eritelim. ĞÂÂrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım.
Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10dak.
ĞÂÂrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak. demlendirelim.
Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. ( bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için )
Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım.
Afiyet olsun


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 4
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 15
kayıt olmuş: 14/5/2004
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
red_folder.gif Yazılış Tarihi: 30/3/2008 Saat 11:27  
Hösmerim tatlisi (Balikesir mutfagi);


MALZEME:
Un 1 su bardagi Su 1 su bardagi
Tereyag 6 çorba kasigi Süzme bal Yeteri kadar



YAPILISI:
Tereyagini bir tencerede eritin. Içine un ilave edin. Hafif ateste karistirarak unu sarartin. Un pembelesince yavas yavas sicak su ilave ederek karistirmaya devam edin. Koyu muhallebi kivamina gelince servis tabaklarina alip üzerine süzme bal dökerek ikram edin. afiyet olsun.


agfiyetle yiyin dostlar :thumbup:
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 5
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 30/3/2008 Saat 16:38  
:redhead: ben hep hazir alirdim yapilisini bilmiyordum.

saol nasum cok degdi merak ediyordum burlarda yok cunklu ama annemler geliyor sali gunu siparis ettim getirecekler ama burda tarifi olmasi cok iyi saolasin :thumbup: :t: :alkis: :egypt:


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 6
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 15
kayıt olmuş: 14/5/2004
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
posticons/light.gif Yazılış Tarihi: 31/3/2008 Saat 08:56  
rice ederim aslim sen bide bunu dene bak benim hanim yapiyor cok süper hindistan cevizli kurabiye

1 paket margarin
2 cay bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi hindistan cevizi
2 yumurta (bir yumurtanin aina batirilacak)
1 paket kabartma tozu
8 cay bardagi un


yapillisi: hepsini birden yaogur, yuvarla, yumurta akina batir, hindistan cevizine batir ve tepsiye diz.


yapilisida cok basit ben bile yaparim.
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 7
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 15
kayıt olmuş: 14/5/2004
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
posticons/thumbup.gif Yazılış Tarihi: 31/3/2008 Saat 09:11  
dostlar sakin hanim duymasin ben onun tarif defterini ele gecirdim ve sizler ordan tarifler iletecegim.


Elmali Kek


4 yumurta
1 bardak sivi yag
1.5 su bardagi toz seker
2-3 elma (küp küp dogranmis)
yarim bardak ceviz
1 tatli kasigi tarcin
kabartma tozu
biraz un



hepsini cirpcaksin ondan sonra cup firina firindan sonra cup migdeye afiyetle yigin.

bunlar denenmis ve uygulanmis tariflerdir
:thumbsup: :thumbsup:
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 8
Junior Member
Junior Member


Cevaplar: 15
kayıt olmuş: 14/5/2004
Durum: Çevrimdışı
Cinsiyet: Bay
posticons/light.gif Yazılış Tarihi: 31/3/2008 Saat 09:13  
slm dostlar bana iletmek istediginiz tarifler varsa bana verin bende uyguliyayim hanima bi süpriz yaparim dermisim, tabi ben mutfaga zaten girmemde ama genede tarifi vermis olurum



karizma cizilmesin :cool: :cool:



simdiden sizlere tsk ederim dostlar tarifleriniz bekliyorum



saygilar nasu77 :idea:
Profiline gir Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 9
Senior Member
Senior Member


Cevaplar: 683
kayıt olmuş: 6/11/2004
Durum: Çevrimdışı
posticons/heart.gif Yazılış Tarihi: 31/3/2008 Saat 09:38  
:thumbsup: harikasin gulum.

:klapp: ama sona olmasin :D

:egypt: cok guzel tarifler hele benim gibi mutfaga yeni baslayanlar icin harika saol gulum :egypt:


____________________
kopan bir ipe, sımsıkı bir dugum atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dugumdur. ama ipe her dokunusunuzda, canınızı acıtacak tek nokta yine o dugumdur."
www.dostsesi.com
dunyaya acilan pencereniz
Profiline gir Web siteyi ziyaret et Bu üyenin tüm mesajlarını göster Cevap 10
« Ön  Diğer »        print
Yukarı git


mxBoard, © 2006 by pragmaMx.org, based on eBoard, XMB and XForum

Giriş

Kullanıcı Adı:

Şifre:

Sprache
Arabirim Dilini Seçin:

Almanca Fransızca Türkçe İngilizce
Son 5 Bilgi
Happy Birthday


Bugün hiçbir kullanıcımızın doğumgünü yok!
Etkinlik Takvimi
Aralık 2024
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Fuarlar
Toplantilar
Konserler
Festivaller
Kültür Sanat
Anma Günleri
Dogum günü
Dini Bayramlar
Özel Günler
Resmi Bayramlar
üye Puani
  1. Rojin: 10 976 Puanlar
  2. asliyok: 4 432 Puanlar
  3. HarmanYeli: 4 396 Puanlar
  4. KizilZora: 2 048 Puanlar
  5. life23: 1 675 Puanlar
  6. gokkiz: 1 657 Puanlar
  7. BirNefes: 1 048 Puanlar
  8. Erasmus: 984 Puanlar
  9. -Pozan-: 785 Puanlar
  10. Siyahinci: 623 Puanlar
Son Şiirler
SAKLI SEVDAM
(8098 okuma)
Hatırlarmısın .!
(11182 okuma)
Mektup......
(11996 okuma)
ANADOLU GARIBI
(12021 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(11783 okuma)
YAŞAMAYA DAİR
(12011 okuma)
SALKIMSÖĞÜT
(12176 okuma)
TOP Download
  1. AntiVir Personal - Free Antivirus
       [Hits: 979 x]
Link ler
  1. VOLKAN KONAK
  2. Yusuf Hayaloglu
  3. Full dizi izle

Bu sitedeki tüm logo ve markalar sahiplerinin malıdır. Diğer detayları Künye bölümünde bulabilirsiniz .

Haberlerimizi RSS kullanarak yayınlayabilirsiniz.

Bu site pragmaMx 0.1.11 tabanlıdır.

Yorumlar yazarların sorumluluğu altındadır,
geri kalan her şey © 2004 - 2024 by Dostsesi - Stimme der Freundschaft